По женски

5 неща които трябва да знаете за мъжете

opoznavane na majete otnosheniq

opoznavane na majete otnosheniq

Оказва се, че не е толкова трудно да разберете мъжката природа, ако сте на ясно с тези 5 неща, които трябва да знаете за мъжете. Жените и мъжете не са толкова различни, за да не могат да разберат същността на срещуположния пол. Колкото и различни на външен вид да изглеждат всички представители на силния пол, изглежда има неща, които ги обединяват и важат като характеристика на мъжката природа. Добре е всяко момиче да бъде наясно с това, за да избегне множество въпроси и разочарования. Всъщност, всичко си има смисъл и е лесно да се разбере, стига някой да те насочи в правилната посока и да ти отвори очите – и точно с това ще се заемем ние сега.

1. Него не го е грижа за съобщенията (Вашето отношение трябва да е същото!)

Макар да е трудно да си представим как са решавали недоразуменията в двойката преди време, без текстови съобщения, но в тези дни навиците с писане на sms-и създават куп главоболия. Защо не пише? Защо се бави толкова, преди да отговори? Защо в началото пишеше често, а сега спря? Защо отговорите му са толкова кратки? Забавното или тъжното в случая е, че мъжете изобщо не предполагат на какъв анализ са подложени, докато пишат съобщения. За тях натискането на клавишите върху телефона или лаптопа е неприятно занимание. Да, те правят усилия в началото, докато ви спечелят, но не е реалистично да очаквате да го правят безкрайно. Докато ви опознава всичко е ново за него и той е изцяло погълнат от мисли за вас и изпитва копнеж да ви пише често. След време, когато отношенията ви вече са ясни, този импулс вече не е така подтикващ и той започва да гледа на това като на труд.

За съжаление много двойки се разделят, защото момичето не може да понесе внезапния спад на броя всекидневни текстови съобщения и вместо да намери начин да разбере причината и да се справи с проблема, тя настоява за обяснение за всеки текст, на който не е отговорил. И тук попадат в капана, защото си мислят, че това е доказателство за загуба на интерес от негова страна. Не може да измервате дълбочината на отношенията ви с количеството изпратени съобщения дневно или интензитета на изпращането им. Истински важно в качествено прекараното време с любимия човек. Защото писането цял ден не гарантира страхотна връзка. Мъжете не мислят за отношенията с половинката толкова често, колкото жените. Когато са на работа, те са фокусирани с това, защото тук се намира центъра на света им в този момент. Но факта, че не ви пише толкова често, колкото на вас ви се иска, не означава, че не го е грижа за вас. Жените могат лесно да „превключат“ от една задача на друга, докато при мъжете това се получава малко по-трудно.

2. Мъжете комуникират повече чрез действия, отколкото чрез думи

Мъжете интуитивно знаят, че думите са важни за жените. Някои от тях понякога казват неща, които всъщност не вярват или не чувстват, с цел да получат това, което искат. Други се въздържат да изрекат на глас онова, което усещат, защото знаят, че щом думите излязат от устата им, динамиката на връзката безвъзвратно ще се промени. Обратното също е вярно при силния пол. Възможно е някой да не казва нещо с думи, а вместо това да го показва с действията си. „Любов“ е голяма и плашеща дума за голяма част от мъжката половина на човечеството. Това в никакъв случай не означава, че не са способни да я изпитват, а по-скоро се затрудняват да го изкажат на глас. Понякога жените погрешно смятат, че и любимите им като тях лесно изричат това, което ги вълнува и очакват да чуят „Обичам те“, за да бъдат сигурни в чувствата на избраника си. Всъщност, малките жестове на загриженост и внимание говорят много по-високо. Ако той се разкрива пред вас, ако споделя, ако винаги е на среща при нужда, ако е внимателен, ако прави компромиси заради вас, той със сигурност ви обича. Той го знае, вие го виждате, а думите сами ще се изплъзнат в някой красив момент.

3. Те искат да ви направят щастлива, но не винаги знаят как

Да, това е напълно вярно. Макар понякога да ви изглежда, че умишлено искат да направят живота ви по-труден и докато направо ви побъркват, дълбоко в себе си искат единствено да се погрижат за вас и да ви дадат това, от което се нуждаете. Единственият проблем е, че нямат идея как да го направят.

Мъжете нямат женска интуиция и не са способни  да дешифрират уликите и да улавят нюансите. Ако искате нещо от тях, чисто и просто им го кажете. Трикът е да го направите по начин, които е окуражаващ, а не настоятелен, заплашителен или заядлив. Когато направят нещо, което ви допада и оценявате им кажете колко са ви зарадвали и ги наградете с нещо, което ще им хареса. Нищо не е по-привлекателно за мъжете от жена, която е истински щастлива с тях. И когато видят как да ви зарадват, това ще ги мотивира да продължат.

4. Ако смятат, че могат да загубят дамата си, те не са на себе си

Независимо дали става въпрос за раздяла, стресираща работа, взискателен график или болезнено минало, това ще се превърне в проблем, ако мъжът смята, че ви губи. Мъжете ще прибягнат до всякакви извинения, за да избегнат да бъдат в изключителна връзка и това обикновено няма нищо общо с жените до тях.

Ако мъж иска да бъде с невероятно момиче, което е готово на всичко да бъде с него, той няма да се старае особено, за да я задържи. Ако един мъж наистина държи на вас и е наясно, че вие няма да останете, ако той не се обвърже с вас, ще забрави името на бившата си приятелка и веднага ще ви се врече. Не би си позволил да рискува, някой друг да ви грабне под носа му. А ако твърди, че не е способен на сериозни отношение и не може да ви даде това, което желаете, значи никога не е бил влюбен във вас и е по-добре да сте на ясно, преди нещата да се задълбочат.

5. Най-голямото им безпокойство е да не загубят свободата си

Това може да звучи незряло или смешно, но е самата истина. Това е основната причина, заради която мъжете се страхуват от обвързване. Това е причината и да се отдръпват, когато нещата станат по-сериозни, да се държат много мило, а след това дистанцирано и най-вероятно е причина и за почти всичките проблеми във връзката ви. Това не означава, че искат спокойно да тичат след всяка жена, която им пресече пътя, а по-скоро  да чувстват, че могат да правят когато, колкото и каквото си поискат.

Най-доброто, което може да направите е да се държите самоуверено и да си намерите интереси, извън връзката ви. Не разчитайте на него, да бъде центъра на вселената ви, защото в момента, в който усети този натиск, ще избяга. Щом започнете да го притискате с въпроси къде е бил, защо не се е обадил, защо е бил тих, намусен или се е държал съмнително, че ще почувства че губи свободата си и ще се отдръпне.

Ако имате свой живот и интереси и се чувствате цялостна и завършена личност, той няма да се страхува, че връзката му с вас ще зачеркне дните му на свободен мъж. Това е от значение не само за него, но и за вас, за да държите живота с в баланс, независимо дали имате връзка или не.