Съвети за градина цветя храсти растения

Превърнете градината си в красиво кътче за отмора с тези 15 съвети за градината. Натъкнахме се на няколко лесни за прилагане трика на канадския дизайнер на градини Brian Minter. Интегрирайте в градината си зеленчуци и билки, защото и те имат място в цветната градина. Вариант е да ги разположите по ръба, до бордюра. Ментата е чудесен избор, тъй като пораства рано, а ароматът й остава до есента.

Растения с различен характер

Съвети за градина растения

Продължаваме с още съвети за градина. Поиграйте си с характера на различните растения, с техните цветове на листата и с предметите около тях. Растение с необичаен цвят на листата изпъква чудесно на фона на няколко големи сиви камъка.

Ароматни билки, борове и удобно място за почивка

Съвети за градина саксия с цветя

Сложете дървета и храсти в саксии. Не сте ограничени до едногодишни растения. Направете смело въздействие например с папрат Sorbaria, в компания с растение с листа цвят бордо.

Съвети за градина дървета борове смърчове

Ако планирате да озелените голяма градина, два големи смърча или други иглолистни дървена на входа ще са готови да посрещнат гостите ви.

Съвети за градина метални столове

Изберете място за поставяне на удобни мебели. Наслаждавайте се на красивата си градина, седейки и пиейки любимата си напитка. Слушайте песента на птиците и усетете уханието на цветята.

Съвети за градина саксии с билки и подправки

Засадете ароматни билки в саксии. Поставете ги в близост до скарата или до лятната си кухня. Ще са ви под ръка за любимите ви ястия. Те са празник за сетивата.

Съвети за градина водопад растения

Придайте драматичен вид на градината си като засадите високи вечнозелени растения в близост до воден източник (не е задължително да е естествен).

Съвети за градина езеро цветя

Направете си алпийско езеро и обогатете вида му с подходящи за такава среда растения. Птиците ще се почувстват поканени да ви наградят с песните си.

Съвети за градина саксия с цветя

Всяка пролет избухва с цветове. Направете цветна аранжировка в средно голяма саксия с различни по вид цветя и растения. Можете да почерпите вдъхновение от показаната снимка горе.

Съвети за градина римски колони растения цветя

Дайте на пейзажа в градината си величие чрез добавяне на няколко високи точки. В този случай три 12 метрови бетонни колони създават удивление. Идеята е да се вдигне окото от земята. Стълбовете напомнят за древността и добавят елемент на изненада и мистерия.

Съвети за градина пътени пергола

Създайте криволичещи пътеки. Или поне една. Вървейки по нея ще се буди любопитството на всеки посетител и ще си задава въпроса “А какво има зад завоя”. Предизвикайте интереса.

Съвети за градина райграс морава

Използвайте силата на перспективата и създайте илюзията за голяма и просторна градина с помощта на чемшира.

Съвети за градина растения цветя здравец

Здравецът освен, че отблъсква комарите с аромата си през летните месеци, може да създаде невероятно усещане комбиниран с едно лимоново дърво до него.

Съвети за градина цветя идеи

Използвайте наситени и тъмни цветове. Черните листа на растенията създават магически комбинации в градината с червени цветя.

Съвети за градина - висока саксия с игловидно растение

Създайте усещане за простота и елегантност. Ръждясалите високи саксии не са грешка на дизайнера. Точно с тях и с игловидно цвете, което се спуска надолу се постига ефекта, за който говорим. Височината е елегантност, а игловидното цвете е семпло и неангажиращо.