Лесна рецепта за пилешки бутчета с мед и горчица за двама. Почти всички обичат да приготвят и похапват рецепти с пилешко, защото различните части на пилето предоставят разнообразни възможности. Дребните пилешки дробчета са чудесно мезе, както и хрупкавите пилешки крилца, а останалата част от месото става за приготвяне на ароматни ястия с пилешко. Залагайки на предпочитанията на мъжете да похапват месо и на жените да подбират нискокалорични храни, вероятността да използвате тази рецепта с пилешко за вечеря е много добра идея. Тя ще ви засити с протеини и ще ви очарова с вкус на мед и горчица и аромат на розмарин.
Рецепта за пилешки бутчета с мед и горчица
Необходими продукти:
1 супена лъжица зехтин
4 големи пилешки бутчета, поръсени с няколко щипки сол
2 супени лъжици чист пчелен мед
2 супени лъжици дижонска горчица
1/4 чаена лъжичка морска сол
1 супена лъжица прясно нарязан розмарин
Начин на приготвяне на пилешки бутчета с мед и горчица
Загрейте фурната до 210 градуса. Пригответе си малка тава за печене. В голям тиган на среден огън, затоплете маслото. След като стане горещо, сложете вътре суровите пилешки бутчета, като ги поставите с кожата надолу и пържете до кафяво в продължение на 5 минути. След това ги обърнете пържете до кафяво и от другата страна в продължение на 5 минути. Ако вашият тиган не е достатъчно голям, може да се наложи да направите това на две партиди. Добавете още масло, ако е необходимо.
В същото време, разбъркайте в малка купа заедно мед, горчица и морска сол. Потопете готварска четка в сместа и намажете с нея дъното на тавата с тънък слой. След като пилето е преминало топлинната обработка в тигана, сложете кафявите пилешки бутчета в тавата, с кожата нагоре. Намажете равномерно с мед и горчица, и поръсете с розмарин отгоре. Печете за 30-40 минути.
Добър апетит!
източник:chocolatemoosey.com