Обзавеждане и Дизайн

Как да декорираме трапезарията

trapezariq mebeli dekoraciq

trapezariq mebeli dekoraciq

Как да декорираме трапезарията така, че да направим мястото гостоприемно и приятно за всекидневно хранене около масата. Използвайте тези съвети, за да обзаведете стаята със стил и самоувереност. Тя трябва да изглежда достатъчно добре, за да каните гости и приятели в нея, но от друга страна трябва да бъде и функционално място, което да посреща ежедневните ви нужди.

Как да декорираме трапезарията

obzavejdane trapezariq dekoraciq

Независимо дали се намира в отделно помещение или в обособен кът от голяма стая, трапезарията е многофункционално място. В нея се настанява всичко – от домашното на децата до семейни празненства по специални поводи. Това помещение в дома ви трябва да подхожда на цялостната архитектура на дома ви, да отразява дизайнерските ви предпочитания, да осигурява удобни места за сядане и хранене.

trapezariq interior obzavejdane ideq

Когато обмисляте как да декорираме трапезарията, изберете цветова схема, която се допълва със стила дизайн, на който сте се спрели в обзавеждането. Обмислете дали да добавите изискани детайли, които да прибавят характер и да отделят обособената част за хранене, ако тя се намира в голямо помещение.

trapezariq sinio obzavejdane

Преди да започнете с декорацията, измерете помещението, което е предназначено за трапезария и изберете мебели, които да могат да се поберат спокойно в него. Осигурете минимум около метър и половина място между стената и столовете. Нека има и достатъчно свободно място между мебелите, така че преминаването да не бъде затруднено.

Изберете подходящите мебели

moderna trapezariq obzavejdane

Като цяло, масата и столовете са основните мебели в обзавеждането на трапезарията. Когато избирате маса, помислете колко души ще се хранят на нея всекидневно или на празници, за да може да се осигури естетична и функционална мебел. Имайте в предвид, че за да чувства и храни удобно, всеки от тях ще се нуждае от около метър пространство. Освен това не забравяйте и че размера на масата в трапезарията трябва да бъде в подходяща пропорция с цялостните размери на стаята.

trapezariq luksozna klasicheski stil dekoraciq

Кръглите маси са подходящи за малки помещения или квадратни стаи, като насърчават към общителност. Правоъгълните, овалните и издигнатите маси изглеждат добре в големите и/или дълги и тесни помещения и удобно могат да осигурят повече места около себе си, отколкото кръглите.

trapezariq obzavejdane sinio

Увеличете възможностите си, като си сложите разтегаема маса в трапезарията, която може да променя размерите си. Ако стаята ви е малка, изберете функционална мебел с малки размери, която лесно може да увеличи големината си с допълнително парче или с падащи страни, които при необходимост може да осигурят повече място.

trapezariq dekoraciq mebeli

Изберете столове, които си подхождат с масата и останалите мебели в трапезарията. Уверете се че са седалките им са достатъчно широки, за да може седящите върху тях да не се притесняват и да се чувстват комфортно. Височината на столовете също трябва да бъде съобразена с тази на масата. При сядане трябва да остане достатъчно свободно място, за да не се опират краката в ръба на масата.

moderna trapezariq dekoraciq

Ако имате възможност, направете модерна трапезария, която включва мебели осигуряващи шкафове, плот и място за сервиране на храната. Бюфетите и страничните барове предлагат място с плоскост за удобно хранене и рафтове наоколо.

dekoraciq trapezariq

Завършете дизайна на трапезарията, като я отделите визуално от общата част чрез килим от приказна материя, модерна аксесоари и артистично аранжирана колекция предмети. Цветът на килима трябва да се съчетава подходящо с палитрата и стила на дизайна. Той трябва да бъде поне метър по-широк от краищата на масата.

trapezariq dekoraciq luksozna

Изберете подходящи осветителни тела в трапезарията. Полилеите и висящите светлини трябва да са достатъчно високо, за да не пречат при сядане около масата. Полилеите с висящи кристали трябва да са разположени по-високо. Ако има възможност, сложете осветление над картините, аплици или насочени лампи, на които може да регулирате силата на светлината. По този начин ще създадете удобна атмосфера за всеки повод.

Inline
Inline