соларен душ

Поставянето на соларен душ може да бъде много ефективно екстериорно решение, ако разполагате с къща с градина. Ако я посещавате лятото, помислете за разхлаждащия ефект, който ще има, ако за няколко минути се полеете с него. Предвид факта, че е соларен, той моментално се превръща в енергоспестяваща придобивка. Освен това е лесен за поставяне. Може да бъде доста функционален и удобен за всички членове на семейството.

Соларен душ

соларен душ

Тръгвайки към магазина за да изберете своя соларен душ, проучете материалите, от които са направени повечето модели и ги съобразете с нуждите си. Всеки от материалите е устойчив на различни атмосферни влияния. От това зависи и честотата на поддръжката му. Чудите се на какъв принцип са създадени? Всъщност няма нищо сложно в тях. Базират се на тръба, дълга между метър и половина и два, свързана с маркуч и източник на вода в градината. Горният край на тръбата е крива. Там е закрепен душа с множество дупчици. Поради възможността да бъде подвижна горната част, се превръщат в удобна придобивка за къпане след басейн.

Соларен душ – поставяне

соларен душ

Избирайки соларен душ, имайте предвид ползите и трудностите, които бихте изпитали поради размера му. Колкото по-голям е той, толкова по-труден е за транспортиране. И при поставянето трябва да го заровите и стабилизирате много добре в земята, за да може да запази равновесие и да бъде устойчив. Ако го поставите на място, което често напоявате с вода, почвата ще бъде мека и е възможно да се разклати и наклони неочаквано. Можете да използвате базови плочи и дървени плоскости за стабилизиране. Можете да поставите и дървена решетка на мястото, където ще стъпвате, докато се къпете. Така ще си спестите нахлуване в калта.

соларен душ

Планирайте добре мястото, на което ще бъде поставен душа ви. Някои от тях изискват изливането на малко цимент, което от своя страна ще увреди цветята ви. Не можете просто да заковете душа си в средата на градината. Съобразете местоположението му и според факта дали ще ви служи за къпане след ползването на басейн или не. Ако да, разположете го колкото може, по-близо до него.

соларен душ

соларен-душ

соларен-душ

соларен-душ