saveti krasiva gradina darveta cvetq kashta

 Уютната и излъчваща чар градина не е непосилна задача, дори не е трудна. За целта ще ви дадем няколко съвети за красива градина. Много от нещата сигурно ги знаете, но не им обръщате достатъчно внимание и се чудите защо нещо не е наред.

Трикове и съвети за красива градина с много цветове

saveti gradina jalto darvo treva

Осигурявайте достатъчно вода на всичките си насаждения, е един от най-важните ни съвети за красива градина. Следете за падналото количество валежи и поливайте когато поизсъхне почвата на повърхността. Не чакайте да се напука, освен когато растенията не са изключително сухолюбиви (кактуси).

Комбинации от различни по големина растения

gradina idei saveti darvo treva hrasti

В тези няколко съвети за красива градина няма как да не включим и красивите архитектурни елементи. Добавянето на беседки, дървени решетки или други подобни е страхотно решение. Пълзящи рози на входа биха преляли съвсем елегантно частното и публичното пространство.

saveti gradina treva darveta

След като вече сте определили вида и големината на растенията е добре да обмислите за място, където да сложите мебел за отдих. Част от съветите ни за красива градина е да кантирате частта с растенията. За целта можете да използвате павета или други материали.

saveti gradina cherveni cvetq

Един малко познат и използван трик при аранжирането на градината е използването на нечетните числа. По необясними (или обясними но само за някои от нас) психологически причини, нечетният брой растения кара наблюдаващите да се чувстват по-комфортно и по-приветствани.

zeleni hrasti gradina cvetq

Създайте приятни за окото цветови комбинации. Растение с различен цвят листа също може да влезе в цветовите комбинации или да бъде използвано като акцент, когато цъфтящите ви растения не са много или са прецъфтяли.

hrasti cvetq lilavi beli gradina

Когато избирате цветята и храстите си за градината, постарайте се да съчетаете цъфтящи по различно време на годината. Не искате лятото да имате гора от цветове, а пролетта и есента никакъв цвят, нали?

gradina raigras krasiva cvetq

Акцент в градината с метален или стъклен предмет

metalen predmet gradina jalti rasteniq

Градина с жълти храсти и лилави цветя но различни по големина

gradina s jalt hrast lilavi cvetq

Цветя, храсти и високи дървета подредени стъпаловидно

saveti gradina cvetq hrasti darveta

cvetq beli hratsi gradina