топ форма

12 начина да сме в топ форма дори, когато нямаме време за спорт и стриктни диети.

За да свалите излишното тегло е необходимо само да се откажете от определени навици и да ги замените с алтернативни, които ще помогнат както за жадуваното отслабване, така и за запазване на добро здраве и красота.

Предлагаме ви няколко варианта, които ще ви помогнат за останете в топ форма в забързаното ежедневие, независимо че винаги бързате и нямате време за редовни упражнения, добър хранителен режим и грижи за себе си. Ето ги и тях!

12 начини да сме в топ форма без усилия

топ форма

 • Замразен грах вместо грах от консерва.

Допълнителната захар и други консерванти, които се добавят към консервираните зеленчуци премахват голяма част от съдържанието на витамини в тях. Замразените зеленчуци, за разлика от това, могат да запазят всичките си здравословни елементи и не съдържат никакви добавки.

топ форма

 • Захаросани плодове и ядки вместо сладкиши.

Заменете тортите и бонбоните с пресни плодове, сушени плодове и ядки. По този начин можете да се отървете от излишната захар и мазнини в храненето си без да се отказвате от сладките неща. Разбира се, не е нужно да се храните с един тон плодове – има място за всичко в умерени количества.

топ форма

 • Плодове с костилка вместо плодове със семки.

Праскови, нектарини и сини сливи – всички те могат да помогнат да се намали нивото на холестерола, така че ги направете първия си избор, ако се опитвате да отслабнете. Не забравяйте обаче, че диетолозите препоръчват консумацията на плодове само през първата половина на деня.

топ форма

 • Стълби вместо асансьор.

Ако спрете да използвате асансьора и започнете да се качвате и да слизате по стълбите вместо това, в рамките на месец ще забележите последствията –  стрелката на кантара ще падне, а краката и дупето ще изглеждат по-тонизирани.

топ форма

 • Раздвижване вместо чипс и пуканки.

Ако се откажете от навика да се търкаляте около телевизора и да ядете чипс в почивните дни, талията ви ще бъде значително по-малка, само за няколко месеца. А това е особено вярно, ако смените яденето с упражнения докато гледате филма.

топ форма

 • Подмяна на десертите с много калории.

Можете да се отървете от тези излишни няколко килограма само за няколко месеца, ако спрете да купувате тези десерти, които имат ужасяващо голям брой калории. Те са достатъчно лесни да се заменят – вземете плодова салата или замразен десерт с кисело мляко вместо тях.

топ форма

 • Избиране на правилното кафе.

С правенето на нещо толкова лесно като замяната на ежедневното капучино с черно кафе, може да си спестите стотици излишни калории.

топ форма

 • НЕ на маслената сметана.

Не е твърде трудно да се замени майонезата и заквасената сметана с високо съдържание на мазнини  с натурално или цедено кисело мляко. Това ще помогне на тези допълнителни килограма, за да изчезнат за нула време.

топ форма

 • Социализация – във фитнес залата.

Никога не можете да намерите време за тренировки? Има един хитър начин за: организиране на срещи с приятели и колеги в кафенето на местния фитнес. По този начин можете по-лесно да намерите 30 минути, за да потренирате в графика си. Можете дори да предложите групово Похапване преди основното хранене.спортуване и  среща по същото време.

топ форма

 • Похапване преди основното хранене.

Можете да консумирате около 1000 калории всеки път, когато отидете на ресторант. Но ако хапнете не мазен бульон или салата с лек дресинг преди да излезете, след това можете лесно да намалите количеството, което ще ядете в ресторанта с 20-30%. Вие ще забележите, например, че ви стигат само няколко резена пица, а не цялата. Това може да ви помогне да избегнете натрупването на  около 5-7 кг в течение на една година.

топ форма

 • Ароматерапия.

Отдавна е известно, че различните миризми могат да оказват ефект върху апетита. Миризмата на банани, круши и ябълки, например, е в състояние да намали апетита ви и да се отървете от желанието за нещо сладко. Така че, ако искате да ядете допълнително още една бисквитка, разменете я за круша или дишайте аромата й.

топ форма

 • Бистра супа вместо основно ястие.

Няколко килограма бързо ще изчезнат, ако започнете редовно да похапвате супи с не-тлъсто месо или зеленчуци вместо тежки основни ястия. Те ще ви заситят по същия начин, но ще съдържат по-малко калории.

източник:brightside.me