- Advertisement -
Архитектура

Двуетажна къща на брега на океана в Ню Йорк

kashta dvuetajna savremnna basein montauk

Тази двуетажна къща на брега на океана в Ню Йорк успява да ни докаже, че все още съществуват архитекти с афинитет към строителството в близост до море или океан. Вилите и къщите на брега винаги са ни вдъхновявали и ще продължават да го правят. Дори и не толкова големите почитатели на морето и океана биха въздъхнали пред подобна гледка.

Двуетажна къща – вдъхновение от брега на океана

kashta savremenna dvuetajna montauk

Tази съвременна двуетажна къща на име Монтаук е разположена е в източен Хемптън, Ню Йорк, САЩ. Проектът е дело на американската фирма Katch ID. Фирмата е била помолена да подобри характеристиките на основните вътрешни помещения и да украси новоизградения дом с изглед към Атлантическия океан. Главната цел на проекта е била да се създадат достатъчно просторни места за забавления с приятели, както и такива, на които можеш да се насладиш на драматичната гледка към океана. Резултатът е красива къща с балансиран архитектурен дизайн между лукс и стойност.

„И замириса на море…“ (на океан)

dvuetajna kashta montauk savremenna

Трапезарията, къта за хранене и кухнята са съчетани в едно помещение в тази двуетажна къща, за да се осигури повече функционалност. Въпреки това те са визуално разделени, чрез обърнатия диван с гърба му към кухнята. Срещу него е ситуирана камина, за да затвори мисловно помещението всекидневна. Цветовата гама е повече от предвидима и стандартизирана за дом в съвременен стил. Характерните бежово, бяло и сиво на основен фокус. Дизайнерът не е забравил да влее доза уют, чрез дървена облицовка на кухненския плот.

dvuetajna kashta savremenna montauk sinio bqlo

Интериорното обзавеждане на спалнята е избрано в подходящите бяло и синьо предвид изложението на къщата. Под секрет ще ви издадем, че синьото е любим цвят на американците по незнайни причини. Тези нюанси ще придадат допълнително морско усещане, макар да са малко нетипични за съвременен стил къща. Студеният син цвят балансира идеално помещения с южно изложение. Съзнанието възприема по-лесно топлината когато е сред „студена“ обстановка. И няма как да не похвалим изборът на шарки в текстилните повърхности. С тях стаята е по-разчупена и остава далеч от определението „скучна“.

kashta dvuetajna montauk new york savremenna

Минамалистичен метален полилей в кът за усамотение. Внася доста стил и акцент към на пръв поглед семплото обзавеждане.

dvuetajna kashta montauk savremenna obzavejdane bejovo

 Красива камина вградена в каменна стена

dvuetajna kashta savremenna okean kamina

Мраморна мивка в банята, подходящо декорирана с камъни

dvuetajna kashta savremenna mramor

kashta dvuetajna stalbi montauk savremenna

kashta dvuetajna savremenen stil montauk