Градина

Идеи за градински алпинеум

alpineum

alpineum

Този тип аранжиране на цветя и предмети внася голяма доза красота в пространството, затова ще ви покажем няколко идеи за градински алпинеум. Изключително подходящи са за по-стръмни склонове, където отглеждането на цветята става малко по-трудно.

Идеи за градински алпинеум с цъфтящи или вечнозелени растения

alpineum

Дори и да не разполагате с естествено скалисто място, тези камъни ще ви помогнат да създадете такова. В този преден двор камъните са се превърнали в идеалната граница между нискорастящите растения и високите такива. Използването на тревисти насаждения между камъните е чудесен начин да интегрирате „постройката“ към останалата част от градината.

alpineum

Ще предизвикате още по-голям интерес към дворното си пространство с идеи за градински алпинеум. Препоръчваме ви да си поиграете с размера и цвета на растенията, както и с размера на камъните около тях. Съчетанието от иглолистни дървета, храсти и многогодишни растения е прекрасно за създаване на пейзаж с отличителна зеленина и цъфтящи цветя.

alpineum

Трансформирайте двора си с растения като пълзящ кедър, бор, юка, японски клен, декоративни треви и създайте визия привличаща погледа.

alpineum

Удължете летния сезон с няколко вечнозелени храсти и растения разположени между по-големи скални камъни във вашия градински алпинеум.

alpineum

Насладете се на красотата на буйните растения в градината си с цъфтящи такива обединени между скали. Алпинеумът ви ще разполага с топла цветова схема от розови, червени и жълти цветя.

alpineum

Попълнете малките места между скалите с цъфтящи растения, за да добавите нотка на цвят, която ще придаде на вашия алпинеум завършен вид. Saxifraga расте лесно в пукнатините. По принцип е планински обитател. Веселите му розови цъфтежи допълват топлите тонове на заобикалящите го скални блокове.

alpineum

alpineum

alpineum

alpineum

alpineum

alpineum

alpineum

alpineum