ретрограден Меркурий 2020

Ретрограден Меркурий 2020 г. ще има три пъти през интервал от около четири месеца. Датите, на които ще започне това, както и времетраенето на периодите, в които ще се наблюдава Меркурий ретрограден 2020 г. са както следва:

 • 17 февруари (Риби) – 10 март (Водолей)

Този период носи възможност за втори шанс. Може да имаме възможност да лекуваме стара рана или да разрешим старо недоволство. Можем да рестартираме пренебрегната духовна практика или да върнем към живот творчески проект, който сме оставили настрана.

 • 18 юни (Рак) – 12 юли (Лъв)

Това е отличен период за свързване с член на семейството, с когото не сме били заедно от дълго време или да се примирим с някой скъп за нас човек, като преоценим ситуацията, която е причинила конфликта ни.

 • 14 октомври (Везни) – 3 ноември (Скорпион)

Това е период на трудности в общуването, нетърпение и мисли, фокусирани върху постигането на лични цели. Това е време на предефиниране на личното поведение.

Какво представлява, защо това е от значение и как влияе ретроградният Меркурий върху живота ни? Три или четири пъти годишно Меркурий изглежда така, сякаш се движи назад в небето. Тези негови цикли на движение „назад“, които продължават от две до три седмици, се наричат ретроградни периоди. Обикновено, докато планетата отново се върне в директния си ход, при нас на Земята се наблюдават закъснения, суматоха, спонтанни промени в графика, неизправности в малките уреди (компютри, телефонни секретари), объркване, психическо объркване, пропуснати срещи, неправилни доставки, недоразумения, погрешни тълкувания и общ срив в комуникациите – особено тези от междуличностен тип. Договорите и преговорите имат потенциала да се объркат или биха могли да изискват повторно преразглеждане на по-късен етап  Периодът на Меркурий ретрограден също така не е най-доброто време за вземане на решения от какъвто и да е характер. В любовният живот се очакват спорове за неща, които е по-добре да останат неразказани и раздели, причинени от твърде импулсивно говорене или реагиране на изкривени факти. Ето защо планирането на сватба и другите романтични съюзи е препоръчително да бъдат отложени за моменти, когато Меркурий спокойно се движи в естествения си ход напред.

Ретрограден Меркурий 2020 г. – как да се предпазим от въздействието му?

ретрограден Меркурий 2020

Има някои насоки, с които може да преживеем по-лесно периода на ретрограден Меркурий 2020 г.  Ето какво да НЕ се прави в професионален, личен и финансов план:

 • Не стартирайте нови проекти, когато Меркурий е ретрограден. Ако сега започнете нещо, то ще бъде тотално бедствие, което ще доведе до загуба на време и пари. Ще трябва да започнете от нулата, когато Меркурий се върне към директното си движение.
 • Не вземайте важни решения. Всяко решение, което вземете сега, ще трябва да преработите или преосмислите отново, след като Меркурий се върне към нормалното си движение.
 • Не сключвайте брак, когато Меркурий е ретрограден, защото това е период, в който обещанията лесно се нарушават и нещата се объркват. Въпреки, че изглежда така, сякаш между партньорите нещата са наред, може да се случи нещо, което би могло да доведе до раздяла, така че бъдете внимателни.
 • Не търсете нова любов, защото ще се потопите в мътни води. Когато Меркурий е ретрограден няма как да получите правилния образ на вашите взаимоотношения, защото нещата са мъгливи и неясни. Въпреки, че всичко изглежда изключително в началото, то ще се превърне в пълен провал, когато Меркурий се върне към прякото си движение.

И все пак, какво ДА правим през този период?

 • Като цяло бизнесът и кариерата се забавят или намаляват по време на ретрограден Меркурий. Използвайте този момент, за да финализирате всяка незавършена задача. Това е чудесен период за почистване на работното място. Работата по график, дори когато изглежда, че е рутина, е добра идея.
 • Тъй като комуникацията е лоша, когато Меркурий е ретрограден, уверете се, че имате допълнително време, когато посещавате важни събития. Проверете два пъти всичко, което трябва да предадете в срок.
 • Подновете своите обети за любов и преданост към семейството си. Намерете време, което да прекарате с любимия си човек, но не инициирайте нови събития.
 • Това не е подходящ момент за оправяне на отношенията, а за бягство от минали негодувания и обвинения. Примирението работи най-добре през този период.
 • Преглед и преструктуриране на финансовите сделки са много добри опции по време на ретроградния Меркурий 2020 г. Можете с успех да преоценявате и предоговаряте договор за работа или финансова сделка.
 • Погрижете се за всички стари начинания, които са в процес на изчакване и не забравяйте да ги проверявате периодично.

Ретрограден Меркурий 2020 г. – как ще засегне зодиакалните знаци?

ретрограден Меркурий 2020

Зодия Овен

Представителите на тази зодия имат доза спокойствие и търпение, внушени от знака, под който са родени и няма да бъдат засегнати от този период. Те могат да имат някои предимства, ако успеят да направят най-накрая това, което отдавна отлагат.

Зодия Телец

Ретроградиният Меркурий 2020 г. в Лъв ще повлияе на семейния ви живот, на вашето минало и на дома ви, което ще гарантира емоционална безопасност и стабилност. Този ретрограден транзит е идеален за създаване на планове за преустройство на къщата, както и за промени, които можете да приложите за след периода, в който Меркурий е ретрограден.

Възможно е някои останали в миналото нерешени проблеми, свързани със семейството ви, дома, родителите и някои семейни работи да се появят отново през този период, така че считайте това за най-подходящото време, в което да намерите решение и да се помирите.

Зодия Близнаци и Зодия Дева

Представителите и на двете зодии ще почувстват силна обща блокировка. Близнаците са майстори в комуникациите и Девите трудно ще намерят думите си и няма да се чувстват добре в кожата си. Те ще са склонни да се изолират и да се изключат от групите си по интереси.

Зодия Рак

През този период, когато Меркурий е ретрограден, представителите на зодията ще страдат от необяснима умора, както и от липса на енергия и апатия, които ще ги тласнат в задънена улица. Клюките на работното им място ще се увеличат по интензивност. Ще разберат повече за колегите си и ще се почувстват заседнали в група, в която не се намират. Трябва да опитат да  не подхранват слуховете, защото има големи шансове да попаднат в неприятна ситуация.

Зодия Лъв

Родените под този зодиакален знак ще страдат заради ретроградното движение на Меркурий, но ефектът му върху тях ще е минимален. Те ще бъдат лениви, изключително спокойни, явно примирени и ще седят тихо в бърлогата си, като не правят почти нищо.

Зодия Везни

В периода на ретрограден Меркурий 2020 г. ще се почувствате в плен на непоносима монотонност. Ще започнете да броите часовете до края на вашата смяна и вече няма да се чувствате толкова продуктивни, както преди. Опитайте се да видите положителните страни на това, което правите в началото и се съсредоточете само върху тях.

Зодия Скорпион

Родените под този зодиакален знак няма да почувстват ефекта на ретроградния Меркурий 2020 г. много силно, защото функционират на друга дължина на вълната. Неблагоприятните ефекти на планетата ще ги избегнат. Те могат да се възползват от негативните въздействия, които Меркурий оказва върху хората около тях. Именно Скорпионите ще правят това, което другите не могат или не искат.

Зодия Стрелец

Стрелците ще са защитени от Юпитер, така че всички отрицателни ефекти за тях ще бъдат отменени от силата на голямата планета. Това събитие трябва да ги накара да спрат да преследват невъзможни цели. Преди да вземат решение е добре да помислят за последствията. Трябва да знаят, че щастието във връзката може да се изгради върху любовта и на двамата партньори.

Зодия Водолей

В периода на ретрограден Меркурий 2020 г. представителите на тази зодия ще бъдат по-остри, неразбираеми, мрачни и хапливи от обикновено. Те ще бъдат недоволни от всичко и нищо няма да ги зарадва. Въпреки това ще имат много идеи, които ще помогнат за професионалното им развитие. Напредъкът обаче може да бъде видим само, ако успеят да намерят партньор, който е толкова решителе, килкото те. Трябва да намерят хора, на които могат да се доверят и да им кажат от самото начало какви са очакванията им към тях.

Зодия Риби

Хората, родени под този зодиакален знак са на вълната. Те могат да преминат през положителни трансформации, свързани със семейни, кариерни и финансови решения. Когато Меркурий е ретрограден точно в знака им, ефектите за тях са противоположни в сравнение с останалите зодии.