Развлечения

Махмурлукът се променя с годините

махмурлукът се променя с годините

махмурлукът се променя с годините

Махмурлукът се променя с годините и го усещате по различен начин, когато сте на 20, 30, 40 или повече години. От ранните ви години в гимназията, до сватбата или Рождените дни – присъствието на огнените напитки около вас е осезаемо. А заедно с него почти винаги се замъква и неговият нежелан ефект и спътник – неприятният махмурлук. Непоносимото гадене и пронизващо главоболие след обилно полята с алкохол вечер с течение на времето придобиват различен тип, както и методите, с които хората се лекуват от него.

Как махмурлукът се променя с годините

На 20 – Когато се събудите само след два часа сън, имате усещането, че главата ви се цепи на две. Моментално започвате да търсите най-евтината и мазна храна, която може да намерите наоколо. Ако няма остатъци от снощи, поръчвате бурито с размерите на собствената ви глава и се насилвате да го прокарате с чаша бира. След това пиршество вече се чувствате чудесно и използвате цялата си енергия, за да свършите нещо важно ( като да изгледате изпуснатия епизод на любимия си сериал или шоу ).

На 30 –  Всяко. Едно. Нещо. Болии. Измъчвате се, повдига ви се и ви се иска да се накажете, защото сами сте си виновни. Докато издишате тежко си наливате вода и ви се иска да направите фреш от грейпфрут. Слагате шапка и слънчеви очила и отивате да откриете най-надцененото зелено смути или сок. Възнамерявате да тренирате, но ви се вие свят и по средата на йогата се прибирате у дома, за да полегнете на дивана. Поръчвате си готова храна и заспивате в 20:00 часа, което в крайна сметка ще бъде връхната точка на вашия уикенд.

На 40 – Събуждате се с убеждението, че ви е блъснал автобус, но след това смътно си припомняте, питайки себе си за нощи, “Кой е готов за зареждане?” Излизате навън за късна закуска със съпруга си някъде, където има “Кърваво оранжева мимоза” и поръчвате веднага един коктейл. Лекувате се с нещо мазно и решавате след това да отскочите за един масаж “защото го заслужавате”. В края на деня, преминал в постоянна болка, взимате решение “да не правите това никога повече” и издържате поне месец, преди да си сипете две чаши вино преди вечеря.

 

Inline
Inline