Диети и Спорт

Отслабване за лятото – 12 начина за постигане на успех

otslabvane za lqtoto

otslabvane za lqtoto

 12 стъпки към резултатното отслабване за лятото.

Безопасното и сигурно отслабване изисква около 6 седмици – приблизително толкова, след колкото ще облечете бански костюм. И ако до сега вече не сте опитали няколко диети за отслабване и не се потите редовно с изтощителни упражнения за отслабване, не се притеснявайте, защото шансовете да се появите с добре оформена фигура на плажа не клонят към нулата. Ето как с подходящ хранителен режим и промяна в начина на живот може за дълго да се отървете от излишните килограми.

12 начина за отслабване за лятото

1 Никакъв глутен.

Проучванията показват, че намаляването и елиминирането на глутен помага за понижаване на инсулиновата резистентност и възпалението – два големи фактора, които възпрепятстват загубата на тегло. Освен ползите за здравето и задействането на обработката на отпадъците в организма, спазването на безглутенова диета ще спомогне и за отслабване. Все пак знаете, че в броколито и боровинките няма глутен, нали?

 2. Увеличаване на приеманите протеини.

Заменете две от дневните си хранения с протеинов шейк. Това питие се приготвя лесно, засищащо е и ускорява отслабването. Просто сложете в блендера растителна или животински протеин на прах  без млечни продукти, авокадо, зеле или други листни зеленчуци, замразени малини (ако правиш плодов), прясно смляно ленено семе, една супена лъжица бадемово масло или какао и неподсладено кокосово или бадемово мляко за получаване на едно бързо хранене, която ще ви държи сити и фокусирани в продължение на часове.

 3. Водене на записки.

Това, което искате да следите, може да измерите и да подобрите. Проучванията показват, че хора, които водят дневник на храните, губят двойно повече мазнини. Ако не писалка и лист, използвайте приложение на смартфона си или правете снимки на това, което ядете през деня, за да следите храненията си.

 4. Промяна на импулсното постене.

Изкарването на 16 до 18 часа или повече без храна се превръща в предизвикателство, а освен това ще създаде желание за храна веднага след събуждането. Опитайте с лесни прекъсвания без хранене. Няколко пъти седмично закусвайте и обядвайте с нещо с ниско съдържание на захар, а вечерята пропускайте. Така успешно ще създадете един прозорец с възможност за изгаряне на мазнини  без да гладувате.

 5. Намаляване или изключване на плодовете от менюто.

Излишните количества фруктоза, основната захар в плодовете, може да ви накара да наддавате на тегло. За да засилите загубата на мазнини, елиминирайте повечето плодове – поне временно и се фокусирайте към онези, които са с ниско фруктозно съдържание като авокадо и кокос.

 6. Повече зелени зеленчуци.

Пропуснете картофите, оризът и останалите въглехидрати и удвоете приема на зелени зеленчуци. Зеленчуците без нишесте осигуряват повече фибри, хранителни вещества и антиоксиданти, за сметка на по-малко калории, отколкото техните конкуренти със съдържание на скорбяла.

 7. Повече течности.

Опитайте да изпивате по около 2 литра филтрирана вода дневно. Дръжте каната наблизо през целия ден, за да облекчите пристъпите на глад и апетит и да се подсещате да пиете повече вода.

 8. Фибри.

Според проучванията, диетите с високо съдържание на фибри ви държат сити, докато същевременно отслабвате. Авокадо, бобови растения, киноа, ядки и семена ще станат любимите ви храни, за да ударите квота за ежедневни 50 грама фибри.

 9. Потискане на апетита.

Около 30 до 60 минути преди хранене, разбъркайте една супена лъжица прясно смляно ленено семе или фибри в чаша филтрирана вода. С тази напитка ще стабилизирате кръвната захар, а това ще доведе до регулирането на глада и апетита, което означава, че най-вероятно ще ядете по-малко от порцията в чинията си.

 10. Качествен сън.

Дори прекъснатият нощен сън може да наруши ритъма на хормоните за регулиране на мазнините като инсулин извън и да увеличи наддаването на тегло. Ето защо е важно да си осигурите достатъчно и качествен сън. За целта може преди лягане да вземете  гореща вана, чай от лайка, добър (но не голям) роман и т.н., за да си осигурите непрекъснат 7-9 часов покой.

 11. Горене за топене.

Интервалните тренировки осигуряват топене на калории през целия ден. Те ще превърнат тялото ви в машина за горене на мазнини часове след като приключат упражненията.

 12. Удоволствие.

Дългосрочните проучвания показват, че хроничният стрес може да ви накара да заровите лице в тестото за сладки или по друг начин да предизвика покачване на теглото. Намерете това, което работи за вас: дали  медитация или среща на кафе с вашия приятел или приятелка, но разберете, че имате приоритет за управление на стреса за бърза и трайна загуба на мазнини.

източник: rodalewellness.com