Хороскоп

Зодии и майчинство – каква майка ще сте според зодията

зодии и майчинство

Зодии и майчинство. Каква майка ще бъдете според зодията си.

Отговорът на този въпрос ще бъде интересен както за дамите, които все още нямат деца, така и на мъжете, които са избрали жената, която иска да им роди наследници. Със сигурност сте попадали в ситуации, на които сте реагирали с думите: „Аз няма да бъда такава майка„, нали? Но дали наистина, когато станете родител, а не страничен наблюдател, все още ще сте на това мнение? Не се знае. Но може да разберете какво е заложено от звездите на представителките на отделните зодии. Вижте кои са силните и слабите страни във връзката между зодии и майчинство.

Зодии и майчинство

ЗОДИЯ ОВЕН

Силни страни като майка: увереност, самоосъзнаване, сила, смелост.

Слаби страни като майка: състезателност, гняв, тесногръдие, покровителство, суетене, егоизъм.

Родителски стил: Майката Овен прави всичко със свиреп стил, тя ще иска нещата в родителството под свой контрол. Тя подхожда към всяка ситуация като към битка. Според нея майчинството не е за слаби жени. Във всяка една представителка на тази зодия се крие по една истинска дива, чиято увереност никога не я напуска.

ЗОДИЯ ТЕЛЕЦ

Силни страни като майка: стабилност, добър вкус, разум, трудолюбие.

Слаби страни като майка: промяна на настроенията, суета, снизхождение, материализъм.

Родителски стил: Майката Телец поставя работата преди удоволствията. Тя трябва да бъде спокойна, че децата й са защитени и добре, за да празнува. Дълбоко в нея има едно старомодно момиче, макар зад фасадата да се крие една естествена богиня, която здраво е стъпила на земята. Тя би накарала децата си да ходят на училище и в събота, но в същото време би им позволила да карат мотор на 12. Тя харчи разумно и вярва във възвращаемостта на инвестициите. Ще посвети времето си в отглеждането на деца с добри обноски, които уважават авторитетите и чийто най-добър приятел е тя.

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ

Силни страни като майка: младежки дух, любопитство, отвореност към новите неща, креативност, гъвкавост.

Слаби страни като майка: непоследователност, противоречие, липса на ограничения, нетърпеливост, говорене и поучаване вместо изслушване.

Родителски стил: Никога  скучна, майката Близнаци кара семейството й да се чуди какво е намислила да направи или каже. Тя може да преглежда всяка съставка от опаковката на сапуна, но в същото време да заведе децата на джаз клуб. Въздушният им знак ги кара да витаят над земята, но подвластни на Меркурий – планетата на комуникацията и интелекта, те не спират да мислят. В резултат на цялата тази ментална енергия, те могат да са най-ексцентричните майки в квартала.

ЗОДИЯ РАК

Силни страни като майка: чувствителност, комфорт, добър вкус, сантименталност, отдаденост.

Слаби страни като майка:  свръх-защита, промяна в настроението, ревност, страх.

Родителски стил: Майчинският инстинкт е закодиран в ДНК-то на майката Рак. Тя се чувства родена за тази работа. Тя иска да създаде един хармоничен, красив, удобен дом и има идеалистично отношение към семейството. Инвестира сериозно в отношенията си с децата и остава техен приятел и довереник до старини. Майчинството има здравословен ефект върху социалният живот на Раците, защото са малко срамежливи или резервирани на пръв поглед, но децата им дават повод да общуват с други родители.

ЗОДИЯ ЛЪВ

Силни страни като майка: готовност за игри, лидерство, креативност, увереност.

Слаби страни като майка:  самовглъбеност, драма, твърде много енергия.

Родителски стил: Креативната и драматична майка Лъв оставя своя отпечатък, където и да отиде. Майчинството е възможност да изрази себе си – нещо, в което се впуска с душа и сърце. Тя обича да присъства във всеки аспект от живота на децата си. Гордее се, че отглежда способни и успешни наследници, които ще направят велики неща за света. Понякога не осъзнава, че иска прекалено много, заради високите си изисквания, защото когато децата й станат успешни лекари, адвокати, артисти и бизнесмени, те ще й благодарят.

ЗОДИЯ ДЕВА

Силни страни като майка: организираност, структура, интелект, здравословни навици, осъзнатост.

Слаби страни като майка: тенденция към осъдителност, безпокойство, тенденция към прекалена аналитичност.

Родителски стил: Майката Дева е любопитен микс от контрасти. От една страна майчинството й дава оправдание да планира и да ръководи, а от друга – да се забавлява и да разпуска. Някои се чувстват като риба във вода като родители, докато други държат на личното си пространство. Въпреки това могат да видят нещата в общ план. Възприемат майчинството като едно голямо предизвикателство. И ако се чувстват стари и цялата отговорност им тежи, именно децата ще им помогнат да се почувстват по-добре. И ако майчинството може да ги научи на нещо, то това е да престанат да търсят перфектност и да превъзмогнат своята самокритичност.

ЗОДИЯ СКОРПИОН

Силни страни като майка: воля, интуиция, сила, гъвкавост.

Слаби страни като майка: контрол, параноя, емоционална недостъпност.

Родителски стил: Скорпионката е магнетична майка – любопитна смесица от контролираща и чудата, вдъхновяваща и смущаваща жена.  Лесно навлиза в майчинството и автоматично проявява необходимите качества. В зависимост от нейното настроението, децата й може да я прегръщат или да бягат далеч. Безстрашно защитава потомството си, което само с едно вдишване може да размекне цялата й съпротива. Финансовата сигурност е много важна за нея, така че ще работи още по-усърдно, за да задоволи потребностите на наследниците си.

ЗОДИЯ ВЕЗНИ

Силни страни като майка: търпение, добър вкус, честност.

Слаби страни като майка: непоследователност, снобизъм, суета.

Родителски стил: Майчинството може да бъде онова, което да помогне на жената Везни да намери баланс. Тя се чувства най-щастлива, когато живее заради някой друг, а децата й дават идеалното извинение да го прави. Обича всички стереотипи, свързани с детството – от големите къщи за кукли и камиончета до чаени партита и релси за влакова композиция. Майката Везни обича да се наслаждава на времето си, прекарано с децата – да им разказва за нещата и да им обяснява подробно. Облича ги модерно и се грижи добре и за самата себе си, за да изглежда добре.

ЗОДИЯ КОЗИРОГ

Силни страни като майка: търпение, последователност, ценене на традициите, планираност, структурираност.

Слаби страни като майка: тревожност, песимизъм, самомнителност, прекомернa предпазливост.

Родителски стил: Майката Козирог е повече като баща в отношенията си с децата – или като двама родители в едно тяло. Не, че няма сантиментална или женствена страна, но е управлявана от Сатурн – планетата, асоциирана с власт, мъжественост и структура. Тя не се страхува да поставя граници и да научи децата на необходимите житейски уроци. Предпочита да показва привързаността си чрез действия. Често пази емоциите си само за себе си.

ЗОДИЯ ВОДОЛЕЙ

Силни страни като майка: младост, отворено съзнание, безстрашие, оригиналност.

Слаби страни като майка: ограничение, необузданост и драматичност,  откъснатост.

Родителски стил: Майката Водолей има любопитен характер, който не може да бъде поставен в кутия. Тя е спонтанна и рядко успява да контролира децата си. Нейната специалност е да организира хаоса, а като родител може да се промени, без дори да забележи. Животът с нея е луд и изпълнен с приключения, но никога скучен. Мотото на нейното майчинство може да бъде :“Очаквай неочакваното.“

ЗОДИЯ СТРЕЛЕЦ

Силни страни като майка: приключенски дух, мъдрост, хумор, перспектива.

Слаби страни като майка: нетърпеливост, грубост, прямота, твърде много спонтанност и липса на структура.

Родителски стил: Най-волният дух в зодиака възприема майчинството като интересно приспособяване. Спонтанните Стрелци живеят за момента, действат по инстинкт и импулс. Обичат своята независимост и това ново ниво на перманентност им изглежда нереално. Ставането на родител води голяма промяна в живота им. Те могат да се отнасят чудесно с децата и да ги третират като малки хора. Учат се да се интегрират в положението, че нуждите на някой друг зависят от тях. Те са забавни, но им липсва организираност.

ЗОДИЯ РИБИ

Силни страни като майка: състрадание, въображение, креативност, грижовност.

Слаби страни като майка: ексцентричност, вина, манипулативност, нестабилност.

Родителски стил: Майката Риби е емпатична и ефирна, духовна и чувствена, мъдра и емоционално интелигентна. Знае как да се държи като богиня и окуражава всички майки около нея да правят същото. От друга страна липсата на граници и стабилност може да накара децата й да се срамуват от нея, когато остарее. Тя не обича да й се казва какво и кога да прави, което може да се отрази и в липса на режим за лягане и хранене при децата й. Помощта на баба или дядо в отглеждането на наследниците ще й бъде от полза.

 

 

 

източник:housebeautiful.com