идеи за градини

Интересни идеи за градини с удобно място за отдих. Ако търсите идеи за градината, в които да създадете изискано открито пространство, което ще даде възможност за релаксация, забавление и ще се осигури изглед от къщата на много нива, тук ще намерите именно такива идеи за градина. Вдъхновени от интериорни декорации от фини произведения на изкуството, съвременни мебели за градинатаи основни тонове, решени в тъмно сиво и зелено, отразени в избора на боя за стената и зелени тревисти растения, тези градини предлагат условия за приятна отмора и развлечения.

Градината се използва предимно през почивните дни и вечер. За да се удължи престоя в нея и през топлите летни нощи, осветлението е от решаващо значение. Разбира се, за горещите летни дни трябва да има сенчести кътчета.

Идеи за градини

идеи за градини

В централната част на градината има корито с вода, облечено в бял варовик, което се разпростира върху и чрез пътеката от сухи камъни. Към задната част на градината са разположени два шезлонга за събиране на слънчев загар и почивка на чист въздух, и стена от декоративни камъни,  осветена от три прожектори, чиято светлина описва текстурите на ръчно изработената стена.

Такива идеи за градината и двора предоставят възможност за отделяне на зона за релакс в общото открито пространство. Добро решение би било именно в тази част да бъдат засадени уханни цветя за градината. Освен приятна гледка, те ще предоставят и аромат. Много градинари се възползват от идейки за градината, за да засадят такива видове цветя за градина, които ще изглеждат добре през всеки сезон на годината.

 Идеи за градината

идеи за градини

Засаждането с неговите контрастиращи текстури на зелени и бели цъфтящи многогодишни растения предвижда меките релаксиращи тонове в градината. Три сребърни брези осигуряват успокояващо чувство за уединение сред заобикалящата матрица от къщи наоколо. Наличието на естествена ограда от живи растения е сред чудесните идеи за градини и дворове. Това осигурява един вид красива и създадена сякаш от природата бариера, която да осигурява така необходимото за мястото за почивка усамотение.

идеи за градини

Основната социалната област в тази модерна градина съдържа голяма газова камина, барбекю на газ и работни повърхности заедно модулен диван с хромирана рамка. Бялата нарязана варовикова настилка добавя истински лукс за пространството.

идеи за градини

Тази идея за градината ще ви помогне да създадете свой малък оазис в шумния град, където можете да прекарате времето си в комфорт, възхищавайки се на красотата на природата.  Има място за активна почивка на подиума с площ за готвене и сервиране на ястия. Проектор на лазерна светлина играе с осветлението и цвета на текстурираните повърхности, което създава специална атмосфера и тон на събитията на открито в градината. И наличието на винарската изба в сутерена позволява да се използва разумно всеки сантиметър от пространството.

идеи за градини

Мястото за отдих е изолирано рационално от преминаващите и околните сгради, което гарантира на домакините и техните гости да прекарват необезпокоявани времето си в зоната, оборудвана с меки мебели за градина, наслаждавайки се на огъня в камината или на гледане на филм с голяма компания с комфортен престой.

идеи за градини

Една малка морава на входа, който е изолиран от съседите с жив плет, допълва пространството и служи като детска площадка за игра. Естествени екологични материали като дърво, тухла, метал и камък, комбинирани с изобилие от зеленина са използвани в довършителните дейности. Естествените водство и текстура са съчетани по хармоничен начин една с друга, създавайки особена красота с играта на светлина и сянка от естествената дневна светлина и нощното осветление.

идеи за градини

Бетонни плочи дават здравина на мястото с богати, но не пренаситени детайли. Покривът със затъмнени стъкла и системата за замъгляване позволява да се създаде комфортна среда на открито дори в горещ следобед. Не е ли това една от най-добрите идеи за градина?

идеи за градини

Още идеи за градина може да видите тук. Това е красиво място, заобиколено от полета и достъпно от дълъг път, който води до имота и околните градини. Проектът на градината е създаден така, че да се създаде панорамна гледка, на която да има възможност обитателите на къщата да се наслаждават на гледката от вътре през цялата година. В него са включени пътеки, който да водят към градината и към други области на имота.

идеи за градини

Дългата тревиста граница, която  се простира по дължината на водоема и минава от двете страни на пътеките е засадена с трайни насаждения. Те предоставят прекрасни златни цветове през лятото и накрая билките от лавандула, градински чай и копър са засадени в с селскостопанските околности на имота.

идеи за градини

Дизайнът е вдъхновен от новото и старото. Съчетани са съвременните вкусове на обитателите с техните дизайнерски мебели и кухня, изобилие от стъкло и фина палитра на сиво и бяло със стари, традиционни и селски влияния, които заобикалят имота. Дизайнът е симпатичен и за двете, и това е този етос, който е последователно съотнесен.

идеи за градини

Ето и идеи за градина, която не е рамкирана. Тази градина е интегрирана в естествен, хълмист пейзаж. Вариращ от модерен вътрешен двор с инфинити басейн и различни тематични градини, намиращи се в рамките на съществуваща борова гора, този проект е проектиран да бъде идеалното бягство в собственото личното щастие на човек.

идеи за градини
Най-важният актив на този проект е неговото местоположение: хълмиста местност, украсена със стари елегантни борови дървета, с изглед към оживен град произтичащ от успокояващо море, което се слива с хоризонта.

идеи за градини

За да се запазят естествените аспекти на пейзажа, създадохме един вътрешен двор с впечатляващи портици, които подобряват изгледа през тях чрез рамкиране, превръщайки природата в прегръщащи се стени, изпълнени с живот. Елегантните борове контрастират със структурираните стени на вътрешния двор, през които те се появяват, изглеждайки като шедьовър в музей.

идеи за градини

Инфинити басейнът прилича на лист от неподвижна вода, създаващ диалог чрез отразяване на околностите, подарявайки на посетителите възможността да получат въздействието от цялостният ефект на едно безкрайно огледало между града по-долу и небето горе.

идеи за градини

Вътрешната градина предоставя възможност за моменти на чисто спокойствие, вълнува емоционално и изкушава да се открият есенциите от градините, съществували по-рано. По-долу се крие една вълнуваща комбинация от градини, включително японска градина, бамбукова градина, алпинеуми и модерна градина. Всичко това е създадено, за да бъде място на съзерцание и комфорт, където пътешествениците са свободни да се разхождат и намерят своето парченце на лично щастие.

идеи за градини

Само след няколко стъпки се излиза от структурирания свят и се навлиза в свят с буйни естествени гори, където са очаровани всички сетива, диша се свободно и се минава през местност, свързана с криволичещи, криволичещи пътеки. Подобни идеи за градини са създадени така, че да се преживеят с всяко едно от сетивата.

идеи за градини

 

източник:homedsgn.com