Архитектура

Модерна къща в Канада

moderna kashta dvor arhitektura

Тази модерна къща на име Алдо се състои от три различни по обем, височина и дължина постройки, обединени в една обща архитектурна постройка. Всяка една от тях е облечена с различни материали, за да загатне за вътрешния интериор. Част от използваните материали са дървени дъски, бял кварцов камък с формата на диамант, стоманени панели и други. Интериорът на къщата е продължение на ясните линии и филигранно разположените детайли на екстериора.

Модерна къща с хармонично разположени пространства

moderna kashta v kanada gradina

В къщата е елегантно интегриран просторен вътрешен двор, който се простира по цялата и дължина. Гарниран е с дълъг тавански люк, който позволява навлизане на естествена светлина. Това е едно от първите отворени пространства в къщата. Фокусът върху атриума е постигнат чрез позиционирането на дървени стълби в стилен дизайн. Те са успоредно разположени на вътрешната бамбукова градина.

Модерен интериор на къща с минималистична архитектура

kashta moderna kanada stalbi darveni rasteniq

Бамбуковите дръвчета в тази модерна къща в Канада растат безпроблемно до стената, оформяща коридор между нея и стълбите.

kashta moderna kanada kuhnq staklen parapet

Останалата част от сградата се развива около тази централна ос. В резултат се получава една интересна игра на хармонично разположени обеми.

kashta moderna kanada hol divan

До този красив и елегантен коридор е разположена най-публичната зона – холът, последван от трапезарията и кухнята. От другата страна на архитектурната постройка се помещават гаражът, пералното помещение, тоалетната и мазетата.

moderna kashta kanada kuhnq masi stolove

Скулптурното стълбище води към втория етаж, който отново е оптически разделен от естествената светлина на атриума. От едната страна са три еднообразни детски спални, и от другата страна е релаксиращият кът за сядане съчетан с библиотека, която е с изглед към задния двор.

kashta moderna kuhnq kafqva

Кухнята е сърцето на дома през деня. Проектирана е така, че да осигурява идеалното място за неформални събирания, ястия на шведска маса и домашно готвене. Поради заобиколеността на къщата от богатата природа и разположената плъзгаща се стъклена врата, е нужно да се съобрази интериорът на кухнята със зеленината навън. Вратата е стъклена и идеално се слива дизайнът на интериора с околната среда. Разбира се, помислено е за вида на стъклените панели. В къщата са поставени на доста места и са абсолютно сигурно. Изработени са от тройно, нискоемисионно стъкло, за да издържат на екстремни ситуации.

kashta moderna kanada spalnq bqla cherno

В тази модерна къща, темата за светлината не е подмината. Тя играе основна роля във всяка стая и е много повече от яркост. Светодиодно осветление е интегрирано във всяка стая с много тела. Част от светлините са монтирани в таваните и зад вдлъбнатини. Късите светлини са скрити зад сянка, което ги прави невидими.

moderna kashta kanada kuhnq vsekidnevna

Помислено е и за функцията на затъмняване, която осигурява допълнителна атмосфера, съобразена с ритъма на деня, настроението или повода. Голяма част от къщата е специално проектирана така, че продължи на минималистичния език, на който ни говори архитектурата.

moderna kashta kanada banq bqlo cherno mramor

kashta moderna kanada bar butilki

moderna kashta kanada basein