декорация на градина

Всяко едно кътче в рамка, която е оградата в случая, има нужда от освежаване през определен период от време и понеже красотата се крие в малките детайли, сме решили да ви покажем няколко идеи за декорация на градина. За някои от тях може би сте се сещали, за други не. Изберете подходящата идея за вашето вълшебно място, отделете малко време и ще се изненадате от резултатите. Всеки предмет ще си дойде на мястото и ще създадете една радваща окото и душата картина от цветове и растения.

Идеи за декорация на градина

декорация на градина

Камбанките са неизменна част от почти всеки двор. Защо да не си направите и вие такива. Достатъчно е само да запазите няколко бутилки от вино (стъклени, може да са с различен размер) и да намерите малко тел. Завържете ги за гърлата и изберете подходяща  височина да ги закачите. След това започнете да се наслаждавате на приятните звуци, които издават.

декорация на градина

Малки цветни плочки по стълбите ще ги обновят и ще им предадат персоналност и стил. Не се колебайте да внесете малко цветно настроение изкачвайки се към дома си.

декорация на градина

Тези саксии всъщност до скоро са били полилеи. Ако сте решили да сменяте осветителното си тяло, не го изхвърляйте, намерихме му приложение. Прибавете малко пръст, сложете любимото си цвете и честита ви нова придобивка.

декорация на градина

Сложете стъклени камъчета или бели пластмасови перли в стар, неизползваем фенер. Можете да ги намерите в индийските магазини. Ще придадат доста блясък и стил на градината ви.

Още идеи за декорация на градина

декорация на градина

За любителите на фонтаните. Използвайте средно висок керамичен съд в интересна форма и пробийте дъното му. Промушете тънък маркуч отвътре (както е показано на снимката) и така ще имате фонтанче, което ще е дори функционално – ще полива цветята ви. Може да доукрасите с камъчета около фонтана.

декорация на градина

Плетените столове присъстват в почти всяка градина. Тук идеята ни за декорация на градина е да ги пребоядисате в интересен цвят, съчетаващ се с останалите градински мебели и да закачите малка декоративна саксийка на облегалката. Не се бяхте сещали нали? Гостите ви също ще бъдат изненадани.

декорация на градина

Оцветете килимчето пред вратата си със спрей за боядисване. Можете да използвате шаблон или просто да направите няколко цветни ленти.

декорация на градина

Всичко, от което имате нужда е един дървен палет, който да освежите с боя. Оказва се, че може да е много функционален, защото се превръща в градинска масичка.

декорация на градина

За тази идея за декорация за градина използвайте бяла боя върху порцелановите си саксии, след това шаблон за картинките.

декорация на градина

Прибавете свежест към оградата си като боядисате няколко керамични саксии в различни искрящи цветове и ги закачите едно под друго. Можете да ги боядисате с цвете спрей, който можете да закупите от големите вериги магазини за градински принадлежности.

декорация на градина

Добавете персоналност към меките части в градината си (възглавници и дюшеци), като ги оцветите контрастиращ на основния цвят. На снимката горе е показана идея с форми на листа. Използвани са шаблони, не е нужно да имате специални умения.

декорация на градина

Обновете стария си прозорец с мрежа, използвайки прежда. Направете няколко дълги шева за по-смел ефект. Повече функционалност ще му предадете, ако напишете номера на улицата, на която живеете или името на семейството си.

декорация на градина

Използвайте метални подложки за саксии. Ако намерите 3 различни големини ще е по-интересно. Идеята ни за тази градинска декорация е да ги закачите едно под друго на стена или на ограда. Важно е във всяка една от поставките да има висящи растения, такива които не растат на височина. Аранжирайте, така че да се получи цветен водопад от цветя.

декорация на градина

Терариумите съществуват от векове, а в последно време набират все повече популярност. Всичко, от което се нуждаете е дървена плоскост, няколко малки саксийки с цветя и стъклен похлупак.

снимки: www.bhg.com