съвети за градина

Превърнете градината си в красиво кътче за отмора с тези 15 съвети за градината. Натъкнахме се на няколко лесни за прилагане трика на канадския дизайнер на градини Brian Minter. Интегрирайте в зеленчуци и билки, защото и те имат място в една цветна градина. Вариант е да ги разположите по ръба, до бордюра. Ментата е чудесен избор, тъй като пораства рано, а ароматът й остава до есента.

Полезни съвети за градина

съвети за градина

Продължаваме с още съвети за градина. Поиграйте си с характера на различните растения, с техните цветове на листата и с предметите около тях. Растение с необичаен цвят на листата изпъква чудесно на фона на няколко големи сиви камъка.

съвети за градина

Сложете дървета и храсти в саксии. Не сте ограничени до едногодишни растения. Направете смело въздействие например с папрат Sorbaria, в компания с растение с листа цвят бордо.

съвети за градина

Ако планирате да озелените голяма градина, два големи смърча или други иглолистни дървена на входа ще са готови да посрещнат гостите ви.

съвети за градина

Изберете място за поставяне на удобни мебели за градината. Наслаждавайте се на вашата красива градина, седейки и пиейки любимата си напитка. Слушайте песента на птиците и усетете уханието на цветята.

съвети за градина

Засадете ароматни билки в саксии. Поставете ги в близост до скарата или до лятната си кухня. Ще са ви под ръка за любимите ви ястия. Те са празник за сетивата.

съвети за градина

Придайте драматичен вид на градината си като засадите високи вечнозелени растения в близост до воден източник (не е задължително да е естествен).

съвети за градина

Направете си алпийско езеро в двора и градината и обогатете вида му с подходящи за такава среда растения. Птиците ще се почувстват поканени да ви наградят с песните си.

съвети за градина

Всяка пролет избухва с цветове. Направете цветна аранжировка в средно голяма саксия с различни по вид цветя и растения. Можете да почерпите вдъхновение от показаната снимка горе.

съвети за градина

Дайте на пейзажа в градината си величие чрез добавяне на няколко високи точки. В този случай три 12 метрови бетонни колони създават удивление. Идеята е да се вдигне окото от земята. Стълбовете напомнят за древността и добавят елемент на изненада и мистерия.

съвети за градина

Сред нашите съвети за градина е и това да създадете криволичещи пътеки. Или поне една. Вървейки по нея ще се буди любопитството на всеки посетител и ще си задава въпроса „А какво има зад завоя“. Предизвикайте интереса.

съвети за градина

Използвайте силата на перспективата и създайте илюзията за голяма и просторна градина с помощта на чемшира.

съвети за градина

Здравецът освен, че отблъсква комарите с аромата си през летните месеци, може да създаде невероятно усещане комбиниран с едно лимоново дърво до него.

съвети за градина

Използвайте наситени и тъмни цветове. Черните листа на растенията създават магически комбинации в градината с червени цветя.

съвети за градина

Създайте усещане за простота и елегантност. Ръждясалите високи саксии не са грешка на дизайнера. Точно с тях и с игловидно цвете, което се спуска надолу се постига ефекта, за който говорим. Височината е елегантност, а игловидното цвете е семпло и неангажиращо.