направи си сам градина

Направи си сам градина по най-добрият възможен начин. Всяка градина, която се намира в предната част на къщата, заема централно място, като посреща гостите с цветната палитра от растения или красотата й привлича погледите на преминаващите минувачи. Освен това, тя предоставя и приятна гледка през прозорците на дома. Ето защо е важно да се оформи и подреди по подходящ начин.

В идеалният случай, ако жилището ви има преден и заден двор, предната част ще бъде засята с цветя, заради декоративният й аспект, а задната – със зеленчуци и плодове. Ще ти помогнем с някои идеи за градината направи си сам, защото сме сигурни, че искаш да имаш впечатляващи дом и градина. Екстериорният дизайнер Крейг Бергман може да помогне на всеки, който се нуждае от съвети в областта на градинарството.

Идеи за направи си сам градина

направи си сам градина

И така, направи си сам градина, като планираш всичко предварително. Площта трябва да бъде озеленена, с масив от цъфтящи цветя, декоративни треви и растящи дървета. Засади цветя, които ще цъфтят от ранна пролет до късна есен. По този начин тя ще изглежда добре през всеки сезон на годината. Различни цветове и аромати ще се сменят с течение на времето. Необходимо е да се съобрази височината, която ще достигнат растенията. Те трябва да са подредени така, че по-високите да не пречат на по-ниските и да останат зад тях.

Освен това, трябва да са посадени така, че цъфтящите през дадения период да не са засадени само в една област от градината, защото по този начин останалата част ще остане скучна. Освен това има растения, които ще харесат сянката под дърветата, както и такива, които се нуждаят от повече слънце. Консултацията с опитен градинар е препоръчителна. Той може да подскаже и кои видове цветя подхождат на фасадата на дома, в зависимост от това дали е в традиционен, старинен или модерен стил.

направи си сам градина
Пътеката, която ще разделя отделните части на градината. трябва да бъде лесно проходима и добре оформена. Докато се преминава през нея, не трябва да се налага да се настъпват растенията. Покритието й е добре да не бъде с пръст, защото при дъждовно време ще се образува кал, която ще цапа обувките на влизащите в дома или на излизащите от него. Една пътека в градината трябва да бъде добре дефинирана и покрита с плочи, дребни камъчета, павета или друга подходяща настилка. Бермудската трева наоколо образува безупречна връзка между границите с растенията. Тя предлага чист вид и намек за свежест. Дърветата, независимо дали са засадени в предната заст или в задния двор, винаги са добра идея. Те осигуряват сянка, така че под тях са най-подходящите кътчета за релакс.

направи си сам градина
Направи си сам градина, която предлага идеи на форми и цветове, които могат да изглеждат добре заедно в една ваза. Нека да има по-високи растения, които да правят впечатление от далече. Оградата също би било добре да съответства на стила на имота и да допълни цялостната му визия. Ако оградата е стара и крива, това ще се отрази негативно както на външния вид на дома, така и на градината. Така не ще създадете добро първо впечатление, което е важно. Ако има гараж в близост до градината, мястото около него може да изглежда по-добре с райграс и декоративни растения.

направи си сам градина
Направи си сам градина, която не изисква много грижи, но изглежда впечатляващо и свежо. За целта използвай вечнозелени храсти, оформени в красиви форми и няколко дървета. Цъфтящите растения може да бъдат засадени в големи кашпи, които да променят местоположението си при нужда. Важно е как ще се организира пространството пред дома, като се аранжират растенията според красотата им.

направи си сам градина

направи си сам градина

направи си сам градина

направи си сам градина

направи си сам градина

направи си сам градина

направи си сам градина

направи си сам градина

направи си сам градина

направи си сам градина

източник: homedesignlover.com