cvetna gradina

Вертикална цветна градина, за която винаги ще се намери място.

Тези идеи за градината станаха най-популярният начин да се използва и увеличи пространството там, където то е ограничено. Тези иновативни „живи стени“ са перфектни както за откритите пространства, така и за дома. Могат да бъдат използвани за създаването на уникална и впечатляваща декорация върху стената.

Поставянето на цветя в градината по нетрадиционен начин в различни по големина саксии и контейнери може да се разположи на хоризонтални лехи, които вместо долу на земята се намират неочаквано на стената. По този начин те присъстват още по-впечатляващо в пространството и по-близо до нивото на очите, за да получат заслужено внимание. Аранжировките могат да се направят в различни размери според дължината на стената, броя на растенията или свободното пространство.

Вертикална цветна градина

cvetna gradina

Създаването на вертикална цветна градина не е трудно, но се изисква креативност в зависимост от мястото, на което ще се инсталира. Освен растящи растения, в саксиите могат да се засадят и уханни билки. По този начин ще имате уникалната възможност да внесете градината си от вън в някоя от вътрешните стаи на дома си. Не сте ли си мечтали за това в студените месеци?

Цветна градина във вертикално положение

cvetna gradina

Вертикална градина с цветя, декоративни треви или билки може да се инсталира почти навсякъде. Необходимо с в някои случаи да се инсталират дълбоки панели, ако искате да ги поставите на външната стена на дома си, например. Това позволява да се изградят правилни и стабилни форми, които ще устоят на външните условия.

cvetna gradina

Разбира се, както могат да се направят вертикални цветни градини с множество малки растения, така може и да се поставят малко на брой, но с по-внушителни размери.

cvetna gradina

Не са нужни много средства или място, а много въображение и желание. Може да се измайстори една семпла, но все така впечатляваща цветна градина около мястото за отдих в градината.

cvetna gradina

cvetna gradina

cvetna gradina

cvetna gradina

cvetna gradina

cvetna gradina

cvetna gradina

cvetna gradina

 

източник: karmastream.com