neshtata koito vseki roditel trqbva da ima v kolata si

Вероятно си мислите, че знаете кои са нещата, които всеки родител трябва да има в колата си, но нека отново да проверим това или да помогнем на всички, които не са наясно, за да се организират по-добре. Всеки, които има деца е наясно, че те не могат и не знаят да чакат. Понякога нуждата от храна или тоалетна в неподходящ момент може да ги направи дори досадни. От инциденти и бъркотии, до дрямка в колата и къркорещи коремчета, трябва да се отбележи, че добрият арсенал за всякакви ситуации по време на пътуване с кола е просто задължителен. За да бъдат децата ви в безопасност, а вие да запазите разсъдъка си по време на придвижването, е добре да съхранявате винаги някои основни неща от първа детска необходимост.

Нещата, които всеки родител трябва да има в колата си

chadar neshtata koito vseki roditel trqbva da ima v kolata si

Никой не може да предвиди с точност времето, но е предвидимо на 100% неудобството, да се справите с дете и проливен дъжд едновременно. Съхранявайте един чадър в колата си, в случай че изведнъж завали.

Малко одеяло и кърпа също е добре да пътуват постоянно с вас. Те ще ви бъдат нужни в случаите, когато децата ви заспят или разлеят нещо в колата.

Мокрите кърпи са нужни на всички – дали за забърсване на детското дупе или за почистване на изцапаните ръце.

Не забравяйте да вземете и бутилка с антибактериален гел. Използвайте  дезифектант без химикали, за да почистите малките ръце, преди да хванат нещо за хапване с тях.

Не забравяйте и тези неща

drehi neshtata koito vseki roditel trqbva da ima v kolata si

Носете допълнителни детски дрехи за преобличане, ако се случи инцидент и тези върху тях се изцапат. Това няма да ви създава неудобство, когато разполагате с възможност да ги преоблечете.

Винаги е добре да имате под ръка допълнителни бутилки с вода за жадните пътници. Важно е водата да бъде прясна, така че ако шишето е отворено веднъж, по-добре не пийте 2-3 дни по-късно отново от него. За запечатаните бутилки няма проблем – те може дълго да се търкалят в багажника.

Не тръгвайте никъде без занимателни и плюшени играчки. Те могат да заместят забравени или инцидентно повредени такива и да спестят много излишна детска драма. Освен това децата винаги се радват, когато „намерят“ нещо, с което отдавна не са играли.

Салфетките и ролка тоалетна хартия също винаги ще ви потрябват.

Ако мъничето ви все още използва гърне, не забравяйте да си носите едно подвижно и в колата, за да няма неприятни инциденти и петна по седалките на колата.

Не забравяйте за шапките и щорите за задните прозорци на колата, които ще предпазят очите и лицата на децата ви от жарките слънчеви лъчи.

Дръжте резервен детски слънцезащитен лосион с висок фактор, с който да мажете лицето и откритите части на тялото на мъниците си винаги, когато сте на открито през топлите месеци.

Имайте под ръка нещо здравословно за похапване, когато малчуганите огладнеят. Изберете подходяща храна, която няма много да изцапа ръцете, да се разтопи или да остави много трохи върху седалките.

Вероятно имате аптечка в колата си, но следете редовно дали в нея има всичко необходимо. Никога не се знае кога ще ви потрябва лекопласт или бинт.

За собствено спокойствие дръжте в багажника си чукче за разбиване на прозорци и резачка за колан, в случай на пътен инцидент.