Обзавеждане и Дизайн

Как да декорираме трапезарията

trapezariq mebeli dekoraciq

trapezariq mebeli dekoraciq

Как да декорираме трапезарията така, че да направим мястото гостоприемно и приятно за всекидневно хранене около масата. Използвайте тези съвети, за да обзаведете стаята със стил и самоувереност. Тя трябва да изглежда достатъчно добре, за да каните гости и приятели в нея, но от друга страна трябва да бъде и функционално място, което да посреща ежедневните ви нужди.

Как да декорираме трапезарията

obzavejdane trapezariq dekoraciq

Независимо дали се намира в отделно помещение или в обособен кът от голяма стая, трапезарията е многофункционално място. В нея се настанява всичко – от домашното на децата до семейни празненства по специални поводи. Това помещение в дома ви трябва да подхожда на цялостната архитектура на дома ви, да отразява дизайнерските ви предпочитания, да осигурява удобни места за сядане и хранене.

trapezariq interior obzavejdane ideq

Когато обмисляте как да декорираме трапезарията, изберете цветова схема, която се допълва със стила дизайн, на който сте се спрели в обзавеждането. Обмислете дали да добавите изискани детайли, които да прибавят характер и да отделят обособената част за хранене, ако тя се намира в голямо помещение.

trapezariq sinio obzavejdane

Преди да започнете с декорацията, измерете помещението, което е предназначено за трапезария и изберете мебели, които да могат да се поберат спокойно в него. Осигурете минимум около метър и половина място между стената и столовете. Нека има и достатъчно свободно място между мебелите, така че преминаването да не бъде затруднено.

Изберете подходящите мебели

moderna trapezariq obzavejdane

Като цяло, масата и столовете са основните мебели в обзавеждането на трапезарията. Когато избирате маса, помислете колко души ще се хранят на нея всекидневно или на празници, за да може да се осигури естетична и функционална мебел. Имайте в предвид, че за да чувства и храни удобно, всеки от тях ще се нуждае от около метър пространство. Освен това не забравяйте и че размера на масата в трапезарията трябва да бъде в подходяща пропорция с цялостните размери на стаята.

trapezariq luksozna klasicheski stil dekoraciq

Кръглите маси са подходящи за малки помещения или квадратни стаи, като насърчават към общителност. Правоъгълните, овалните и издигнатите маси изглеждат добре в големите и/или дълги и тесни помещения и удобно могат да осигурят повече места около себе си, отколкото кръглите.

trapezariq obzavejdane sinio

Увеличете възможностите си, като си сложите разтегаема маса в трапезарията, която може да променя размерите си. Ако стаята ви е малка, изберете функционална мебел с малки размери, която лесно може да увеличи големината си с допълнително парче или с падащи страни, които при необходимост може да осигурят повече място.

trapezariq dekoraciq mebeli

Изберете столове, които си подхождат с масата и останалите мебели в трапезарията. Уверете се че са седалките им са достатъчно широки, за да може седящите върху тях да не се притесняват и да се чувстват комфортно. Височината на столовете също трябва да бъде съобразена с тази на масата. При сядане трябва да остане достатъчно свободно място, за да не се опират краката в ръба на масата.

moderna trapezariq dekoraciq

Ако имате възможност, направете модерна трапезария, която включва мебели осигуряващи шкафове, плот и място за сервиране на храната. Бюфетите и страничните барове предлагат място с плоскост за удобно хранене и рафтове наоколо.

dekoraciq trapezariq

Завършете дизайна на трапезарията, като я отделите визуално от общата част чрез килим от приказна материя, модерна аксесоари и артистично аранжирана колекция предмети. Цветът на килима трябва да се съчетава подходящо с палитрата и стила на дизайна. Той трябва да бъде поне метър по-широк от краищата на масата.

trapezariq dekoraciq luksozna

Изберете подходящи осветителни тела в трапезарията. Полилеите и висящите светлини трябва да са достатъчно високо, за да не пречат при сядане около масата. Полилеите с висящи кристали трябва да са разположени по-високо. Ако има възможност, сложете осветление над картините, аплици или насочени лампи, на които може да регулирате силата на светлината. По този начин ще създадете удобна атмосфера за всеки повод.