Градина

Дизайни на беседки и разнообразие от идеи за тях

besedki

besedki

Дизайни на беседки и разнообразие от идеи за тях с различни размери, форми и цветове.

Очарователните дървени беседки са желано допълнение към градината или двора, тъй като предоставят възможност за почивка на чист въздух и сянка през топлите месеци на годината или  за отдих на завет през по-хладните дни. Широкият покрив на малките постройки предпазва от слънчевата светлина и създава условия за поддържане на вентилатор на тавана, но истинската красота на всички градински беседки се крие в детайлите, които допълват традиционната архитектура на екстериора. Дизайнът на една беседка, която се намира в непосредствена близост до къщата, например, може да съдържа подобни материали, цветове и детайли за двете структури. Наличието на вградени пейки и малка маса за хранене в малките постройки ги прави притегателно място както за сладки приказки с близки и приятели, така и за чаша кафе или вечеря със семейството под открито небе.

Дизайни на беседки и идеи за тях

besedki

Ако предпочитате да мислите извън стереотипите, ще допуснете наличието на беседки и на неочаквани места. Идеята за беседка с джакузи би допаднала на всеки собственик на просторен и модерен дом. Освен красивата гледка и чистия въздух, тази възможност за ползване на топла вана на верандата определено изглежда впечатляващо, като предоставя  опция за използване на съоръжението от ранна пролет до късна есен. Представете си само колко романтични вечери на свещи в интимна обстановка могат да се прекарат тук.

besedki

Поради особената си форма, беседките, прикрепени директно към къщите, често изискват преход, за да се свържат с жилището. В този случай уловката е в създаването на малка веранда, която да удължава постройката.   Первазът с резба с извивки, например,  отразява само няколко елемента в къщата, вместо да е точно съвпадение на стила й.

besedki

Повдигнатата конструкция на къщата не е причина за лишаване на градината и двора от дървена беседка. Подобна идея, която изглежда като естествено продължение на дома, осигурява сенчесто място и красива гледка от високо в далечината. Покривът на беседката допълва външната цветова схема на жилището, а цветът й – този на дървената платформа и стълбището.

besedki

Тази веранда показва, че е разумно да обърнем внимание на детайлите. Викторианското вдъхновение на екстериорните дизайнери създава грандиозен стил и характер в предната част на този дом. Добре замислените щрихи  като парапети, фронтон, стелажи с периферия и широкоъгълна беседка работят добре заедно, за да създадат един красив външен вид на постройката, която сякаш винаги е била част от съществуващата архитектура.

besedki

Тази голяма дървена беседка, до която се стига до къщата, преминавайки по красива платформа с ограда, осигурява достатъчно места за голяма компания от гости и приятели. Дизайнът на настилката, напомнящ за гарнирана дъска, допълва стила на конструкцията. Цветните лехи, които отделят оградата от  тревата, добавят цвят и текстура.

besedki

Осите от червено дърво  на квадратни беседки като тази, съответстват на вътрешните релси и осигуряват безопасност на конструкциите. Високият покрив визуално намалява размерите до човешки пропорции, без да се жертва въздушноста, повтаряйки вида на плитката горна част. Мрежите предпазват от летящите насекоми,  като същевременно позволяват да преминава свеж въздух през тях.

besedki

Макар и не първоначално свързана по обичайния начин, тази беседка е построена така, че да изглежда като  един вид странична стая за терасата. Въртящата се врата осигурява лесен достъп до вътрешността на пространството, оборудвано с маса и столове.

besedki

Заобиколена от буйна цветна градина, тази беседка превръща платформата в целодневна лятна дестинация за цялото семейство. Високите й модерни френски врати се отварят към кръглата маса навътре.

besedki

Дървените беседки с изглед към басейн предлагат приятна сянка и отдих само на няколко крачки от водата. Изграждането им малко по-високо от нивото на бетона намалява излагането на дървения материал на мокрите пръски.

besedki

Заоблената беседка – с кръгъл плосък покрив дефинира място за сядане и създава силна фокусна точка в откритото пространство около къщата. Раираната материя, която съответства на покривите на къщата, осигурява сянка от върха на беседката, а местата за захващането й играят роля на метод за отводняване, за да не се събира дъждовна вода.

besedki

С пътека, свързваща платформата с беседката в средата на тревата, това открито пространство наистина става собствена частна зона. Плъзгащите се врати, изградени навсякъде, осигуряват целогодишно удоволствие и удобен въздушен поток. Стълбите, отделени от  пътеката се отварят към моравата, а ъглите на сградата са омекотени от буйни, цъфтящи растения.

besedki

Може да внесете усещане за азиатски стил в беседката чрез използване на открито пространство като стая за пиене на чай или място за медитация. Металните покриви и кедровите дървесни видове издават предпочитанието на собствениците на постройката към минималистичен дизайн, а koi-езерото  внася воден елемент в обстановката.

besedki

Тази беседка се простира от верандата, за да създаде архитектурен интерес и уютно място, на което да се насладите на красива гледка към пристанището. Боядисаните  керемиди покриват страните й, за да съответстват на екстериора на дома и да се чувства приемствеността между двете структури.

източник:bhg.com

error: