градина и двор

Аранжирането на растения във всяка градина и двор е нещо специално за всеки любител на зеленината, независимо от формите и размерите й. Хубаво е да добавите индивидуализъм и стил във всяко кътче. Ще ви дадем няколко съвета и стъпки, по които можете да се ръководите, но развихреното въображение ще даде най-добри резултати. Сигурни сме, че можете да оформите своята красива мечтана градина.

Идеи за градина и двор

градина и двор

Притежаването на градина и двор винаги е носело едно специално усещане за всички посетители. Обикновено това място го свързваме със спокойствие и красота. Място, където можем да прекараме част от деня си с хубава компания, със семейството или да се насладим на песента на птиците. Интегрирането на подходящи мебели ще направи преживяването още по-приятно. В снимките по-долу ще видите идеи за интересни аранжировки на предмети и растения.

 Двор и градина – съвети и идеи

градина и двор

Създавайки своите двор и градина, препоръчваме да добавите цвете и друго подходящо растение в ярък цвят, за да създадете фокусна точка на мястото. Можете да го обособите и подчертаете, като го сложите във впечатляваща саксия или като го обградите с по-малки тревички или цветя.

градина и двор

Ако двора ви е дълъг, много функционално и практично би било поставянето на пътека (дървена, каменна или друга по ваше усмотрение). Така гостите ви и вие самите ще можете пълноценно да се насладите на гледката от заобикалящите ви дръвчета и храсти. Поддържайте почвата около тях добре почистена от плевели.

градина и двор

Осветлението във всяка градина и двор е много важно. Особено ако сте разположили градински мебели за сядане. Атмосферата, която можете да създадете с няколко малки градински лампи може да бъде уникална.

градина и двор

През лятото, разполагането на кухненски кът е почти задължително, ако имате достатъчно място за него. Функционалността му е без коментар. Съчетайте го на цветово равнище с останалата част от фасадата на дома ви.

градина и двор

Не всички дворове изобилстват от цветя и растения. Можете да обособите само два къта с подходящи дръвчета в двата му края и пак да бъде красив и стилен.

градина и двор

градина и двор

градина и двор

градина и двор

градина и двор

градина и двор

градина и двор

градина и двор