idei za gradinata dvora

Предлагаме ви 15 интересни идеи за градината, с които ще превърнете това място във ваше любимо. Градината е място за почивка в топлите дни. С малко средства и много желание, може да преобразите малкото пространство извън дома си и да го превърнете в най-уютното и предпочитано място за прекарване на свободното си време.

15 интересни идеи за градината

интересни идеи за градината

Направете си малко огнище, във формата на поничка. Използвайки няколко (5.08 см.) плътни разделители, заровете първия наполовина в дребен чакъл, а след това поставете другите върху него. Боядисайте разделителите с бетон, за да затъмните и омекотите техния утилитарен вид.

интересни идеи за градината

Съдовете и подовата настилка в резониращи тонове придават завършен вид на пространството и визуално сливат външната кухня с останалата част от градината.

интересни идеи за градината

Направете си външна стая на открито в градината, само за няколко часа и без да харчите много пари за това. Това място за почивка, питие или хапване е аранжирано под метална беседка. Леките завеси пазят сянка от топлите слънчеви лъчи.

интересни идеи за градината

Като спестявате пари за истинско построяване на лятна стая, може да се похвалите с обзавеждането и декорирането на мястото. Тези сини стъклени саксии, пълни с ароматни цветя създават прекрасна украса на масата и се съчетават умело с цветовата гама на приборите.

интересни идеи за градината

Външното осветление е необходимо за всяко открито помещение, но то съвсем не трябва да бъде скъпо или екстравагантно. Една семпла Моравска звезда удължава вечерните часове навън и внася декоративен елемент във вашата лесна за построяване стая на открито в градината.

интересни идеи за градината

Направете си просторен кухненски ъгъл за готвене и забавления от рециклирано дърво и блокове сгурия. Материалите няма да ви струват почти нищо. Тези блокове първоначално са били част от комина на къщата. Декоративната боя им придава този красив сив отенък.

интересни идеи за градината

Тази красива и мека пейка за градината е направена много лесно. Върху два реда бетонни тухли е застлан дунапрен, а върху него пейката е украсена с малки декоративни възглавнички. Обърнете внимание на настилката отдолу.

интересни идеи за градината

Кръгообразните степери, лежящи сред чакъла, създават симпатична пътека в градината, която води до откритата лятна стая. Като покриете част от двора или градината с чакъл, ще ви остане по-малко място от него за поддръжка и ще имате повече време да се наслаждавате на плодовете на труда си.

интересни идеи за градината

За всяко открито пространство избирайте цветя, които не изискват особени грижи. Така ще ви остане повече време за почивка в градината. Саксийните сукуленти са издържливи на суша и имат нужда от поливане веднъж месечно. Затова са удачен избор за украса.

интересни идеи за градината

Фенери от мъниста в топли нюанси около градината, стълбите или лятната стая създават приятна и успокояваща атмосфера вечер. Тези евтини лампи ще разпръскват цветни отенъци в цялата градина.

интересни идеи за градината

Откритата лятна кухня ще се превърне в любимо място. Освен за готвене, това място може да използвате и за вашето хоби. Аранжирайте го с цветя, решавайте кръстословици, майсторете си нещо или просто се насладете на освежаващо питие.

интересни идеи за градината

Различните отделни плочи, с чакъл между тях създават уникална настилка в този кът за отдих. Стари поцинковани кофи и контейнери от неръждаема стомана са превърнати в саксии. Ето още евтини и интересни идеи за градината.

интересни идеи за градината

Няколко елемента към декора, с които ще уцелите в десятката. Боядисани стари топки за боулинг, търкулнати небрежно из градината.

интересни идеи за градината

Тази обзаведена открита стая в градината изглежда скъпа и това всъщност е целта. Евтините материали, които са използвани в нея като чакъл, цилиндрични блокове и преработено дърво са гръбнака на целия дизайн. Таблото шперплат, боядисан в мек син цвят и приложено към персонализирана конструкция, придава уединеност на малкия двор.

Както сами се убедихте от нашите 15 интересни идеи за градината, дори с малко средства може да създадете уникален открит кът за отдих за вас и семейството ви.