praga reka mostove kashti

Прага е град с павирани улици, с дълги сенки, простиращи се от светещите фенери. Място, където вятърът играе с цветните листа и тъмните очертания на готическите катедрали. Това е магическата Прага, обвита в безброй митове и легенди от нейната хилядолетна история. Тръгнете по следите на нейните митични жители и ще се озовете на необичайни места, които съставят уникалния характер на града.

Прага – учебник по архитектура

praga katedrala na deva mariq ploshtad

Прага е учебник по 3D архитектура, поне така казват няколко известни архитекта. Римски параклиси и мазета, готически катедрали, барокови дворци и градини, светски сгради в стил Арт Нуво и уникална кубистична архитектура правят мястото уникално и без аналог в света. Не е нужно да сте експерт по художествените стилове, за да оцените многообразието на градската архитектура. Ротондата Св Мартин, Катедралата на Дева Мария, дворецът Валенщайн и кметството ще останат завинаги в паметта ви.

Магическата Прага

praga kashti ulici paveta

По време на вековната си история, градът е претърпял културно, социално и икономическо развитие, което е отразено в неговата архитектура. Нейните почитатели, както и тези на дизайна и изкуството ще намерят това, което търсят. Атмосферата на изкуството през последните 10 века може да се види в Националната галерия в Прага, докато съвременно изкуство можете да намерите в DOX центъра на Прага за съвременно изкуство.

praga muzei shkoda kola chervena

Любителите на класическата експозиция и почитатели на съвременната музейна концепция ще бъдат очаровани. Ще научите за тайните на миналото, тайните на бъдещето, както и за същността на настоящето. Ако се интересувате от това как работят нещата около нас, посетете Националния технически музей в Прага – рай на науката и технологиите. За тези от вас, които са опиянени от аромата на бензин или дизел, няма да сте в състояние да се противопоставите на колите в авто музея на Шкода.

praga kashta na faust

Открийте мистериозното място с дяволска атмосфера. Една от най-известните легенди за Прага е тази за Фауст, който сключил договор с дявола. В замяна на всички знания и удоволствието от света в продължение на 24 години Фауст продал душата си на дявола. Когато времето изтекло, дяволът отвлякъл Фауст направо през покрива. Легендата разказва, че дупката в покрива на къщата на Фауст в новия град е била видима в продължение на години след това. Днес можете да видите алхимични символи по стените и фреските изобразяващи митичния феникс и Слънчевата система.

praga rudolfinum

В музикално отношение Прага може да задоволи музикални почитатели на класическата музика, както феновете на рок, поп и всеки друг жанр. Въпреки, че можете да слушате до насита класическа музика в Рудолфинум (Rudolfinum), феновете на денс музиката не бива да пропускат посещение на известните музикални клубове в града.

praga bira bachvi darveni

Познавачите казват, че най-добрата бира е в ПрагаКой може да устои на чешката бира? Имате възможността да се насладите на голям избор от наливна бира и да вземете бутилираното удоволствие със себе си.

praga reka valtava most kashti kuli

Малко градове могат да се похвалят с такава живописна река като Вълтава. Само в Прага, можете да видите как повече от тридесет пешеходни моста се простират над водата, която нежно обгръща краищата на десет острова. Всеки ден десетки параходи, лодки и водни колела плуват из водите и.

praga kafe orient

Прага има известни кафенета, които хората посещават от уважение към класическата традиция да се пие кафе. Забравете шума и суетата на града, когато седите в кафе Славия (Café Slavia), изпитайте почти парижка атмосфера в Café Louvre, а Grand Café Orient ще ви спечели с изключителният си кубистичен интериор и мебели.

praga pametnik park

Историческите градини и паркове на Прага са едни от най-големите съкровища на града. Има над двеста парка, като най-старият от тях е направен през Средновековието. Повечето от тях предлагат спираща дъха гледка към града.

praga katedralata sveti vitus

Гледките на Прага са изумителни 365 дни в годината. Въпреки, че чешката столица е наричана “градът на стоте кули“, всъщност тя е украсена с почти хиляда кули. Можете да се насладите на древното сърце на града от палубата за наблюдение в кулата на старото кметство и да откриете очарованието на историческия квартал Мала от покрива на катедралата Свети Витус (St. Vitus).