Пътешествия

3 места в Гърция, които да посетите

места в гърция пътешествие миконос дестинация плаж

Избрали сме да ви покажем 3 места в Гърция, които да посетите по време на следващото ви пътуване до съседката ни. Защо Гърция? Защото това е една от страните с най-дългите плажове в света. Почти необятните (16 хиляда километра) плажни ивици съчетани с чистата до прозрачност вода ще направят престоя ви незабравим. Любителите на водни спортове, ще бъдат щедро възнаградени. Има достатъчно места за сърф, гмуркане и плажни забавления. Ето кои са вълшебните места.

3 места в Гърция, които да включите в обиколката си

места в гърция плаж закинтос море пътуване

Най-красивите плажове и острови, между които и тези 3 места в Гърция, примамват всяка година хиляди посетители. Не случайно държавата е една от най-предпочитаните дестинации за почивка или просто за разходка. Във владение на южната ни съседка са повече от 2000 острова. По тези земи изобилстват красиви местенца или такива наситени с богата история. В Гърция ще имате възможността да се насладите на прекрасни плажове, древни руини, пъстри пристанища и активни вулкани. Там има почти всичко. А вкусната храна е просто бонус.

Любимите 3 места в Гърция

места в гърция миконос пътешествие плаж

Едно от 3 места в Гърция, на които сме решили да спрем погледа си е Миконос. Ако искате да видите едни от най-красивите изгреви и залези, това е вашето място. Въоръжете се с хубав фотоапарат и нека времето бъде с вас.

места в гърция миконос плаж море пътуване

Градът е построен в сърцето на Цикладите. Митологията разказва, че е построен от каменните тела, на чудовищата, които са убили Херкулес. Островът е често посещаван най-вече от бизнесмени. По време на високия сезон круизите зачестяват, а посетителите достигат до 15 000 човека на ден.

места в гърция лефкада плаж порто кацики море

Едно от любимите ни 3 места в Гърция е Лефкада. Той е един от най-красивите гръцки острови разположен в Йонийско море. Счита се за Карибите на Гърция.

гърция лефкада плаж порто катцики дестинация

Това е единственият остров в южната ни съседка, до който може да се стигне само с кола благодарение на плаващия мост. По време на цялата година, особено през лятото, хората от цял свят посещават дестинацията, за да се насладят на мекия си климат, красивите плажове, зрелищните планини, чистото море, невероятните водопади.

гърция закинтос плаж море пътуване

Впечатляващите гледки ще продължават да ви оставят без думи, ако стигнете и до остров Закинтос. Дестинацията щедро ще ви предложи дълбоки сини води, чисти пясъчни ивици и нежни малки камъчета.

гърция закинтос плаж Навагио

Най-известният плаж е с име Навагио. Любимо място е на много фотографи и любители на спокойствието в чистия му вид. Известен факт за мястото е корабокрушението, от което е останал кораб на сушата.

гърция закинтос костенурка море почивка

А бихте ли се съгласили на плуване в компанията на морски костенурки или на гмуркане в подводни пещери? Този остров има и други забавления, които ще ви предложи, но нека снимките говорят сами.

гърция лефкада дестинация плаж пътешествие

3 места в Гърция, които да посетите – Лефкада

гърция лефкада плаж пътешествие дестинация

Необятните плажове на Миконос

гърция миконос дестинация плаж пътешествие

Закинтос – едно от най-красивите места в Гърция

гърция закинтос плаж

 

Inline
Inline