дворът и градината

Дворът и градината – свежите зелени оазиси, мечта за всеки дом. Всяка една декорация на дворът и градината е решена според индивидуалните предпочитания на собствениците и спецификите на ландшафта. Откритите пространства около всеки дом и градина могат да бъдат използвани за засаждане на зеленчуци, цветя за градината или оформяне на стилно убежище, приличащо на открит хол, оборудвано с удобни градински мебели, градински цветя и декоративни акценти.

Това може да се превърне в любимото място на семейството и гостите му през топлите дни и вечери, особено ако има въздействащ външен вид, който магически пренася всеки посетител на някоя ваканционна дестинация. Ето как може да създадете своето екзотично светилище на открито в двора и градината, решено в минималистичен стил.

Идеи за дворът и градината

дворът и градината

Дворът и градината ще изглеждат като продължение на дома, ако повтарят като ехо съществуващия интериорен дизайн на някоя от стаите, предимно на хола или на трапезарията. Ако, например, там има бели мебели, геометрични принтове и черни акценти, това би било чудесното решение за аранжиране на мебели за градината. С един черен градински чадър и няколко декоративни възглавници, ще направите мястото не само по-комфортно, но и по-стилно. Тропическите растения и зеленината наоколо ще внесат живот и движение в пейзажа.

Независимо дали разполагате с големи или малки дворове и градини, обособете един вид малки „стаи“ в тях, за да направите цялото свободно пространство използваемо. Добре е да има, например, както места на сянка за топлите дни, така и шезлонги за приятни минути за събиране на тен под слънчевите лъчи.

Дворът и градината – любимите убежища за всеки

дворът и градината

Помислете за лесната поддръжка преди декорирането на своите двор и градина. Направете такова външно пространство, което да не изисква много време и грижи за поддържане. Големите павета създават чист и съвременен вид, а мулча в задната част на като вид настилка за двор изглежда рустик и диво, без да изисква косене като тревата. Традиционните огради за двор са вече в миналото. Една съвременна кедрова ограда за двор с нейните тънки хоризонтални ребра е едновременно неочаквана, архитектурна и зен. Модерният й дизайн хвърля интересни сенки и може да действа като пергола за увивните растения. Аксесоарите са много важни както в модата, така и за допълнение към различни идеи за градини и дворове. Ето защо е добра опция да се поставят екзотични елементи като статуя на Буда или фенери в марокански стил.

Приятното кътче за сядане на чист въздух може да се усеща като истинско скривалище. Перголата, покрита с лоза, разкрива само няколко фрагмента от небето, придавайки на атмосферата магичност като от гориста страна на чудесата или лозе. След време, когато израсте още, тя ще образува балдахин от преплетени лозови листа и в крайна сметка ще закрие структурата, която ще заприлича на нейна собствена стая.

дворът и градината

За да изглеждат вашите градини и дворове спретнати и сплотени, създайте еднородност с предимно зелени насаждения, добавяйки интерес чрез формата и размера на техните листа. Когато става въпрос за оформлението на композицията в откритото пространство, приложете дизайнерските принципи. Създайте красиви дворове и градини с балансиран кът за сядане. Изберете устойчиви и стилни мебели с повече места за сядане. Това ще гарантира събирането на многобройни и весели компании в топлите дни. Когато перголата, навесът и платформата отдолу са в един неутрален цвят, ще се създаде единна схема.

дворът и градината

Селските плочки за двор могат да създадат пътека, която да води до платформа и навес. Окачените светещи лампички, висящи небрежно върху перголата, могат да хвърлят топло сияние наоколо през топлите летни нощи. Освен, че ще провокират детската радост във всички наоколо, те ще внесат доза празничност във всеки обикновен ден.

дворът и градината

Предният двор често е подценяван заради близостта си до улицата. Уединеност би могла да се получи с поставянето на леки завеси или високи храсти, които да закриват от нежеланите погледи на околните едно уютно кътче за почивка, снабдено с плетени мебели, килими под краката и свещи за настроение. Скоро това ще се превърне в идеалното място за една сутрешна чаша кафе или за вечерно питие под звездите.

дворът и градината

Дворът и градината, които са с добре обмислен дизайн, биха могли да осигурят място за почивка, което не зависи от непредвидимите сезонни промени на времето. Инсталирайте прибиращ се навес над платформата, така че да можете да се храните на открито, без значение дали има пламнало обедно слънце или летен дъжд над главите ви.

дворът и градината

Дизайнът на градина и двор, които рефлектират на този вътре в къщата, може да бъде повече от впечатляващ. Стил, който отразява интериор с нещо повече от места за сядане, а и с боядисана ограда и ретро огледало, които създават усещане за интимно пространство, може да създаде въздействащо усещане. Главата на Буда и барабаненият стол от друга страна добавят характер в зоната за почивка.

дворът и градината

Не е нужно да се оглеждате за прохладно убежище от горещите дни, защото може да си направите малък басейн за двора. Създайте неприкосновеност на слънчевото си светилище с  високи, буйни дървета на мястото на типичните огради за дворове в стил Palm Springs. Изберете басейн за двор с минималистичен дизайн с основните цветове, които се появяват срещу основата на варовик.

дворът и градината

Няма нищо по-лошо от дворове и градини с лош дизайн, който закрива невероятните пейзажи. Дворът и градината могат да бъдат благословени с естествена зеленина и тогава е добре да се фокусирате върху работата със съществуващия ландшафт. Високите дървета могат да предоставят сянка, докато засадените градински цветя и ефектното озеленяване на двора ще предоставят нива от текстури и цветове.

дворът и градината

Дворът и градината с малки пространства могат да имат своите уютни кътчета за почивка и усамотение. Декорирани добре, макар и семпло, те могат да имат голямо въздействие дори и само върху няколко квадратни метра.

дворът и градината

Био камините внасят уют както вътре в помещенията на жилището, така и навън в откритите пространства на двора и градината. Те с лекота привличат погледите и внасят усещане за спокойствие и топлина.

дворът и градината

източник:styleathome.com