горски мъх

Как да си направим артистична декорация от горски мъх в градината, на двора, на терасата или на външната стена пред блока. Знаем, че всички идеи за градината са полезни, но когато са приложими почти навсякъде, това ги прави още по-практични. Всяка проява на артистично мислене успява да впечатли, така че защо да не се възползвате от лесен и впечатляващ начин да изразите себе си с помощта на една техника с горски мъх, с която може да изобразите всичко – от графити до отпечатъци на длани. Украсете някоя видима или закътана и занемарена стена, която не изглежда толкова привлекателно със свое арт произведение като послание, геометрична фигура или на силует на животно. Вижте само колко е лесно!

Как да си направим декорация от горски мъх?

горски мъх

Ако сте в търсене на следващия си проект от типа направи си сам, с който да подобрите вида на своята градина или тухлена стена, вижте как можете да запълните почивното си време и да си намерите ново хоби и повод за гордост.

Всичко, което трябва да направите е да си вземете малко горски мъх от някое влажно място (тротоар, стари тухли или друга твърда повърхност) и след това да го измиете така, че да премахнете остатъците от почва и корени, доколкото е възможно.

горски мъх

След това сложете измития зелен мъх в кана на блендер и прибавете към него 2 чаши прясно мляко, 2 чаши вода или бира и 1/2 ч.л. захар. Включете блендера на максимална скорост и когато сместа стане гладка, спрете блендера и я прелейте в кофа.

Вземете четка за рисуване, потопете я в зелената смес и напишете или нарисувайте нещо върху избраната за ваше артистично платно стена.

горски мъх

Зеленият горски мъх ще започне да расте след около седмица. Пръскайте го с вода поне веднъж седмично, а когато след време започне да расте повече, може да го подрязвате, за да запазите формата му. Това е всичко! Вижте и още идеи за приложение на научения метод в галерията по-долу.

горски мъх

горски мъх

горски мъх

горски мъх

горски мъх

горски мъх
горски мъх

горски мъх

горски мъх

горски мъх

горски мъх

източник:brightside.me