Домашен лекар

Хълцане – как да го спрем за минута

12views

хълцане

Можем да спрем досадното хълцане без използването на метода на внезапна уплаха, който, приложен от приятел с добри намерения, най-често постига всичко друго, но не и спиране на хълцането.

Всички знаят, че хълцането винаги като че ли се проявява в най-нещастните и неподходящи моменти, като когато сте на интервю за нова работа, по време на гледане на супер-драматична и тиха сцена в киното или на трепетна първа среща, където сякаш всичко, което правите, за да го спрете, изглежда безпомощно.

И макар, че предполагаме, че можете да дишате дълбоко в хартиена торбичка или имате някой приятел, който винаги в готов да ви шокира, за да укроти смешните звуци, които излизат ритмично от устата ви, предлагаме ви много по-дискретен начин, по който да го спрете.

Хълцане – как да го спрем

Може да се справите сами със ситуацията “с голи ръце” – не ви е нужно нито оборудване, нито компания.

Какво да направите: Седнете удобно по възможност на тихо и тъмно място и се съсредоточете (ама наистина се съсредоточете) в очакване на следващият път, когато започнете да хълцате. Опитайте най-добре да предвидите следващото хълцане. Да, затворете очи,концентрирайте мислите и вниманието си и продължавайте да мислите за това следващо хълцане, което ще започне след малко…и мислете за това…мислете за това….как ще се случи…как ще изглеждате отстрани….какво ще почувствате…. и след това? О, сладко облекчение. Хълцането изчезна!

Защо тази техника е успешна: Защото можете основно да създадете едно много по-необходимо (и ефективно) отвличане на вниманието, което кара хълцането да си отиде бързо.

Това е странен и необясним метод, но хей, той работи. Опитайте го следващият път, когато изпитате неудобството от хълцането в неподходяща обстановка.

източник:purewow.com