Грим

Грим 2017 – тенденции пролет/лято

грим

Грим 2017 – тенденции пролет/лято.

Стилът на модерните за сезона гримове е минимален и изглеждащ като постигнат без усилие. През тази година, като че ли гримьорите на модния свят въстанаха срещу мейнстрийм красотата. Ревютата с актуалните тенденции грим 2017 бяха точно толкова ярко белязани от липсата, както преди бяха от присъствието. Няма ги дебелите вежди и графичните устни от недалечното минало. Тежкият кремообразен контур не се виждаше никъде. Това е сезон за мързеливи момичета и смели жени, които реагират бързо и спонтанно и решават да излязат с неонови сенки две минути преди да напуснат дома си.

Тенденциите за грим 2017 са насочени към отдалечаване от тежкия стил грим и за пролетно-летния сезон макиажът ще бъде предимно в  бърз, лесен и естествено красив стил. Но не всички тенденции са насочени към натуралната красота – сред тях има някои доста дръзки идеи, включващи много цветове. Разликата е в това, че сенките и червилата са приложени бързо, като на острите ръбове и на дъгите е отделено почти нула внимание. Освен това, повечето от ярките цветове и фънки формите са сведени до минимални области, докато останалата част от лицето е гримирана в стила – победител на сезона: изключително естествено.

Грим 2017 – тенденции пролет/лято

грим

Гримът без грим – Понякога, постигането на такава визия отнема също толкова време, колкото и един тежък вечерен грим. От всички прекрасни гримирани визии през тази година,  напълно естествения вид грим властва. Това е повече от просто една от тенденциите за грим на пролет 2017 – това е вечна тенденция за красота.

грим

Няма пудра, няма проблем – Най-големият тренд при гримовете за пролет/лято 2017 бе избягването на пудри за лице. Почти навсякъде имаше модели с невероятно свежа кожа, която е напълно без пудра за лице. Тази минималистична тенденция е лесна и красива, и ако се наложи, ще измести използването на популярните пудри, които правят кожата да изглежда матирана.

грим

Озаряване на лицето вместо контури – Като част от тази минималистична тенденция, която виждаме, сега много гримьори пренебрегват мейнстрийм контур манията. Вместо това, те заложиха на свежи изсветлявания, които наистина извадиха най-добрите характеристики на моделите и създадоха ефирен ефект.

грим

Мек, топъл контур – Докато по-голямата част от ревютата тенденциите за минимална база за грим властваше, а изсветляването бе предпочитано пред контурирането, няколко гримьори не бяха готови да се откажат напълно от него.  Въпреки това, вместо хладен или червеникав контур, предпочитането на жълто-базирани бронзанти и неутрални тъмнокафяви беше ясно.

грим

Гримове като от 90-те – Тук няма разлика между руж и сенки за очи. Наистина смели сенки са разнесени от гънката до целия път покрай веждите, слепоочията и върховете на бузите. Много дами обожават този вид замъгляване на дефинициите – защо е от значение, дали пише руж или сенки върху опаковката? Ако цветът е подходящ, прилагайте го навсякъде, където ще изглежда добре!

грим

Фейс арт в изобилие – Всеки сезон, няколко дизайнери наистина  изскачат от кутията и правят нещо необичайно с грима. Изненадващо, рисунките на лицето, които се появиха толкова много сред пролет / лято 2017 грим тенденции са коварни и красиви. Някои от тези красиво изглеждащи арт визии на лицето дори могат да се адаптират към стила на всеки ден.

грим

Внасяне на природата – Артистите на гримовете Val Garland за Preen  и  James Kaliardos за Rosie Assoulin решиха да залепят цветни сухи цветя върху лицата на моделите.  Val Garland дори продължи надолу с деликатни цветя към шията на моделите, както и нагоре по челото.

грим

Дръзки и графични сенки – Цветните, графични сенки са възможност за гримьорите да покажат своята креативност, стабилна ръка и способност за работа с цвят. Този сезон, някои графични стилове сенки бяха същите от модел на модел, което направи много впечатляващо сближаване на ревюто.

грим

Заскрежени сенки – Много от тенденциите за грим 2017 се отнасят повече за текстура, отколкото за цвят и през този сезон, един от най-преобладаващите завършеци на сенките е мразовития тон на бижу. Надяваме се, че това официално сигнализира за смъртта на матовите сенки и връща много необходимите блясък, лукс и сияние.

грим

Пастелен грим за очи – Матовото покритие за сенките не е напълно изчезнало от тенденциите в грима за пролет 2017, а по-скоро, както през предходните години повсеместните матови бежови цветове и тъмнокафяви, тази година преобладаващите нюанси са всички меки пастели в стил 50-те години.

грим

Изтънчен опушен грим – Опушеният грим е истинска класика и ако бяхме видяли традиционен опушен грим, то той не би имал място сред тенденциите. За този сезон опушеният грим ще бъде светъл, изтънчен и най-вече държан около линията на миглите – този вид, който сякаш набързо е направен в колата, за да донесе дневен вид на нощния грим, когато се отправите от бара направо към офиса.

грим

Гланц за очи – Дали гланцовите клепачи някога ще отпаднат от любимите гримове на гилдията на висшите мейк ъп артисти?  Това също ще бъде една от тенденциите за грим на пролет / лято 2017, но това съвсем не е изненадващо, тъй като гланцът се нанася  лесно и  изглежда положително хипнотизиращо и свежо.

грим

Сини сенки – В продължение на години  модните гримьори се опитват да наложат сините сенки, но те са толкова трудни за нанасяне.  Въпреки това, ако кожата ви е с напълно неутрален тен и имате  безупречни умения в поставянето на сенки за очи, при всички случаи трябва да изпробвате тази тенденция.

грим

Открояващи се сенки в меки тонове – Тези топли и ярки нюанси са супер забавни, и не съществува опасност да изглеждат остарели. Оценете тенденциите за грим на лято 2017, които използват много ярки, неонови нюанси на червено и оранжево.

грим

Молив за очи само  на долната мигли – Малко грим визии изглеждат така, сякаш казват:  „не се закачай с мен“  така, както тъмиият молив по долния клепач.  Това е прекрасно допълнение към колекцията от тенденции грим за 2017, защото създава голям ефект като същевременно е изключително лесно да се постигне.

грим

Изсветлени вътрешни ъгълчета на очите – Едно от предимствата на естествените тенденции за красота на пролет / лято 2017 е, че малките нотки на блясък тук и там наистина се открояват. Това е една от причините, поради които се подчертават вътрешните ъгли на очите, вероятно една от най-луксозните грим тенденции за сезона. Този път няма акценти в шампанско или златно и вместо тях артистите избират сребристи и мразовити бежови нюанси.

грим

Без спирала върху миглите – Жените с чувствителни очи ще се радват да чуят това. Като част от минималистичния набор от тенденции за грима този сезон, много гримьори прескочиха спиралата, особено при моделите с естествено бледи мигли.

грим

Дебели вежди – Гримьорите този сезон не отделят много внимание на веждите и избират те да изглеждат по-меко с леко почистване с малко пудра за вежди. Няма пригладеност, а  всичко е с лек наклон на естествените косми.

грим

Обемни устни – Тенденциите за грим пролет / лято 2017 включват по-малко върху лицето червила от миналото. Вместо това, повечето гримьори предпочитат да оставят устните голи. Дали това бе с малко затъмнен балсам за устни, или просто с естествената красота на моделите, пълните, сякаш ужилени от пчели устни царуваха на подиума.

грим

Червени устни – Червените устни са класика, но за разлика от големите матови червени устни от предходни години, червените устни при грим тенденциите на 2017 са малко по-занижени, подходящи за носене и по-лесни за постигане. Трябва да се отбележи факта, че не виждаме толкова матови червила – завършекът на сатененото червило се завръща на мода, заедно с един тон от блясък навсякъде другаде по лицето!

грим

Блестящи устни – Последната от тенденциите грим за пролет / лято 2017 е многостранна. В зависимост от това как сте избрали да направите блещукащата и блестящата тенденции на устните, може дапостигнете визията на висша мода авангард или може просто да изглеждате малко по-свежо и гримирани с фантазия, от обикновено.

грим

грим

грим

грим

грим

грим

грим

 

източник:fashionisers.com