идеи за градината и двора

Идеи за градината и двора с декоративни елементи. Ето какво съветват екстериорните дизайнери относно най-важните елементи за една разкошна градина или двор. Има множество идеи за градината и двора, с чиято помощ може да преобразите прилежащата към имота ви открита площ. Обособената цветна градина и кът за почивка с удобни градински мебели са част от доброто оформление на пространството, но има няколко важни и ключови елемента, които създават изключително въздействие. Ето как може да извлечете максималното удоволствие от престоя си на чист въздух, а също така и да впечатлите гостите си е тези идеи за градината и двора.

Декоративни елементи и идеи за градината и двора

идеи за градината и двора

Превърнете камината или огнището в „сърцето на мястото“.

Това ще изглежда разкошно, погледнато от вътре и ще наподобява един вид продължение на жилището, което свързва вашите дом и градина. Подобна външна стая ще бъде като магнит – с комфортни мебели за градината и топли пламъци, създаващи уют. Всички ще бъдат привлечени и ще искат да се сгушат, гостите ви няма да искат да си тръгнат и едни от най-интересните разговори ще се завържат именно тук.

идеи за градината и двора

Създайте малко романтика.

Окачете различни типове осветителни тела като например фенери, висящи лампи, свещници и малки лампички, а около тях поставете саксийни цветя – всичко това ще създаде омайно и магическо усещане в градината. Пергола, запазени свалени стари прозорци или желязна решетка (или порта) могат да създадат оптическа илюзия за заграждение и усещане за интимност, докато запазват възможността да се наслаждавате на звездите.

идеи за градината и двора

Включете вода в пейзажа.

Там, където е възможно, поставете каквото и да е водно съоръжение – фонтан, джакузи, басейн. Успокояващият звук на течащата вода създава усещане за повече интимност в пространството.

идеи за градината и двора

Поставете градински столове.

Те могат лесно да се преместват и предоставят възможност на хората да се присъединят към компанията около градинските мебели. Удобно и практично решение, когато имате повече гости.

идеи за градината и двора

Поставете скулптура.

Често трудно се намира подходящото място на скулптурите в интериора на дома, особено на по-масивните. Няма подобно извинение за откритите пространства в голямата градина, тъй като нищо друго не би добавило толкова красота и елегантност в нея.

идеи за градината и двора

Внесете цветя в саксии.

Те са чудесни аксесоари към местата за отдих. Саксийните цветя могат да добавят различен мащаб, текстура и цвят от тези, които ще се получат от широкия пейзаж в градината и двора.

идеи за градината и двора

Направете външна кухня, която ще използвате с удоволствие.

Освен това, трябва и лесно да може да се поддържа. Изберете повърхности, които могат да издържат елементите. Сложете мивка и течаща вода, осветление, хладилник и контакт. Помислете за конфигурацията на къта за сядане и на този за готвене – така, че всичко да е удобно, практично и да изглежда добре, погледнато вътре от къщата.

идеи за градината и двора

Направете кът за напитки.

Ако нямате възможност да направите открита кухня, то тогава вероятно ще намерите начин да оформите един външен бар. Това ще бъде другото привлекателно кътче за сладки разговори, където ще разпускате в края на деня.

идеи за градината и двора

Съчетайте външната архитектура с това, което е вътре.

Може да направите дизайна на външната стая с дървена или метална пергола, в зависимост от архитектурата на дома, за да изглежда така, сякаш винаги е била там. Освен възможност за лозите и увивните рози да „пълзят“ по нея. тя ще предостави и различни варианти за осветление.

източник:housebeautiful.com