Архитектура

Сграда от злато в Холандия

sgrada zlato futuristichen stil arhitektura

Архитектите от Liong Lie създават футуристична сграда от злато за дилъри на злато в Холандия. Постройката е подобна на пещерата на „Али Баба и четиридесетте разбойника“, като разполага с 29 търговски помещения за златари в град Beverwijk. В момента това е най-големият закрит базар в Европа.

Екстериорът на внушителната сграда от злато

zlato sgrada arhitektura magazini fasada

Цялата фасада на тази сграда от злато показва това, което ще намерите вътре. Всеки сантиметър от нея е покрит със злато и е висока 35 метра. Екстериорът е проектиран така, че да се избегне евентуално сриване. Безопасността е заложена на първо място при строежа. Обърнатите пирамиди не са просто функционални. Триъгълната форма на златните парчета засилва импозантността на архитектурата, а релефните форми, от които е направена златната фасада на сградата, са с разнообразна насоченост. Благодарение на това хрумване, те са постоянно осветени и така постройката блести през деня и нощта.

Стилен интериор

sgrada ot zlato interior magazini

Силата в дизайна на интериора на тази сграда от злато идва от семплите форми. За разлика от  екстериора на сградата, който е много забележим, дизайнът на интериора е скромен. Всичко е черно, дори подовете и тавана.

interior sgrada arhitektura magazini

Разбира се, сградата разполага с осветление, което насочва към изложените бижута по всички витрини.  Формата на витрините осигурява много голямо място за излагане на бижутата и позволява отлична видимост на клиентите.

interior sgrada ot zlato magazini koridor

Другата им функция е визуалното издължаване на коридора. По този начин на психологическа основа се влияе върху клиента. Издължената търговска зона с блещукащи витрини предизвиква все по-голям интерес за разходка до другия край. А от там и по-голям шанс за печалба на търговците.

sgrada holandiq zlato fasada

Златната сграда е завършена в началото на 2015 г. Собствениците, наемателите и всички клиенти са въодушевени и ентусиазирани от цялостната визия. Има прогнози, че ще се превърне в една от известните холандски забележителности.

magazini zlato koridori

Златарските магазини в стилните черни коридори

magazini zlato interior koridori cherni

 Иновативната фасада от златни триъгълни форми

arhitektura zlato fasada

Златната сграда в Холандия

fasada sgrada plochki ulica arhitektura

 Внушителният вход на златната сграда в Холандия

holandiq arhitektura sgrada zlato