- Advertisement -
По женски

Какво правят стилните и красиви жени всеки ден

красиви жени

15 прости неща, които стилните и красиви жени правят всеки ден и които можем да усвоим, за да сме като тях.

Противно на общоприетото схващане, наистина шик и красивите жени не са свръхчовеци, а просто са добре подготвени и организирани. Ако има причина никога да не ги видите да носят дрехи с петна от една седмица или неудобни високи обувки с ток, това е защото на тях не им се случват подобни неща. Те много добре знаят как да се справят с подобни ситуации.

Всъщност, те го правят всеки ден. Полезните навици на модерните очарователни дами, (на които понякога завиждате) които използват в ежедневието си, ги правят да изглеждат полирани, уверени и готини. И в случая не става въпрос за тотален ремонт на гардероба или харчене на много пари заради последните модни тенденции. Истинският стил започва в къщи още от момента, в който се събудите. Според проучването, което направихме – всичко, което трябва да знаете и да направите, за да изглеждате и вие така, е да прочетете всички тези 15 прости неща, а след това да започнете да ги практикувате веднага.

Ето какво правят стилните и красиви жени всеки ден

 1. Планират дрехите, които ще облекат още от предната вечер. Това не е магия, нито ракетна наука. Всички красиви жени, които срещате навън, наистина полагат усилия, за да изглеждат по този начин. Просто предвидливо си подготвят аутфита предварително, за да си спестят загубено време и паника на сутринта.
 2. Предоставят си достатъчно време, за да се приготвят. Това върви ръка за ръка с подготовката на тоалета преди сън. Вместо да се излежават и да чакат алармата да звънне три пъти, преди да станат от леглото, те използват ранното ставане като възможност да се разсънят, да оформят прическата и грима си. По този начин, освен че няма опасност да закъснеят, докато търсят нещо в последния момент, имат и малко повече време, за да изберат подходящ аксесоар и да излязат с уверена походка, без да бързат.
 3. Избират най-подходящото бельо. Стилните и красиви жени знаят, че в основата на страхотният външен вид се крие доброто бельо. Те планират материята и очертанията на силуета и слагат подходящите сутиен и бикини.
 4. Следват други стилни жени за вдъхновение. Макар да изглежда, че имат свой собствен стил, те са постигнали това, след като в продължение на години са следили модните икони и дамите с убийствен стил. Знаете ли кое е най-близкото място, откъдето може да се получи доза вдъхновение? Актуалните постове в инстаграм и фейбук, които се обновяват непрекъснато, могат да ви дадат безброй идеи за шикозни аутфити – както за офиса, така и за разходка.
 5. Обличат се според времето навън. Макар това да звучи достатъчно просто, усещането за правилното облекло трябва да извърви дълъг път в отдела за стил. Проверката на температурите навън преди напускането на дома ще ви спести както неудобство, така и излишен дискомфорт.
 6. Обличат се според повода. Добре облечените и красиви жени в стаята са винаги тези, които спазват дрес кода. Те изглеждат полирани и напълно подходящи за средата, в която се намират. Знаят много добре, че късата пола и дълбокото деколте ще ги поставят в неловки ситуации сред колегите и никога не се излагат на подобен риск, който може да урони авторитета им.
 7. Носят дрехи, които са им по мярка и подчертават местата, които харесват. Сигурно някъде в гардероба им все пак се намира някоя избеляла и раздърпана, но любима тениска или чифт скини дънки, които ще облекат, когато отслабнат прекалено, за да ги поберат, но те никога няма да ги облекат. Макар да стоят в гардероба, стилните жени са наясно, че някой неща не трябва да се носят, ако не са по мярка, колкото и много да ги харесват.
 8. Закотвят визията си с нещо, което изглежда много скъпо. Ако някога сте се питали, как някои жени могат да направят комбинацията от дънки и тениска да изглежда невъзможно шик, то отговорът се крие именно тук. Това може да бъде кожен колан, луксозна чанта, специални обеци или друг скъпо-изглеждащ аксесоар, който добавя повече изисканост на аутфита.
 9. Избират перфектният аксесоар. Както Коко Шанел правилно е отбелязала „трябва винаги да се маха последният аксесоар“. Има положение, в което допълненията могат да станат прекалено много, а шикозните дами знаят кога са достигнали до критичната точка. Преди да излезете се запитайте, дали наистина имате нужда от шалчето и от огромната огърлица.
 10. Никога не стоят в къщи с хубавите дрехи. Причината тоалетите на стилните жени никога да не изглеждат захабени е тази, че не се въргалят на дивана и в леглото, облечени в копринената си рокля или новият си блейзер. Не че не обичат да се чувстват комфортно и да си почиват, но го правят облечени в домашните си дрехи.
 11. Сгъват и окачат на закачалки своите дрехи. Няма как магически да се освободите от нежеланите гънки върху плата на панталоните и блузите, ако ги събличате и захвърляте на пода, нали? Създайте си навик да ги прибирате грижливо в гардероба веднага, след като ги съблечете, за да сте сигурни, че са готови за носене на момента, щом ви потрябват.
 12. Знаят кога да носят обувки с високи токчета и кога с равни подметки. Никоя дама не би изглеждала стилно, ако е с прекалено високи токчета, с които едва пристъпва, защото модерната жена е и умна – тя разполага само с чифтове, които са толкова удобни, колкото и изтънчени. Винаги знае в коя ситуация да заложи на спортните обувки и кога на официалните.
 13. Сортират дрехите за пране и за сухо почистване. Вземете пример от тях и вместо да захвърляте мръсните дрехи и да ги забравяте, си създайте навика да забелязвате и премахвате веднага петната от тях. По този начин няма да се разочаровате, ако любимата ви дреха е съсипана заради грозно леке, което не е премахнато навреме и е пропило безвъзвратно в тъканта.
 14. Винаги държат под ръка комплект за „бърза помощ“, с който да поправят всичко скъсано или разшито. Стилните и винаги красиви жени, за разлика от повечето от нас, са винаги подготвени за неприятните ситуации, като разполагат с карфици, безопасни игли, лекопласт, двойно залепващо тиксо, моментно лепило и всичко останало, с което да реагират в случай, че се случи непредвиден инцидент.
 15. Остават верни на личният си стил. Шикозните дами никога не робуват сляпо на тенденциите. Те пазят арсенал с класически неща, които винаги работят, подхождат им и създават впечатление, като подчертават техния собствен стил и усет, независимо от сезона и повода. Ето защо те винаги имат какво да облекат (за разлика от повечето жени).

 

 

 

източник:popsugar.com