зодии и ревност

Зодиите и ревността. Кои са най-ревнивите сред зодиакалните знаци?

Всеки от нас поне веднъж в живота си е ревнувал някого, както и е усещал редицата съпътстващи това чувство емоции на страх от загуба или унижение, както и болка или гняв. В същото време, причина за бурята на страстта в една двойка не винаги става знойната блондинка за секретарка в кабинета на съпруга или чаровният и полезен съсед. Тези емоции се влияят и от Венера и Плутон към вашата зодия. Диалогът на тези планети често причинява силни противоречиви чувства, свързани с емоционална привързаност или страхове. Добавяйки към това и факта за греховността на Сатурн, Юпитер и собственическите чувства на Марс, ще получите постоянен ревностен натиск на Вселената в живота ви. Не на последно място стоят и знаците на зодиака, защото всеки от нас използва за изразяване чувствата си по различни начини.

Зодиите и ревността

зодии ревност

ЗОДИЯ ОВЕН

В публичното пространство Овните винаги се държат уверено, но вътре в себе си често се чувстват нестабилни. Добавете към това и естественото влечение към драматизацията и ще получите един от най-ревнивите зодиакални знаци, които съществуват. Те се палят, буквално, от една искра – от една напълно невинна сцена на ревност може мигновено да пламне един голям скандал, за който те по-късно значително ще съжаляват. Освен това, често всепоглъщащата ревност настоява тези огнени и страстни представители да се променят, дори и когато човекът до тях в действителност се окаже “невинен”. Ако влезете в една връзка с този знак се пригответе за една емоционална въртележка. И ако вие сами сте представител, на тази зодия се опитайте да вземете решения “на спокойна глава”, а ако страдате от някои съмнения – говорете с партньора си, преди да изготвите план за отмъщение.

ЗОДИЯ ТЕЛЕЦ

Тъй като в живота Телецът е много практичен и винаги стои здраво на земята, чувството на ревност в голяма степен е чужда за тях. Своят партньор той избира много внимателно и след това прекарва много време с него, за да задоволи всичките му желания. Той имат много силно развито чувство за “общ живот” и надежда за бъдещето. Фразата, “И те заживели щастливо завинаги …”, най-вероятно е измислена от Телеца. Ако представителите на този зодиакален знак подозират, че нещо не е наред, най-вероятно това тяхно чувство не е безпочвено. Упоритият Телец не иска да покаже емоциите си публично. Ето защо, ако в края страховете му са били оправдани, той ще приключи нежеланите взаимоотношения тихо и спокойно, без шумни сцени с блъскане на врати и счупени глинени съдове.

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ

В началото на връзката Близнаците безцеремонно признават на партньора си, че са много ревниви. Те са убедени, че да останат верни на един човек е непосилен труд, следователно от една страна са много подозрителни, а от друга страна това не изключва възможността те също да изневерят. Във връзката си с противоположния пол за тях е много важно да видят перспектива. В този случай, те ще взимат лично участие във всички начинания на своите половинки. Тяхната естествена общителност и откритост дава на околните често погрешно впечатление за флирт. Ако Близнаците разберат за чуждо предателство, то техните действия ще бъдат според принципа: “Отмъщение – ястие, което трябва да се сервира студено.

ЗОДИЯ РАК

Раците често не изпитват ревност, защото, когато те изберат някой, те се разтварят напълно в безусловната им любов и искрено очакват същото от партньора на живота си. Те полагат всички усилия, за да гарантират, че отношенията им са щастливи и дълготрайни. По-скоро до тях можете да се чувствате в другата крайност – задушаващо чувство на привързаност. Ако случайно изревнуват, те ще запазят това потискащо чувство дълбоко в себе си толкова дълго, докато то не се превърне в открита неприязън. Ракът изразява своите жалби доста агресивно. Ако предадете представител на зодия Рак, той никога не би могъл да ви прости.

ЗОДИЯ ЛЪВ

Помните ли шеговитият израз: “Каквото и да става, не си мислете за розов слон“, защото след като си помислете за него, трудно можете да се отървете от образа на животното. Представителите на елемента огън имат най-много “розови слонове”, които неизбежно привличат вниманието им. И трудно могат да си “го изхвърлят от главата”. Трябва постоянно да мислите за лъва, публично да им се възхищавате и постоянно да показвате своята любов. “Кралете” не са твърде ревниви. Това за тях е “унизително” чувство, а те са прекалено самоуверени и независими. В същото време лъвовете са известни със собственическото си чувство и ако някой докосне тяхното съкровище са безмилостни. В пристъп на ревност, те попадат в една ужасна ярост. Те не се сдържат, само защото не смятат, че е необходимо да се ограничават.

ЗОДИЯ ДЕВА

Балансирани и спокойни, Девите пазят своите емоции под контрол, но може да бъдат изключително ревниви. Погледнете ги в очите и вижте истинските им чувства. Особеното при тях е, че те често натрупват малки “разочарования” и така съставят една критична маса, която може да унищожи дори най-стабилната и успешна връзка. Девите чувстват, че е важно да имат общо бъдеще и общи интереси с партньора си, но в същото време те не харесват, когато и двете страни имат собствен живот. Ако нещо не се харесва на Девите, те няма открито да изразят недоволството си, докато внимателно не проучи ситуацията и не се уверят в своята правота.

ЗОДИЯ ВЕЗНИ

Везните в живота искат две неща – да бъдат обичани и да избягват конфликти. За съжаление, представителите на този зодиакален знак често страдат, когато не се чувстват в безопасност. Вътрешното облъчване може да предизвика силна ревност. Везните ще направят всичко, за да избегнат конфронтация, така че отчасти изглежда, че те се цупят за нещо. Единственият начин да разберете какво се случва е да ги попитате. Това е един от най-разбраните знаци на зодиака, което в крайна сметка помага за предотвратяване на много фатални грешки. Следователно, дори ако партньорът ви не ви дига, то, най-вероятно, все още имате шанс да оправите нещата.

ЗОДИЯ СКОРПИОН

Друг претендент за титлата на най-ревнив знак на света. При тях има периоди, в които и ден не минава, без подозрителни “убождания” в адреса на партньора. Друга особеност на огнения знак е, че Скорпионите често ревнуват от миналото. Ето защо, не се опитвайте да кажете на Скорпион, че в четвърти клас вашият съученик ви е изпращал от училище до вкъщи. Дори и след 20 години, той ще ви го нарие при първа възможност. Скорпионът има силно собственическо чувство, което може да създаде непоносимо напрежение. Представителите на този знак искат да следят всяко движение на партньора си, колкото открито, толкова и тайно. Ако Скорпионът е прав в своите предположения – ужилването ще бъде болезнено!

ЗОДИЯ СТРЕЛЕЦ

Стрелецът рядко ревнува от някого, но дори и да го направи, само зад дулото на пистолета би си признал. Тук се крие големият му проблем – той може така да се самонавие, заради което, в крайна сметка, да си тръгне от партньора, дори и ако той е абсолютно невинен. Не желаете проблеми със Стрелеца? По-добре е незабавно да седнете и да обсъдите с него всички спорни аспекти в живота ви и да не чакате, докато той експлодира вътре от ревност. В същото време, той осигурява на своята половинка голяма свобода в отношенията, без никакъв ангажимент и, разбира се, иска същото в замяна.

ЗОДИЯ КОЗИРОГ

Ревността за Козирозите е постоянно състояние, въпреки че е много трудно те да си го признаят дори пред себе си, а да не говорим за другите. Те обикновено са много стиснати в думите си, а по отношение на изразяването на чувствата, партньорът им всеки път трябва да отгатне какво всъщност чувстват и мислят. Добрата новина е, че активният пристъп на ревност при тях обикновено не трае дълго. Победители по природата, те най-много се страхуват от това да загубят, знаейки, че са ги избрали пред някой друг. Ако Козирогът реши да ви изневери, никога няма дори да узнаете.

ЗОДИЯ ВОДОЛЕЙ

Водолеите са едни от най-непредвидимите знаци, затова да отгатваме истинските им емоции може да бъде много трудно. Въпреки че външно те са много приятелски настроени и отворени, често крият от всички своята същност. Не се опитвайте да провокирате ревността на Водолея, за да привлечете вниманието му, защото само с един невинен флирт от ваша страна, ще го изгубите завинаги. Водолеите са притеснени не толкова от физическата изневяра на партньора, отколкото от психологическия фактор. Те ревнуват, виждайки, че с другият човек ги свързва красиво приятелство. Платоническата близост ги прави и много по-ревниви.

ЗОДИЯ РИБИ

Един от най-малко ревниви знаци в зодиака. Стремежът към хармония и истинското им желание да влязат в положението на другия прилагат и при връзките им. Те са толкова чувствителни, че, като правило, много точно четат емоциите на другите. От партньорите те изискват безусловна лоялност, преданост и внимание, така че се уверете, че сте в състояние да им го дадете. В същото време, ако Рибите разберат за изневяра и видят искрено съжаление при партньора, това не означава, че ще се откажат от любовта си завинаги. Може би ще се нуждаят от известно време, за да се дадат на измамника втори шанс.

източник: Elle.ru