momiche na meseca irena gaidardjieva

Септември е непредвидимият месец, изпълнен с топлота, хлад, слънце, дори дъжд. Но винаги, носещ още духа на изминалото лято и носталгия към морето. В рубриката ни Момиче на месеца ще ви представим именно едно морско момиче, пъстро, цветно и усмихнато широко към света. Ирена Гайдарджиева е нашият фокус за септември, олицетворяваща го с цялата гама от цветове и емоции. И бурна, и тиха, но винаги топла. Дълги години прекарва в залата по художествена гимнастика и постига редица успехи за нашата страна, а в момента вече изучава Право в Пловдив. Ирена е зодия Лъв, с прекрасни сини очи, напомнящи за светлите нюанси на водата, точно около брега. Какво още за нея, ще ви оставим сами да разберете от идните редове. Приятно четене!

momiche na meseca irena gaidardjieva

LZ: С какви емоции изпращаш лятото и посрещаш септември?

– Изпращам едно от най-хубавите ми лета. Изживях много емоции, насладих се на прекрасни гледки, на хубава морска храна и дълги нощи с приятели. Тъжно ми е, че лятото е към своя край, тъй като е любимият ми сезон, но със същото настроение посрещам месец септември, защото и той е от любимите ми.

LZ: Родена си в морски град. Как изглежда и какво настроение носи морето през есента?

– Да, родена съм в град Бургас и дълго време съм живяла там. А морето бих казала, че през есента е най-красиво. Стояла съм с часове на брега да гледам вълните и нюансите на синия цвят. Така се зареждам със спокойствие и си почивам.

momiche na meseca irena gaidardjieva

LZ: Коя е любимата ти есенна багра?

– Свързвам есента с оранжевия цвят. Много обичам да се разхождам сред природата по отрупаните пътеки с жълто-оранжеви листа. Есента и този цвят ми носят чувство за уют.

LZ: Ако трябва да изобразиш себе си върху бяло платно, то какви цветове би подбрала?

– Бих използвала всички цветове от палитрата.

momiche na meseca irena gaidardjieva

LZ: Занимавала си се с един от най-красивите спортове, а именно художествената гимнастика. Кога за първи път влезе в залата и защо в даден момент я напусна?

– Бях на 6-годишна възраст, когато за пръв път влязох в залата по художествена гимнастика. Тя ме завладя и се превърна в моя живот. След редица състезания и постижения усетих, че искам да развивам себе си и в друга насока. Но спорта остана завинаги част от мен.

LZ: Освен постоянство и стриктна дисциплина, какво още ти даде това твое начинание?

– Спортът ми даде ужасно много. Освен на дисциплина, ме научи и на отговорност, която смятам, че е едно от най-важните човешки качества. Изгради в мен характер на силна жена и днес съм благодарна за това, че съм имала възможността да мина през школата на спорта.

momiche na meseca irena gaidardjieva

LZ: Има ли нещо, което обаче ти взе?

– Взе ми личното време. Тренирах по цял ден и не мислих за нищо друго – важното за мен беше да спечеля и следващото състезание. Не прекарвах достатъчно време с близките си, защото постоянно бях на път или приготвях поредния куфар. Често се налагаше да тренирам с травми, но това е част от спорта и знаех, че трябва да стискам зъби докрай.

momiche na meseca irena gaidardjieva

LZ: Сега си се насочила в правната сфера. Значи ли това, че силно отстояваш позицията си и знаеш как да я защитиш?

– Абсолютно! Винаги имам мнение, което отстоявам.

LZ: Аз лично си те представям в стилен костюм, високи токчета, пиеща кафе, разглеждайки разни документи. А ти самата как се виждаш?

– Аз също си се представям по този начин.

LZ: Гониш ли докрай целите си?

– Винаги. Иначе защо да захващам с нещо, което няма да довърша докрай? За мен е загуба на време.

momiche na meseca irena gaidardjieva

LZ: Как се бориш с разочарованията?

– Опитвам се да не ги мисля прекалено. Оптимист съм и винаги гледам позитивно и напред.

LZ: Лесно ли взимаш решения?

– Мисля, че лесно взимам решения. Понякога действам импулсивно, но се справям добре.

LZ: Рокля или панталон?

– Зависи от ситуацията. Но за предпочитане рокля.

LZ: На какво ще заложиш най-вече за хладния сезон?

– Много харесвам дълги палта и шалове. Определено ще са част от облеклото ми.

momiche na meseca irena gaidardjieva

LZ: Склонна ли си за промени по отношение на косата си?

– О, разбира се! Често променям косата си, както дължината, така и цвета й. Била съм с кафява, руса, оранжева и черна коса, но от известно време съм се спряла на тъмно червено с лилав оттенък. Това ми допада най-много.

LZ: А в живота? Обичаш ли динамичните промени или предпочиташ спокойствие и сигурност?

– Аз съм пълна противоположност на спокойствието. Обичам динамиката и забързания начин на живот.

momiche na meseca irena gaidardjieva

LZ: Преобръщането на всичките ни емоции най-вече се случва от любовта. В този ред на мисли, ти какво би избрала – бурно море или тих залив?

– Може би нещо по средата. Нека да сме на тихия залив, където от време на време да се появяват бурни вълни за разнообразие…

LZ: Коя беше последната ти безумна мечта, която ти мина през съзнанието?

– Да изям цяла торта… (смее се).

momiche na meseca irena gaidardjieva

LZ: Опиши ни, дори в малки детайли, какво би било „едно разтърсващо пътуване“ за теб?

– Обожавам да пътувам. Разтърсващо за мен би било някъде далеч на красив остров в океана. Да се гмуркам в дълбоките води и да се запозная с морския свят. Да ям вкусна храна и да опозная нова култура. Тези неща ме карат да се чувствам жива.

LZ: За финал ще довършиш ли изречението: „ Ако е септември…“?

– … може ли да е незабравим?”