Тенденции

Как да се облечете като италианец

как да се облечете като италианец

Как да се облечете като италианец? Визии, идеи и правила.

Защо италианците все още се считат за най-добре облечените мъже в света? Не е като в един модернизиран свят мъжете от Северна Америка, Австралия и Азия да не разполагат с достъп до същите качествени стоки, както всеки един италианец от средната класа. Много шивачи от Ню Йорк, Мелбърн и Токио изпозлват етикети – “Made in Italy” за костюми, а обущарите слагат на прозорците си надписи, че работят с италиански кожи. Отговорът е в италианския подход към стила и изкусното им съчетание на дрехи и материи. Ние ще ви покажем как да докарате безупречния италиански маниер на обличане.

Как да се облечете като италианец – стъпка по стъпка

как да се облечете като италианец шапки

Първо, италианците не страдат от преходните тенденции. Нито пък са се забили в демодиралите визии. Вместо това, те сливат най-доброто от двете; смесват съвременни цветове, щампи и текстури с вечните силуети и детайли. Capesce? Мнозина, които не знаят за тази тънкост са се опитвали и не са успели. Така че, без да сте твърде педантичен (това не би било особено “италианско”, както скоро ще разберете), нека да погледнем какво означава да се чувствате и обличате като италианец.

5 стъпки към италианския стил

 

италианска мода за мъже

№1 – Фокусирайте се върху отделните части

Не сте италианци без нещо ушито. Отделните части – сако и/или панталон са контингенти на традиционния костюм и са основополагащи елементи стичащи от италианската максима за съвместяването на професията, почивката и играта. За лятото лененият или памучният блейзър в пастелни нюанси или в моряшко синьо са основни. Зимата, можете да наблегнете на по-здрави и лъскави материи, като мохер или кашмирено яке, както и текстуриран туид. Белият панталон е неизменна част за италианския мъж. Той работи като неутрален цвят, който балансира смелата цветна риза и връща лятното настроение от само себе си.

италианска мода за мъже

№.2 – Носете дрехите си

В Италия мъжът носи дрехите си, а не дрехите него. Ушитото по поръчка яке или сако е задължително, така че да пасва като ръкавица. След това, реалното им изпълнение е да избягвате несръчното имитиране на италианския външен вид. Въпросът е стилът ви да е ваша “собственост”. Обикновено, това е резултат от неудобния на пръв поглед стайлинг. Така например, прекалено съчетание папийонка, бутониера и кърпичката за джоба или множеството колиета, пръстени и сребърни верижки пречат на визията ви. Италианците не носят “неща” в името на играта, така че, ако слагате всички “правилни” неща, но изглежда все така “погрешно”, махнете всички аксесоари и започнете отново. Покажете на тези дрехи кой е шефът.

италианска мода за мъже

№.3 – Неформално за формални случаи

Саката и панталоните са основата на официалното облекло. Но италианците носят тези костюмни части независимо от повода. Да премахнете формалността от традиционните дрехи е и тайната на италианския стил. Завъртулките, перфектните до краен предел или целите черни костюми обикновено са супер формални. Това се получава, когато си слагате неструктурирани сака. Да обясним – по-тесни рамене, а надолу талията е разширена. Обличането на неструктурирано сако е просто. Вземете една риза с копчета и оставете яката незакопчана. Или вместо това, изберете обикновена тениска, вместо цялостната Оксфордска визия. Тъканата копринена вратовръзка е чудесен заместител. Обувките “double monk” са пика на този сезон, без чорапи – или с такива с много точки, ако все пак решите да сложите.

италианска мода за мъже

№. 4 – Перфектно неперфектни

Не би било италиански стил, без да споменем “sprezzatura”. Разгледан от многото модни видове, думата описва “някакво безгрижие, така че да се прикрие цялото изкуство и да превърне целият труд над дадено нещо да изглежда направено без усилие и почти без никаква мисъл зад това.” Звучи лесно, нали?
По същество, sprezzatura е всичко в стайлинга на италианеца. И да изглеждате така, все едно не сте се постарали. Така например, когато носите колан, опитайте се да преместите катарамата извън центъра и след това увийте остатъците кожа около колана. Или защо да не носите монашките си обувки без човапи и с разкопчани катарами? Перфектната неперфектност! Така давате индивидуалност на стила си, без да съсипвате цялото си старание.

италианска мода за мъже

№.5 – Знайте правилата и ги нарушавайте

Сакото или якето се нуждаят от яка риза? Панталоните трябва да се носят с колан? Очилата да се носят само когато е слънчево? Assolutamente – NO! В името на стила, истинският италианец прескача или дори чупи традиционните модни правила Но, за да правите това трябва да знаете правилата, за да ги манипулирате качествено – побеждавайки модата в своята собствена игра. Нарушаването на правилата в името на стила е занаят на добре облечения мъж. Италианецът може да каже, като се погледне в огледалото, че това, което той е направил с по-свободния възел на вратовръзката или наполовина прибраната риза е чисто престъпление към модата, но си има причина!

Inline
Inline