впечатление

7 практически съвети, които ще накарат непознатите да ни харесат за секунди.

За да направим добро впечатление при първата си среща с непознати, обикновено са нужни 7 секунди. Да, само за няколко секунди събеседникът ни може да реши дали ни харесва или не. Процесът, разбира се, е двупосочен, но докато за нас не винаги е от значение дали ще изпитаме симпатии към непознатото допреди секунди лице, то почти винаги искаме да оставих хубаво впечатление за себе си у него. Ет ги и седемте начина, с които гарантирано ще постигнем това, дори и да сме срамежливи или стеснитени по природа.

Как да направим мигновено добро впечатление

  • Поздрав.

Най-лесният начин да направите добро първо впечатление е да поздравите учтиво и да се представите. Това често е подценявано, но доброто възпитание няма как да остане незабелязано или неоценено. Вместо да карате хората да се съмняват в искреността и комуникативните ви способности, като започнете директно с разговор с тях, направете усилие да поздравте със „Здравей“, а това ще ви гарантира половината от желания социалния успех.

  • Зрителен контакт.

Директният поглед в очите на събеседника е израз на самоувереност, честност и желание за общуване. Според проучванията, по-голямата част от комуникацията се осъществява не вербално,а визуално. Ето защо може да повишите мигновено шансовее си да предизвикате симпатиите на непознат само докато го гледате в очите. Разбира се, не прекалявайте и не гледайте втренчено, за да не изглеждате зловещо. Отмествайте деликатно поглед докато говорите, а след това отново върнете очите си върху събеседника, когато той вземе думата. Не гледайте в страни, докато ви говори, освен, ако не ви посочва нещо конкретно, за да не оставите погрешно впечатление, че това, което казва, не ви е интересно (дори и да е така, не го показвайте).

  • Усмивка.

Усмивките са признак на добро настроение и лъчезарност, които мигновено привличат околните. Всяка искрена красива усмивка по време на среща с нови хора, ще изглежда като приятен и очакван бриз. Хората обикновено свързват асоциативно и помнят другите хора въз основа на това как те са ги накарали да се чувстват. Усмивката стимулира производството на ендорфини и така естествено в съзнанието на хората се свързвате с приятно отновение.

  • Език на тялото.

Както разбрахте, първите секунди са много важни, така че ги използвайте целенасочено. Създайте впечатление още в началото на срещата, че сте отворен и надежден човек, като разкопчаете копчетата на сакото си, свалите шапката и ръкавиците си, стоите с изправен гръбначен стълб без да се прегърбвате, не кръстосвате ръцете или краката си. Спокойният език на тялото може да изпрати много сигнали, които да предразположат събеседника и да го накарат да се чувства комфортно в компанията ви.

  • Наклон на тялото.

В психологията на езика на тялото има завладяваща сила на първите впечатления от непознатия пред нас. Може да се покаже интерес към събеседника с лек, едва забележим наклон към него по време на разговор. Представете си, че вие двамата сте единствените хора в помещението и игнорирайте шумовете и движенията около себе си. По този начин вашата искреност ще блесне веднага.

  • Позитивност.

Положителното отношение е заразно. Почти е невъзможно да се държим позитивно и да не предизвикаме позитивно отношение, защото на всички им харесва усещането от компанията на хора, които търсят и намират хубавото в света и всяка ситуация. Направете усилия да задържите негативните изявления и отрицателните коментари, за да може човекът срещу вас да запомни вас, а не факта, че се оплаквате от някого/нещо/всичко.

  • Не всичко се отнася до вас.

Една от най-често срещаните грешки, когато се чувстваме нервни от срещата с непознати е да поставим себе си като тема за разговор. Не забравяйте, че хората обичат да говорят за себе си, така че дайте на другите тази възможност. Един от най-добрите начини моментално да направите себе си по-симпатични е да бъде активни слушатели – наистина да се интересувате от лицето, което стои пред вас: питам обмислени въпроси, и активно да слушате.

 

 

източник:brightside.me