jivot

Ако мислите, че водите скучен начин на живот, има поне 17 начина за промените това.

Ако си мечтаете за нов живот, в който ежедневието ви ще преминава по по-вълнуващ и интересен начин, трябва да сте на ясно, че има опции да промените скучните и еднакво протичащи дни, като използвате някои от тези идеи. Колкото и натоварени да са делниците ви, не трябва да позволявате те да преминават монотонно. Вижте как може да внесете цвят и радост в живота си по начини, за които вероятно сте забравили или дори не сте се сещали. Осигурете си нови преживявания и експериментирайте сега, за да не пожелаете това да се случи след години, когато вече ще бъде късно. С настъпилата пролет и предстоящото лято имате толкова много възможности за свежи емоции и експерименти.

17 лека срещу скучен живот

1. Боядисване на косата.

Една промяна в цвета, дължината или стилизирането на прическата е начин да се освежи доскучалата ви вече визия. Косата винаги може да израсте или да се измие от стилизиращите продукти, за да се върне към ежедневния си вид, така че един по-лек или по-смел експеримент няма как да се окаже фатален, но за сметка на това ще бъде вълнуващ.

 2. Членство в клуб.

Читателските клубове са всъщност много забавни и предоставят чудесна възможност за нови запознанства с хора, с които вече имате общи интереси. Спортните клубове също са добра идея – важното е да се присъедините към нещо, което ви кара да напуснете дома си и да се социализирате сред съмишленици, сред които няма да ви е скучно.

3. Справяне с нещо истински трудно.

Участвайте в маратон, научете нов чужд език, прочетете най-дебелата книга или се заемете с някое друго предизвикателство. Повярвайте – постигането му ще направи живота ви много по-малко скучен.

4. Разходка сред природата.

Има едно нещо, което никога няма начин да изглежда безлично и това е природата. Ето защо, когато се почувствате изморени от начина си на живот, излезте навън, подишайте свеж въздух, погледайте небето и почувствайте как се зареждате с нова енергия и вълнение. Светът около вас не е създаден, за да бъде скучен.

5. Смешни танци без задръжки.

Танцувайте така, сякаш никой не ви гледа. А след това танцувайте и пред хора. Няма нищо по-вълнуващо от това да приемете себе си точно такава, каквато сте.

6. Планиране на пътуване.

Всички се нуждаят от нещо, което да предстои и да очакват с нетърпение. Очакването за нещо приятно и желано е много вълнуващо. Планирайте най-сетне ваканцията, която отлагате от дълго време, ако усетите, че животът ви е станал твърде скучен.

7. Усвояване на ново умение.

Когато сте отегчени от ежедневието, инвестирайте времето си в учене не нещо ново – някакво умение, което ще ви накара да почувствате нова тръпка и вълнение. Това може да бъде всичко, което към момента не умеете – да бродирате, да карате скейтборд  или мотоциклет. Купете си фотоапарат и научете основите на фотографията. Така ще имате толкова много повече възможности да правите, когато се чувствате отегчена от живота.

8. Гледане на клипчета в YouTube.

Понякога имате нужда просто от малко смях, а забавните домашни клипчета с инцидентите, които се случват на другите хора могат да ви развеселят и да ви накарат да се почувствате по-добре.

9. Опознаване на местоположението.

Има голяма вероятност около дома ви да има някои наистина интересни места, които до сега не сте посетили по една или друга причина. Направете го.

10. Подсилване на любовта.

Хвърлете се в една безпределна любов, като опитате да обикнете близък до себе си човек още повече. Всъщност, обекта може да бъде вашият съпруг, детето ви, приятел или баба ви. Животът не е скучен, ако го живееш за някой друг.

11. Откриване на най-странното нещо за правене.

Сериозно, открийте кое е най-странното и лудо нещо, което  може да направите в момента. Това, че вече сте възрастен индивид с множество отговорности не означава, че трябва да живеете скучно и да правите само всички онези неща, които правят възрастните.

12. Фен.

Станете нечии фен. Изберете спорт, отбор или станете последовател на някого. Купете си тениска и гледайте всяко участие на любимеца си. Ако успеете да подразните всички със своя фендъм ще стане още по-забавно.

13. Пренареждане на мебелите.

По някаква причина това е наистина вълнуващо.

14. Пристрастяване към шоу.

Изберете си реалити, сериал или шоу – само едно – и следете всеки нов епизод. Коментирайте всичко, което се случва или ви вълнува около него с приятелите си.

15. Обучение.

Макар и извън училище, образоването всъщност никога не трябва да приключва. Когато изникват някакви въпроси през деня, веднага потърсете отговорите. Защо паяците не се заплитат в мрежите си? Когато поставите лосион върху ръцете си, какво се случва с него? Каква е науката зад щастието? Благодарение на Google и Wikipedia можете да откриете колко готино е животът.

16. Парти.

Не винаги е нужен конкретен повод, за да организирате парти, нали? Изберете тема за парти, поканете приятелите си и хайде всички на купооон.

17. Промяна в рутината.

Графиците убиват спонтанността. Рутината е нещо хубаво, но ако води до затъване в монотонност, дневен ред и списъци със задачи. Животът трябва да бъде забавен! Променете нещата!

източник:familyshare.com