дизайн на баня

Дизайн на баня – тенденции 2016.

Ремонтът и реставрацията на баня  обикновено изискват значителен период от време, енергия и ресурси. Понякога смяната на плочките може да бъде добро решение за цялостна промяна или освежаване на съществуващият от години интериорен дизайн, но това също изисква вземането на някои решения. Дали да не добавите стъклена душ кабина или вана, а защо не и малко зеленина и картина на стената? Разбира се, може да направите всичко, което ви харесва, но преди това разберете какви са най-горещите тенденции в дизайна на баня в настоящия момент.

Дизайн на баня – тенденции 2016

дизайн на баня

Всеки, който мисли да се захване с ремонт на банята си, трябва да помисли добре предварително за стила и темата за дизайн на баня, защото крайното решение ще остане за повече от няколко сезона. За целта трябва да се избере вариант, които ще бъде удобен и ще изглежда актуално през следващите няколко години, а най-правилното, което може да се направи, е да се намери баланс между модерни и непреходни елементи. Предлагаме ви пет насоки в правилната посока, които ще ви дадат идеи за това.

Баните са се развили значително през последното десетилетие, благодарение на по-малко скъпите фитинги и революцията в производството и процеса на проектиране, които са направили “лукса” далеч по-достъпен за всички. Днес, концепцията за спа-вдъхновен интериор на баня се прегърна в хит в световен мащаб. Хората се опитват да се справят с все по-трескавия градски начин на живот и клонят към по-ведър дизайн на баня, която действа като подмладяващо, лично убежище от стреса. Отделно азиатският и тропическият стил са голям хит, тъй като те дават удобна за банята екзотична и изключителна атмосфера.

Тенденции 2016 – дизайн на баня

дизайн на баня

Плочките за баня няма как да излязат от мода. Тенденциите за 2016 са за видове, които варират от прости и класически стилове до уникални геометрични шарки и жизнерадостни модели. Най-добре би било да се съсредоточите върху контраст и текстура при избор на нови плочки за баня.

дизайн на баня

Ако трябва да се обобщи каква е тенденцията за 2016 за дизайн на баня, то това би било едно общо желание на собствениците за релаксиращ, съживителен и природно-ориентиран такъв. Дървеният материал определено пасва на това обобщение и през тази година той прави своето триумфална завръщане в мокрото помещение.

дизайн на баня

Най-лесният начин да се добави свежест, стил и спокойна атмосфера в банята е чрез добавяне на цвете в саксия. Стайните растения често не изискват постоянни грижи и ако има източник на естествена светлина и леко влажни условия, това е перфектно.

дизайн на баня

Често цветовете в банята се определят от стила, темата и други аспекти, специфични за това специално място. Но има два цвята, които изглежда надхвърлят тези норми – бяло и сиво. Те позволяват комбинация от различни нюанси на бялото и сивото, за да създадете баня, която се вписва в широк спектър от стилове, вариращи от минималистичен и скандинавски до викториански и промишлен.

дизайн на баня

дизайн на баня

дизайн на баня

дизайн на баня

дизайн на баня

дизайн на баня

дизайн на баня

дизайн на баня

дизайн на баня

дизайн на баня

дизайн на баня

дизайн на баня

дизайн на баня

дизайн на баня

 

източник:decoist.com