limonite

15 причини защо лимоните са най-полезното нещо на света.

Много от обикновените неща, които най-вероятно вече притежавате у дома, могат да бъдат много полезни, когато става въпрос за почистването на дома, поддържането на красотата на кожата и приятната атмосфера в жилището – просто трябва да знаят правилните начини как да ги използвате. Ето защо съставихме списък на 15 необичайни употреби за един обикновен лимон. Те ще ви помогнат да видите този кисел плод в съвсем нова светлина!

Начини за използване ползите на лимоните

polzi na limonite

 • Лимони за подобряване на храносмилането.

Пиенето на чаша гореща вода с мед и лимон сутрин на гладно помага за подобряване на храносмилането и стимулира имунната система.

limoni

 • Лимон за правилно сервиране.

Когато масата е подредена с храни, които се консумират с ръцете, е хубаво да се предоставят малки паници, пълни с вода с лимон за измиване на пръстите.

limonite

Половините на лимон, лайм или портокал са чудесни и хубави на вид материали, с които да създавате свои собствени уникални свещници. Трябва да премахнете пулпа и да напълнете половините с разтопен восък. И не забравяйте за лепило за долната част на свещника.

limonite

 • Лимон за бяло пране.

За да получите най-бялото бяло пране, което  може да бъде, го накиснете в смес от сок от лимон и сода за хляб в продължение на най-малко половин час преди изпиране.

polzi na limonite

 • Мулти почистващ препарат с лимон.

Обелете един лимон, излейте 150 мл оцет върху него и го оставете за една нощ. На сутринта, добавете 150 мл вода. Това е! Изсипете сместа в празна бутилка със спрей и използвате като изцяло натурален почистващ разтвор за вашия дом.

limonite

 • Почистване на дъската за рязане.

Дръжте дъската за рязане чиста и удължете живота й, като използвате полови лимон като гъба и едра сол като скраб. След като  направите това, изчакайте 10-15 минути и след това повторете процедурата още един път. Изплакнете.

limonite

 • Лимони за маникюра.

Подгответе подмладяваща баня за ноктите си, за да бъдат здрави и силни. Рецептата е много проста: просто добавете няколко капки лимонов сок към топлата вода.

limoni

 • Премахване на лунички.

Лимонът може да помогне за облекчаване на нежеланите лунички или старчески петна. Просто вземете парче лимон и внимателно го втрийте по кожата на лицето си.

limonite

 • Лимони за освежавне на уредите.

Опитайте се да избършете хладилника с гъба, напоена в лимонов сок и ще забравите за неприятните миризми. Използвайки лимон, можете да направите свои собствени домашни освежители за въздух. Просто добавете лимонов сок в съдомиялната машина, когато е празна и я оставете да работи един цикъл или добавете малко лимонов сок в овлажнителя за въздух

.limonite

 • Лимони за отглеждане на кълнове.

Лимоните могат да се използват за отглеждане на кълнове. Изстискайте сока и сложете семената в лимоновата половина. Тогава засадете разсада в земята заедно с лимоновота саксийка.

limonite

 • Лимони против миризмата в обувките.

Оставете пресни цитрусови кори в обувките си за една нощ, за да абсорбират неприятните миризми от тях.

limonite

 • Лимони за отблъскване на насекоми.

За да запазите мравките далеч от дома си, налейте малко лимонов сок на первазите и вратите. И за да се отървете от комарите, забодете карамфил в разрязан наполовина лимон.

limonite

 • Лимони за почистване на неръждаема стомана.

Лимонените кори и содата за хляб ще направят блестяща неръждаемата стомана.

polzite na limona

 • Премахване на петна от червени плодове.

Когато подготвяте или берете червени пресни плодове, най-вероятно ще оцветите ръцете си. Лимоновият сок ще ви помогне да премахнете цвета от кожата си. Премахването на тези петна от дрехите е толкова лесно. Първо, измийте тъканта в студена вода, а след това накиснете дрехата в лимонов сок в продължение на няколко минути.

източник:brightside.me