микроби

Има поне 5 лесни начина да се предпазим от болестотворните микроби. Научете кои са те, за да се предпазите от заразните вируси!

Бацилите, които причиняват неприятните сътояния, причинени от грип и вирусни инфекции са навсякъде около нас и най-вече през хладните сезони – есен и зима. Разбира се, освен силен имунитет в борбата срещу прилепчивите и неприятни микроби ще ви трябват и други оръжия, сред които на първо място съобразителност. Задължително е избягването на физически контакт със заразени с болестотворни микроби лица, както и спазването на добра хигиена и тези 5 превантивни мерки.

5 начина да избегнем болестотворните микроби

1. Често миене на ръцете.

Поддържането на добра хигиена е от основно значение в борбата и разпространението на микробите. Миенето на ръцете, особено след използване на тоалетната и преди хранене е добър навик, който би трябвало да имате от малки, но никога не е късно да придобиете. Моментът е подходящ и да си припомните колко е важно да спрете да докосвате лицето си без причина.

 2. Използване на антибактериални продукти.

Антибактериалните спрейове и гелове могат да помогнат за дезинфекцията на дома, бюрото, дръжките на вратите, телефона, клавиатурата и ръцете ви в борбата с разпространението на бактерии и микроби, ако делите общи помещения с колеги или роднини, които са болни. Не забравяйте да дезинфекцирате и неща като ключовете на лампите, бутона на сифона в тоалетната, кошчетата за боклук, дръжките и т.н.

 3. Избягване на обществен транспорт.

Микроби, грип, кихане, кашляне … всичко това е част от обществения транспорт през есента и зимата, така че ако можете да го избегнете, моля, направете го! Ходенето пеша е добре за вашия фитнес и свежият въздух е по-добър в борбата с простудата и грипа. Ако трябва да използвате обществен транспорт, се уверете, че използвате антибактериални продукти след това и се заредете с витамини.

 4. Изхвърляне на мръсните носни кърпички в кошчето.

Няма никакъв смисъл да пръскате с антибактериални спрейове, а след това да оставяте използваните носни кърпички, пълни с бактерии на масата, нали? Не забравяйте след всяко кихане или издухване на носа да изхвърляте употребените салфетки на боклука, а след това да си измиете ръцете.

 5. Ако все пак не се чувствате добре, приберете се в къщи.

Не оставяйте на работа, за да не разпространявате микроби сред колегите си в работната среда. Състоянието ви може и да се подобри, но някой друг може да се разболее и пренасянето на микроби ще продължава отново и отново. Споделянето е признак на грижа, но не винаги все пак.

източник:beautyheaven.com.au