мезотерапия

Методът мезотерапия в естетичната дерматология се характеризира с инжектиране на различни активни вещества, витамини, минерали, микроелементи, хиалуронова киселина, колаген или техни коктейли в мезодермата. Мезотерапията дава бързи и добри резултати – изглажда бръчките, стяга кожата и подобрява цялостния профил на кожата. Методът е лек, почти безболезнен, при който не е необходим болничен престой. За да разберем повече за него и ефектът върху кожата се обърнахме отново към консултанта ни по дерматология, венерология и естетична медицина – Д-р Каляшева от Медицински център Дерма София, която ни разясни характеристиката на метода мезотератия, различните видове мезотератия и положителните вследствие резултати.

Какво представлява мезотерапията?

мезотерапия

Мезотерапията е метод, при който се инжектират серия от микроинжекции повърхностно в кожата, които й доставят комбинация от специфични и синергични продукти, с цел да се компенсират дефицитите, причинени от естествения процес на стареене. Инжектирането става с разтвори на витамини, аминокиселини и минерали, често в комбинация с хиалуронова киселина. Определянето на дозировката и самия вид мезотерапия се съобразява специално за всеки тип кожа и пациент, като се взимат предвид факторите възраст, несъвършенства и дефицити на самата кожа.

Зоните на третиране с мезотерапия са лице, шия, деколте, а с определени коктейли могат да се третират и зоните корем, бедра, седалище, хълбоци, с цел намаляване на натрупванията на целулит. Използва се също и за зоната под очите за премахване на т.нар. „торбички“.

Различни видове мезотерапия и ефект

мезотерапията

Хиалуронова мезотерапия – медод за дълбоко подхранване на кожата на лицето и шията. Хиалуроновата киселина в този тип мезотерапия не е кръстосано-свързана, а е стабилизирана с глицерол, който от своя страна съхранява водата, постига се дълбока хидратация на кожата с продължителен ефект. Мезотерапията с 100% хиалуронова киселина и глицерол се инжектира в повърхностния слой на кожата за подобряване на тонуса и еластичността, за уплътняване, поддържане на колагена и еластина. Процедурата има дълготраен подмладяващ ефект, като се препоръчват 3 сесии през 3-4 седмици годишно.

Мезотерапия за коса против косопад – XL HAIR е продукт за силна стимулация за растеж на косата, който е разработен за космения дермис. Хиалуроновата киселина със своето реструктуриращото и овлажняващото действие осигурява на кожата хидратация и забележителен биостимулиращ ефект. Процедурите се извършват по направена схема от Вашия дерматолог.

Ефектът от мезотерапия на косата се изразява в :

  • Възстановяване на коса (здрав външен вид, блясък, обем);
  • Изчезване на себорея на кожата на главата;
  • Редуциране и забавяне появата на белите коси;
  • Активиране на растежа на косата при косопад.

мезотерапия

Мезотерапия за целулит – RRS® HA (хиалуронова киселина) CELLUTRIX е продукт разработен за инжекционна терапия срещу целулит. Продуктът съдържа хиалуронова киселина добавена към биоревитализиращ разтвор, кофеин, антиоксиданти, микроелементи, Л-карнитин, сапонини и флавоноиди, специално разработени срещу целулит.

Ефектът от мезотерапия за премахване на целулит се изразява в:

  • Разграждане влакната на съединителната тъкан
  • Намаляване на мастната тъкан
  • Подобряване на обмяната на веществата и лимфния дренаж
  • Подобряване на цвета на кожата

Мезотерапия за биоревитализация на лице и тяло – този метод използва RRS® HA (хиалуронова киселина) INJECTABLE или разтвор, който е специално разработен за регенерация на кожата, стимулация за зряла, изтощена, атонична кожа и фини бръчки. Съдържа неомрежена хиалуронова киселина, добавена към биоревитализиращ анти-ейджинг разтвор. Изключително подходяща мезотерапия за кожа на пушачи и пациенти, подложени на силен ежедневен стрес. Процедурата хидратира кожата и осигурява забележителен ефект.

мезотерапия

Колагенова мезотерапия – колагенът е един от основните компоненти на съединителната тъкан и когато производството му намалее, започва процесът на стареене на кожата. Чрез колагеновата мезотерапия и инжектирането на нискомолекулярен колаген, обогатен с витамин С и витамини от група В се стимулира производството на нови колагенови влакна. Ефектът от мезотерапията се изразява в намаляване на видимите признаци на състаряване на кожата, изглаждане на бръчките и забавяне на появата на нови, средство за превенция срещу по-нататъшното отпускане на лицевия контур.  Може да намери своето приложение както при млади жени с цел профилактика, така и при зрели – като възстановяващо средство. За добър резултат се препоръчват между 5-10 процедури, в зависимост от състоянието на кожата.

Мезотерапия с ефект на ботокс – този тип инжекционна мезотерапия е специално разработена за попълване на фини бръчки (х), Anti Aging процедури за зряла кожа, тонизиране и освежаване на кожата. Комплексът RRS® HA SKIN RELAX with BONtA 568® релаксира кожата и изглажда бръчките. Ефектът от мезотерапията е като боток за лице.

мезотерапията

Мезотерапия за очи – методът използва RRS® HA (хиалуронова киселина) EYES, която е дермален имплант със съдържание на хиалуронова киселина, добавена към биоревитализиращ разтвор, специално създаден за попълване на околоочен контур. Действието на неомрежената хиалуронова киселина върху бръчките е повишено чрез специфичен биоревитализиращ разтвор, съдържащ витамини, антиоксиданти, микроциркулатири и изсветляващи съставки, които намаляват тъмните кръгове и подобряват повърхностните бръчки около очите. Този тип мезотерапия е подходяща както за млади жени, така и за по-възрастни.

Мезотерапия против тъмни петна – RRS® HA (хиалуронова киселина) WHITENING е разработен специално продукт за увредена от слънцето кожа (мелазма и хлоазма, фотостарееща кожа). Изсветлява кожата, като регулира тена й. Резорбируем дермален имплант със съдържане на 3 мг. неомрежена резорбируема хиалуронова киселина с биотехнологичен неживотински произход, добавена към биоревитализиращ разтвор с изсветляващ ефект.

мезотерапия

Мезотерапия за стрии – методът с RRS® HA (хиалуронова киселина) STRIMATRIX запълва и регенерира отпуснатата кожа в коремната област и бедрата, подобрява вида на стриите. Продуктът е специално показан за попълване, както и подпомагане регенерацията на дермалният матрикс на кожа с атопични депресии и отпускане в различни области. Тази мезотерапия е особено подходяща за третиране на стрии, като резултатът е по-голям и по-бърз при по-пресни стрии.

Мезотерапия при отпусната кожа на тялото – RRS® SILISORG е инжекционна мезотерапия с 1000 мг. органичен силиции и ресвератрол, като препоръчва за пациенти между 25-45 години, а зоните, които се третират са шия и деколте. RRS® SILISORG TENSOR е инжекционна мезотерапия с 125 мг. органичен силиций и 5 мг. DMAE (диметиламиноетанол) за по-добър стягащ ефект. Препоръчва се за пациенти между 45 – 65 годишна възраст. Стимулира производството на колаген и еластин и има лек лифтинг ефект. Зоните, които се третират са колена, крака, глезени, вътрешна част на бедрата.

За още полезна информация: Drkaliasheva.com