idei za doma

Идеи за дома под формата на малко боя, цветни акценти или парче тапет могат да направят голяма разлика във всяко едно жилище, независимо от размерите или стила му на обзавеждане. Ето защо, ако търсите нови идеи за дома ви, с помощта на които да успеете да освежите настоящия интериорен дизайн, но без да инвестирате много средства или време в начинанието си, помислете върху тези предложения, които са дело на известни интериорни дизайнери. Селектирали сме едни от най-добрите сред тях, които биха могли да се персонализират според индивидуалните предпочитания на обитателите.

Идеи за дома

idei za doma

Боядисване на „гръбчетата“ в ярки и свежи цветове.

Едва ли има по-красиви от добре обмислените идеи за дома направи си сам. Гръбчетата на секциите не трябва да се сливат с фона само, защото са разположени близо до стената. Всъщност, те могат да внесат драматична разлика в цялостното усещане за помещението без да се налага да се подменят мебелите. Всеки един хол, който е решен в неутрален цвят като бяло или сиво, може да бъде незабавно освежен с „плисък“ на цвят, ако се боядисат гръбчетата на етажерките или на секцията в ярък цвят, който след това да се повтори на още няколко места в стаята. Дизайнерът Кай Дъглас много добре знае това и го е използвал успешно в този кът, като е внесъл оранжево на няколко нива хоризонтално и вертикално.

idei za doma

Синя подова настилка.

Тази баня е изглеждала изключително семпло, преди дизайнерката Кари Мак Кабе да боядиса пода й в синьо и да постави ваната в средата на помещението. Бързата промяна изглежда толкова ефектно, че на човек му се иска да може да се кисне в нея по цял ден.

idei za doma

Тапет в банята.

Тази баня е толкова малка, че дизайнерката Криста Еуърт нямало как да я покрие цялата с тапети, защото щяла да се усеща като още по-тясна. Поставянето на малко парче тапет над мивката, обаче, успяло да направи изявление и да привлече и „закове“ погледите, така че останалата част от помещението останала бяла, за да създаде илюзията за повече простор. Вмъкването на розова завеса за акцент и малка декоративна ваза с цветя от друга страна внесло уют в мокрото помещение.

idei za doma

Изложена на показ колекция.

Следващата от подбраните идеи за дома е дело на дизайнера Бет Уеб, която е решила да изложи на показ колекцията от китайски порцелан върху масата в трапезарията. Според нея отделните елементи не е задължително да си пасват или да бъдат от един сервиз, но трябва да изглеждат добре заедно.

idei za doma

Поставяне на цветни завеси.

Любителите на функционални и практични идеи за дома вероятно ще оценят решението на дизайнера Джефри Билхубер, който е заменил вратата със завеса в този дом. Дълбоко-жълтите й нюанси изпъкват на фона на сините стени в помещението, като добавят богата текстура в пространството.

idei za doma

Окачване на картини сред книгите в библиотеката.

Ето една от онези артистични идеи за дома, които веднага грабват вниманието. Окачването на картина на неочаквано място като библиотеката определено ще създаде визуален интерес. Подобно местоположение на платно с изобразително изкуство добавя интересна текстура, когато е поставено на място, където едва ли е очаквано да бъде видяно. Именно на този ефект е заложил дизайнерът Алекс Хитз.

idei za doma

Добавяне на цвят в рафтовете.

Според дизайнерката Кели Гросо замяната на затворените горни кухненски шкафове с отворени рафтове е лесна идея за дома, която предоставя възможност за бърза и лесна промяна в декора на помещението. Тази кухня е решена в неутрална цветова гама, като рафтовете съответстват на цвета на долните шкафове и на прилежащият към тях кухненски остров. Сините акценти под формата на красиви чаши изпъкват сред останалата посуда.

idei za doma

Правеща изявление покривка.

Тази стая изглеждала абсолютно традиционно, преди дизайнерката Кели Донован да постави върху масата тази пъстра покривка в бяло и червено. С нея помещението се превърнало в еклектично пространство с много характер. Понякога добавянето само на едно парче плат може да окаже голямо въздействие.

idei za doma

Ре-организиране на лавиците с книги.

Меките цветове в тази кухня, дело на дизайнерката Мери Джо Бочнер, имат успокояващо присъствие, което позволява на аксесоарите да се откроят. Ре-организирането на лавиците по цвят може да помогне да се добави нещо неочаквано и интригуващо в ъгъла на стаята.