декорация на градината

Идеи за ефектна декорация на градината. В днешно време е все по-трудно да бъдете в състояние да се насладите на почивки извън дома си в хотели или закътани убежища сред природата поради трудната икономическа среда.  Ето защо трябва да бъдете креативни и да мислите извън кутията. Поканете природата във вашия дом, за да се наслаждавате на красива зеленина по всяко време с вашето семейство и близки. Вижте как могат да се създадат модерни градини, които да подобрят началната си красота с ефектна декорация на градина, която да предоставя комфорт и красиви естествени пейзажи.

Градината на мечтите е място, което съчетава спокойствие, естетика и елегантност и създава един красив пейзаж с очарователен вид. Гледайте на своите къщи и градини като на житейски инвестиции, за да се насладите на всичките си почивни дни със спокойствие и красота. Смесването и напасването на елементите на природата като камъни, вода, дървета и цветя за градината е от ключово значение, ето защо по-долу ще ви предоставим някои добри идеи за градина, от които може да се възползвате.

Декорация на градината

декорация на градината

Съвременните идеи за градината включват проекти, които предоставят приятна гледка и удобна зона за почивка. Модерната декорация на градината изглежда просто, красиво и функционално. Домът и градината трябва да се възприемат като естествено разширение и продължение едно на друго, ето защо трябва да се проявят креативност и елегантност, за да си съответстват външният дизайн на градината с вътрешния интериорен дизайн на жилището. Вече не става дума толкова за наличието на множество пъстри цветя за градина, колкото за съвременните градински мебели и съчетанието им с околния пейзаж.

Цялостният дизайн при тази декорация на градината в градска среда има ритмично движение, което се създава от композицията от форми, вълнистото полюшване на растенията от бриза и светлината, проблясваща от отразените повърхности. Градината е проектирана да ангажира посетителя визуално като участник в транс-формиращото място.

Очарователните огледални топки са поставени умишлено така, че моментално да създават впечатление.  Кълбата отразяват ослепително стръкчетата трева, както и текстурата и цветовете на настилката от чакъл. Има хващащ окото контрапункт между лъскавост и приглушеност. Сред градинарите е известна шегата, че докато градинските тревисти растения могат да бъдат неустойчиви и преходни, то в произведенията на изкуството има постоянство.

Градинска декорация

декорация на градината

Съвременната концепция за декорация на градината е насочена предимно към ландшафта, който да бъде с красив дизайн, за да предостави желаната гледка. Растенията и засадените градински цветя не трябва да бъдат твърде много и заемащи огромни площи в градината, но за сметка на това тревата трябва да се окосена и спретната. Декорации за градина с калдъръм, който може да се оцвети по желание, също е сред добрите идеи за градина. Не забравяйте за светлинната система, която създава основното осветяване с леки настроения на светлината. За да добавите уникален характер на модерния си стил къща и градина, използвайте ефект на сянка, който е една страхотна възможност за модерен дизайн на двора и градината.

В този пример осветлението играе роля в цялостната градинска декорация. Дворът и градината са с добре осмислен дизайн, който да смекчи ултра модерните линии на къщата чрез зрели насаждения, манипулиране на пътеките и подчертаване на скулптурните елементи. Естествените трайни насаждения са също толкова важни, колкото и архитектурните елементи в създаването на форма и функция за архитектурния проект. Платформата за стъпване е от манипулиран камък и води до предния вход, заграден от абстрактни оказани градински лехи за измерение.

декорация на градината

Набавянето на зрели дървесни и растителни видове е основен фактор за създаване на усещането на установена градина през нощта и ясна и постоянна комуникация по отношение на растителните видове, осигурена от направения правилен избор за всяко пространство. Зрялото маслиново дърво пред входната врата, до която се достига през издигнати стъпаловидни плочи, звездния жасмин, пълзящ край правоъгълния басейн и ефектното зряло присадено Огнено дърво в центъра на двора на къщата, са само няколко от елементите на засаждане, които осигуряват за кратко ефектна градинска декорация.

декорация на градината

Разработената градина предоставя моментално въздействие и омекотява минималната, модерна архитектура на къщата и на големите открити пространства, които са я създали. От лявата страна на дома, изолирана пътека води към централната особеност на двора. Тя е диференцирана с градински лехи и каменни плочи, подобрени с градинско външно осветление, което по-специално включва светлинни сфери, които се повтарят около целия проект за уникално и вълнуващо осветление. Басейнът също е проектиран да граничи с райони от пясъчник и тревна площ, която оглавява съвременната скулптура на декорация на градината.

декорация на градината

Ръчно изработени купички и саксии от графит гранит също се забелязват из цялата градина, включително една пълна със сукуленти и друга в двора, пълна с вода, речни камъни и водни лилии. Орнаментиката е използвана, за да се свързва със използваните материали от архитекта и предоставя точки на интерес в цялата градина.

декорация на градината

Красивата декорация на градината може да създаде определен мистичен и магически характер на откритото пространство. Тя хипнотизира с масиви от ослепителни цветове и ароматни миризми и вкусове, които превръщат тези прекрасни светилища в идеални места за медитация, релаксация и прекарване на време с приятели или в компанията на една хубава книга. Различните статуи за градината могат да бъдат част от тази сложна визуална стимулация, като добавят едно докосване на изисканост или игривост на откритото кътче.

Големите статуи могат да направят пространството в градината да изглежда по-тясно и разхвърляно, така се уверете, че пропорциите са правилни в сравнение с пространството, в което искате да поставите статуята.

декорация на градината

Разглеждайки статуите като вид изискана и внушителна декорация на градината, най-важното нещо, което трябва да се вземе в предвид при тях е правилното им поставяне. За да се направи това, е важно да се вземат под внимание всички съществуващи дървета, растения и храсти. Меките линии на храстите и на живия плет  могат да омекотяват грубите ръбове на статуята или обратното може да бъде валидно в някои случаи, когато зеленината следва чисти геометрични линии.

декорация на градината

За най-добър ефект, ако искате статуята да се откроява и да заеме централно място като декорация за градината, поставете я на видно място, може би в центъра на цветна аранжировка или цветна леха. Въпреки, че големите статуи са страхотни за създаването на силна фокусна точка, която да направи изявление, можете да получите подобен ефект с колекция от малки статуи. Имайте предвид, че размерите на статуята трябва да бъдат продиктувани от големината на градината.

декорация на градината

Като декорация на градини, статуите могат да бъдат използвани като допълнителна украса за флората и фауната на градината. Те може да контрастират с ярките цветове на цветните лехи и да добавят сложни нотки към цялостната градинска декорация. Изкуствените езера и басейни се смесват добре със статуите. Може да поставите някоя малка около периметъра на водния басейн за по-динамичен външен вид за цялата тази област.

декорация на градината

Ъгловите пространства обикновено се считат за идеални за градински декорации, като например фонтан или голяма статуя. Както се оказва, очите ни се естествено привлечени към ъглите и тъй като те обикновено са неизползвани и празни, наличието на красиви декорации за градина там може да се окаже приятна изненада.

декорация на градината

Статуите могат да бъдат поставени редом до пътеките, за да се прекъсне монотонността на декора. Можете да използвате статуя и за да акцентирате крива или по-изолиран район в градината. Стилът на статуите трябва да съвпада с този на градината и къщата.

декорация на градината

Тази градина е разположена върху голяма площ и има официален вид. В нея има водни съоръжения, декорации за градината, трамплин, цветни лехи, статуя, урни, пергола. Играта в измерението на растенията е впечатляваща. Разнообразието от различни градински цветя, засадени така, че да образуват артистична композиция в местоположението на градината е обмислено с цветя за градината с различни форми и височини.

декорация на градината

Декорация на градината тук е постигната с помощта на смачкан син камък, каменни плочи, рози, чимшири. Добре обмислените и стуктурирани красиви цветя, заедно с настилката и зелената растителност наоколо, образуват свеж и красив пейзаж, който е по-сложен от обичайния за повечето градини и със сигурност – по впечатляващ.

декорация на градината

Кранове, фламинго и други подобни птици са станали популярни градински декорации за много дворове и градини. Те могат да превърнат собствената ви градина в отворен птичарник. Разбира се, става дума за орнаменти и декорации за градината, а не за истински птици и животни.

декорация на градината

Градинските фонтани и водните функции като цяло могат да изглеждат много красиво като декорация на градината. В зависимост от местоположението и предпочитанията, можете да изберете нещо малко и просто като фонтан или нещо по-голямо, като езерце. Изкуствените езера отварят цял нов свят от възможности за дизайн, като можете да ги украсявате с мостове, пешеходни алеи, скулптури и много други неща.