Хълцане – как да го спрем за минута

kak da sprem da hulcame

Как да спрем да хълцаме?

Можем да спрем досадното хълцане без използването на метода на внезапна уплаха, който, приложен от приятел с добри намерения, най-често постига всичко друго, но не и спиране на хълцането. Всички знаят, че хълцането винаги като че ли се проявява в най-нещастните и неподходящи моменти, като когато сте на интервю за нова работа, по време на гледане на супер-драматична и тиха сцена в киното или на трепетна първа среща, където сякаш всичко, което правите, за да го спрете, изглежда безпомощно.

И макар, че предполагаме, че можете да дишате дълбоко в хартиена торбичка или имате някой приятел, който винаги в готов да ви шокира, за да укроти смешните звуци, които излизат ритмично от устата ви, предлагаме ви много по-дискретен начин, по който да го спрете.

Хълцане – как да го спрем

Може да се справите сами със ситуацията „с голи ръце“ – не ви е нужно нито оборудване, нито компания.

Какво да направите: Седнете удобно по възможност на тихо и тъмно място и се съсредоточете (ама наистина се съсредоточете) в очакване на следващият път, когато започнете да хълцате. Опитайте най-добре да предвидите следващото хълцане. Да, затворете очи,концентрирайте мислите и вниманието си и продължавайте да мислите за това следващо хълцане, което ще започне след малко…и мислете за това…мислете за това….как ще се случи…как ще изглеждате отстрани….какво ще почувствате…. и след това? О, сладко облекчение. Хълцането изчезна!

Защо тази техника е успешна: Защото можете основно да създадете едно много по-необходимо (и ефективно) отвличане на вниманието, което кара хълцането да си отиде бързо.

Това е странен и необясним метод, но хей, той работи. Опитайте го следващият път, когато изпитате неудобството от хълцането в неподходяща обстановка.

източник:purewow.com