Градина

15 съвети за градина

saveti za gradina

saveti za gradina

Превърнете градината си в красиво кътче за отмора с тези 15 съвети за градината. Натъкнахме се на няколко лесни за прилагане трика на канадския дизайнер на градини Brian Minter. Интегрирайте в зеленчуци и билки, защото и те имат място в една цветна градина. Вариант е да ги разположите по ръба, до бордюра. Ментата е чудесен избор, тъй като пораства рано, а ароматът й остава до есента.

Полезни съвети за градина

saveti za gradina

Продължаваме с още съвети за градина. Поиграйте си с характера на различните растения, с техните цветове на листата и с предметите около тях. Растение с необичаен цвят на листата изпъква чудесно на фона на няколко големи сиви камъка.

saveti za gradina

Сложете дървета и храсти в саксии. Не сте ограничени до едногодишни растения. Направете смело въздействие например с папрат Sorbaria, в компания с растение с листа цвят бордо.

saveti za gradina

Ако планирате да озелените голяма градина, два големи смърча или други иглолистни дървена на входа ще са готови да посрещнат гостите ви.

saveti za gradina

Изберете място за поставяне на удобни мебели. Наслаждавайте се на вашата красива градина, седейки и пиейки любимата си напитка. Слушайте песента на птиците и усетете уханието на цветята.

saveti za gradina

Засадете ароматни билки в саксии. Поставете ги в близост до скарата или до лятната си кухня. Ще са ви под ръка за любимите ви ястия. Те са празник за сетивата.

saveti za gradina

Придайте драматичен вид на градината си като засадите високи вечнозелени растения в близост до воден източник (не е задължително да е естествен).

saveti za gradina

Направете си алпийско езеро и обогатете вида му с подходящи за такава среда растения. Птиците ще се почувстват поканени да ви наградят с песните си.

saveti za gradina

Всяка пролет избухва с цветове. Направете цветна аранжировка в средно голяма саксия с различни по вид цветя и растения. Можете да почерпите вдъхновение от показаната снимка горе.

saveti za gradina

Дайте на пейзажа в градината си величие чрез добавяне на няколко високи точки. В този случай три 12 метрови бетонни колони създават удивление. Идеята е да се вдигне окото от земята. Стълбовете напомнят за древността и добавят елемент на изненада и мистерия.

saveti za gradina

Създайте криволичещи пътеки. Или поне една. Вървейки по нея ще се буди любопитството на всеки посетител и ще си задава въпроса „А какво има зад завоя“. Предизвикайте интереса.

saveti za gradina

Използвайте силата на перспективата и създайте илюзията за голяма и просторна градина с помощта на чемшира.

saveti za gradina

Здравецът освен, че отблъсква комарите с аромата си през летните месеци, може да създаде невероятно усещане комбиниран с едно лимоново дърво до него.

saveti za gradina

Използвайте наситени и тъмни цветове. Черните листа на растенията създават магически комбинации в градината с червени цветя.

saveti za gradina

Създайте усещане за простота и елегантност. Ръждясалите високи саксии не са грешка на дизайнера. Точно с тях и с игловидно цвете, което се спуска надолу се постига ефекта, за който говорим. Височината е елегантност, а игловидното цвете е семпло и неангажиращо.

error: