съпруга

14 признака, че си най-добрата съпруга на света.

Дали съпругът ти мисли, че ти си най-доброто, което може да му се случи и няма по-подходящ партньор в живота му, освен теб? Е, може и да ти се иска да бъде така, но има няколко начина, по които да откриеш верния отговор на този въпрос.

Безспорно да бъдеш съпруга не е лесна житейска роля и тя носи със себе си много предизвикателства. Е, особено, ако искаш да си невероятна. И, ако правиш тези 14 неща, значи наистина си достигнала идеала за омъжена жена.

Най-добрата съпруга си, ако:

1. Се вълнуваш от успехите му.

Независимо дали съпругът ти е получил повишение в службата, завършва обучението си за триатлон или се учи да готви омар, когато той е развълнуван за осъществяване на нещо, ти също си щастлива. Ще знаеш, че си една страхотна съпруга, когато можеш да се развълнуваш за постиженията на мъжа си като за свои собствени.

 2. Гледаш с него любимия му филм (дори и да е тъп).

Дори и да си го гледала сто пъти и вече да не ти е забавно, да гледате заедно нещо, което на  него му харесва те прави  най-добрата съпруга на света за него. И ако успееш да се засмееш (дори и на търпението си) в подходящите моменти ще спечелиш и бонус точки. Това ще бъде чудесна тренировка за подобни бъдещи моменти с децата. Разбира се, след това изискай да направите заедно нещо, което на теб ти е приятно. Ако успееш да го убедиш, че сте създали невероятен общ спомен, който и двамата ще помните за дълго, печелиш допълнителни точки.

 3. Го поставяш на първо място.

Той е номер 1. Ако успееш да го убедиш, че кариерата, роднините, приятелите и хобитата ти не са по-важни от него, значи си най-добрата съпруга. Разбира се, това не е здължително да бъде напълно вярно – за него е важно да вижда, че си щастлива. И да се отнасяш към него с уважение.

 4. Обичаш да правиш нещата сама.

Разбира се, това, че той е приоритет не означава, че е единственото важно нещо в живота ти. Освен съпруга, ти си и много други неща. Напълно уверена в себе си и самодостатъчна, ти уверено се справяш с предизвикателствата и това го кара да те уважава като личност.

 5. Готвиш любимото му ястие.

Дори и да не ти харесва на вкус, приготвянето на любимото му ядене ще му покаже, че се грижиш за него и знаеш, какво харесва. А като му покажеш, че ти е приятно да правиш мили неща за него, той също ще иска да прави мили неща за теб. Освен това няма нищо лошо в това всеки да се храни според собствените си нужди и вкусови предпочитания, така че сервирането на различна храна в чиниите ви отдавна се възприема за нещо нормално.

 6. Караш го да се смее.

Ти си най-добрата съпруга на света, ако знаеш какво да кажеш, за да го разсмееш или какво да направиш, за да оправиш настроението му само с поглед. Мъжете са пораснали момчета.

 7. Пазиш тайните му.

Ако не предразположиш съпруга си да споделя спокойно всичко с теб, той ще го прави с някой друг, нали знаеш? Никога не се изпукай пред роднините си или пред някой случаен за нещо, което знаеш, че не би искал да научи никой друг. Той ти вярва и най-добрата съпруга не предава доверието.

 8. Харесваш приятелите му (и те – теб).

Осъзнаваш, че тези хора са в обкръжението му преди теб, което ги прави важна част от живота му. Ето защо си благодарна, че присъстват и в твоя живот и нямаш нищо против да прекарва известно време с тях. Ти, разбира се, също си имаш свой женски кръг.

 9. Оставяш го да прави разни неща за теб.

Въпреки, че си построила къща на дървото още на 10 и можеш да  сглобиш мебелите, които сте купили в кашоните, трябва да оставите съпругът си да се чувства полезен, а добрите съпруги нямат нищо против да ги обслужват и да им сервират.

 10. Оставяте му бележки.

С малка бележка в джоба, в пакета с храната или целувка върху огледалото в банята добрите съпруги показват на мъжете си колко са обичани и ги карат да си мислят за тях, докато са на работа. Дори и да изпратиш едно спонтанно съобщение с текст „Обичам те“ , той ще си помисли, че си най-добрата съпруга.

 11. Не му натякваш.

Разбира се, колкото и да искаш да си перфектната жена, понякога ти омръзва да повтаряш, че трябва да разкара мръсните си обувки далеч от очите ти. И когато осъзнаеш, че не си му майка, а сте в партньорски отношения, в които се опитвате да си помагате един на друг. Натякването и мърморенето ти няма да помогнат да направи нещата, които искаш, нито ще направи от него най-добрият съпруг, а от теб – идеалната съпруга.

 12. Молиш се за неговото здраве и благополучие.

Въпреки всички неща, които се въртят в главата ти, не забравяш да добавиш в молитвите си и неговото име. И по-специално молиш за благословията на съпруга ти и желанията му. Този безкористен и не-егоистичен акт заздравява връзката ви с всеки изминал ден.

 13. Цениш времето, прекарвано с него.

Когато сте заедно, не преглеждаш постовете във фейсбук и не разглеждаш кой филтър да сложиш на снимката на закуската си. Наслаждаваш се на времето ви заедно и правиш всичко възможно, за да елиминираш маловажните неща, които ви разсейват.

 14. Опитваш се да направиш всичко възможно, за да имате сполучлив брак.

И двамата правите грешки – понякога по-големи, понякога по-малки. Може дори да загубите тръпката помежду си, но най-добрата съпруга не би оставила всичко да се изплъзне между пръстите й и би намерила начини, за да се справи с всички проблеми.

 

източник:familyshare.com