Почивка в Гърция на Санторини

santorini garciq pochivka

Ако сте се запътили на почивка в Гърция на Санторини, ние сме тук да ви предложим най-популярните места, които заслужават да бъдат видени и изживяни.

Санторини често е посочен като „перлата в короната на Гърция“. Той продължава да бъде една от най-посещаваните дестинации в страната и е най-любимото място за младоженци в света. Това е най-големият остров от малкия кръгъл архипелаг, обкръжаващ в полукръгла форма вулканичната калдера, откъдето идва и името на острова. Санторини има някои от най-уникалните географски характеристики за остров – той буквално е формиран, в течение на хиляди години, от серия катастрофални вулканични експлозии. Според Херодот, островът е бил първоначално наречен Стронгили (кръгъл). По-късно, заради красотата си, той се нарича Калисте (красивият). По-късно е дадено и името – Тера или Тира.

Топ 10 места за посещение на почивка в Санторини, Гърция

santorini garciq pochivka

Остров Санторини има дълга история в лозарството. Местното бяло грозде Асиртико е доминиращият сорт. Производството на вино на острова датира от римско време, но особено процъфтява по време на венецианския контрол в Средновековието. Посетителите имат възможността да изпробват много сухи бели, червени вина и розета от най-добрите винарни на острова. Предлагаме ви да заложите на Sigalas и Gaia, заради чистите помещения и добрата селекция от вина.

santorini garciq vino

Санторини е известен със своето слънце и море, но също така и за забележителната си природа! Може да се разходите до останките на древната Акротири, която често е наречена „Помпей на Егейско море“.

santarini garciq ostanki na akrotiri

Почивка в Гърция на Санторини – кухня и питиета

santorini garciq hrana restoranti

В Гърция винаги храната заема първо място. За хубава гледка и вкусни традиционни морски дарове, посетете  Dimitris Taverna на  Amoudi Port. Там ще имате най-добрата гледка към старото пристанище, също така и прекрасна гледка към залеза, който се скрива зад рибарските лодки.

santorini garciq magareta

Магаретата в Санторини са интегрирани към туристическите атракции. Стотици са там, за да помогнат на туристите да се возят нагоре-надолу по 588те стъпала, водещи до старото пристанище на Фира.

garciq santorini pochivka

Какво ви идва първо на ум, когато си мислите за Санторини? Ако ви възниква образът на бели къщички със сини куполи, то със сигурност сте си представили красивото селце – Оиа. Кацнал на северозападния ръб на калдерата, Оиа е лабиринт от тесни улички, реновирани пещерни къщи и малки площади. Това градче е било сборище на моряшки къщи, но сега е домакин на хиляди туристи всяка година, които искат да изпитат спиращата дъха гледка към океана.

почивка на Санторини, Гърция – красота и блаженство

santorini garciq pochivka

С колекцията си на най-разкошните имоти из целия остров, Aqua Vista е лидер в туристическата индустрия на Санторини. Пет звездни бутикови помещения за настаняване, невероятна гледка към „Kалдерата“ и отлична репутация за лукс.

santorini garciq plaj cheren pqsak

Черният плаж, наречен „Kamari Beach„, е до назъбените скали на Меса Вуно и планината Пророк Илия, както и до кристалните води на Егейско море. Алеята на Камари разполага с множество заведения за хранене и възможности за пазаруване. Разходете се по крайбрежния оживен булевард, или релаксирайте под сенките на сламен чадър.

hrana santorini garciq

Насочете се към традиционното село Пиргос, за да обядвате в един от най-популярните ресторанти на острова – Селин. Предварителната резервация е задължителна, иначе няма да успеете да се насладите на вкусното петзвездно меню от средиземноморски изкушения. Топ съставки и качествени, иновативни техники за готвене правят Селин един от най-добрите места за хранене на острова.

garciq santorini pochivka

Лазурната вода е тази, която подсилва уникалната гледка на Санторини. Можете да почуствате магията на Егейското море, като се впуснете във ветроходно турне с приятели. Обискирайте скалните образувания, зашеметяващите частни плажове и невероятната гледка към накацали високо белите градове. Спрете за почивка и се гмурнете в дълбоките води на това попито с история място, а после се насладите на изобилието от морския обяд, изготвен от екипажа. Това е изживяване, чрез което най-добре ще се запознаете с вълшебния остров Санторини.

santorini garciq bira barove

 В продължение на векове, островът е бил виден производител на вино, но с малко предприемачески дух, е родена и пивоварна Donkey. Трите вида – жълто, червено, и лудо, успяват да уловят вниманието на местните и международните ентусиасти на бира. И така „магарешките бири“, стават едни от най-търсените питиета в Гърция.

Това бяха някои от интересните факти за Санторини, а ние ви пожелаваме да посетите този остров и да прекарате една незабравима почивка с любими за вас хора.