Интериор дизайн с цвета на годината

интериор дизайн

Цветът на годината – тучна зеленина, може да намери своето място във всеки интериор дизайн.

Институтът за бои „Пантон” определи зеленината за водещ цвят през 2017. Това е свеж и пикантен жълто-зелен цвят, който предизвиква асоциации с първите дни на пролетта, когато зеленината в природата се съживи, възстанови и поднови. За да се реши кой точно да бъде цветът на годината, специалистите от Pantone ежегодно  отчитат влиянията в света на забавлението, новото изкуство, архитектурата, модата, интериорния дизайн, туристическите дестинации, а дори и текущите социално-икономически условия и политическите влияния.

Тъй като естествената зеленина във всичките й тонове е навсякъде около нас в природата, често с лекота я приемаме за даденост и това се предполага, че ще важи и когато се използва и във вътрешните интериори. Но един цвят с такъв финес се нуждае от декоративни грижи и много умисъл. Не много други цветове представят толкова много вариации върху темата като зеленото. Независимо дали в своя собствена комбинираност на отенъците или в контраст с други цветове, неговите декоративни приложения са безкрайни.

Независимо дали сте готови за цялостен ремонт през 2017 г. или просто искате да поканите спокойствието и мира в дома си, този хармоничен оттенък може просто да ви предостави на вдъхновението, което ви трябва. Успокояваща, естествена и свежа, зеленината предлага изобилие от възможности за декорация за целия дом. Научете как да включите този модерен и съживителен оттенък в интериора на дома си от следващите редове.

Интериор дизайн с цвета на годината

интериор дизайн

Завръщане към природата дизайн на интериора.

Жизнерадостният нюанс на зеленината символизира също страст и жизненост, което го прави един от идеалните цветове за спални. Опитайте се да възпроизведете цветовете на свежите растения в този интериор дизайн, като откраднете вдъхновение от папратите в горите или от буйните живи плетове наоколо. За силна цветова схема като тази е важно да се започне с един семпъл фон. Боядисайте стените в бяло и се придържайте към дюшеме или боядисани дъски на пода, за да дадете възможност за зелените ефекти да се открояват.

интериор дизайн

Стени с красиви растения в интериора.

Природата събужда сетивата, така че внесете докосване от този вдъхновяващ стил в домашния си офис. Свежите растения са чудесен начин да се оживи домът, но ако не искате да отглеждате саксийни цветя, можете да въведете от този цвят чрез аксесоари за дома с красива, жизнена стъклария, богати зелени тъкани и тапети с чудесен мотив. Заложете на смел вид в домашния си офис, като обедините едни ободряващи черно-зелени шарени тапети със забележителни бели модерни мебели. Този уникален принт на папрат върху тапета вдъхновява творчеството и добавя тонизиращо усещане към пространството за работа и проучване. Изберете тъмен паркет за пода, който ще отразява като  ехо тъмнината в стените и добавете няколко модерни аксесоари за завършване на външния вид.

интериор дизайн

Кактуси и интериори на апартаменти.

Заради неутралните си черти, зеленината може да се използва както в големи дози, така и в по-малки размери само като акцент за други неутрални цветови схеми. Ако не сте готови да прегърнете изцяло най-модерния цвят за 2017, опитайте нюанси на зеленината в меките мебели или чрез добавяне на буйни живи растения в схемата. Силната структура и богатите ярки тонове на кактусите ги правят  чудесно визуално допълнение към модерните схеми на стаите и нека не забравяме, те са може би най-лесните растението за отглеждане, тъй като са много използвани за условия на суша с листата си, които запазват водата за дълги периоди от време. Включете кактуси в схемата на който и да е интериор на апартаменти като ги използвате като начална цветова точка. Дръжте останалата част от схемата минималистична, за да не се отклони от тоновете на зеленината.

интериор дизайн

Интериор дизайн с внасяне на външната природа вътре под покрива на жилището.

За онези, които не са почитатели на ботаническите принтове, има друг начин да следват тенденцията на годината като просто внесат жизненост към наличната за помещението цветова схема чрез ярко зелено и интересни живи растения, изложени на видни места. Не е нужно този драматичен цвят да се използва върху всички стени, защото може да се постави под формата на хоризонтални панели върху една от стените. Поканете живата природа в стаята чрез красиви зелени растения, красиво аранжирани на няколко нива. Бъдете смели, когато става въпрос за избор на правилния нюанс на зеленото. Улеснете си живота с издържливи цветя, които не изискват много грижи като сукуленти, кактуси и алое вера, например.

интериор дизайн

Модерен интериор за хола с жизнени меки мебели.

Зеленото е толкова успокояващо, а когато е комбинирано с допълващи се цветове, ще създаде топла и приветлива среда във всяка стая. Сега е идеалният момент да позволите на този модерен цвят да озари вашия дом с някои смели акценти. Ако не ви допада идеята да пребоядисате стените или да смените старите килими с нови в този ярък оттенък, обмислете въвеждането на акценти от зеленина в дамаските на мебелите или чрез окачените на стената произведения на изкуството като трендов интериор за хола.

интериор дизайн

Инериор дизайн в няколко нюанса на една цветова палитра.

Зеленината е неутрален цвят в природата, така че защо не съчетаете допълващи се цветове от една и съща палитра за визуално приятна схема? По-лесно е да се смесват шарки и модели, когато са съставени от една и съща цветова палитра. Опитайте да експериментирате с мащаб, съчетаващ флорални мотиви и геометрични фигури. Комбинация от по-малки щампи и по-големи мотиви в нюанси на мента, нефрит и лайм има ободряващ ефект.

интериор дизайн

Инериор дизайн с усещане за лято.

Омекотете твърдите каменни стени с буйни градински зеленини. Историческите характеристики на този величествен коридор са допълнени от отличителен и уникален тапет. Пищната, дигитално отпечатана глициния прави зашеметяващо изявление, като рамкира стаята красиво. Тревно зелените завеси карат омбре ефекта върху стените да изпъкне, докато много тучните стайни растения и плетените мебели завършват грузинския стил на оранжерия в помещението.

интериор дизайн

Дързък интериор дизайн за кухнята.

Ако мислите, че този енергичен цвят не може да се използва в кухнята, помислете отново. Издигнат от чисто практическа роля – в края на краищата се цели защитата на стените от пръските на котлоните и кухненските мивки – напоследък кухненският гръб е нещо повече от елемент, който да прави изявление в стаята. Използвайте цвета на годината, за да направите своето изявление, като я синхронизирате в неутрална схема. Идеална за съвременните кухни, където е необходим малко цвят, зеленината изглежда изискано и модерно, без да бъде поразително.

интериор дизайн

Инериор дизайн с перфектната цветова комбинация.

Когато става въпрос за декориране със зеленина, не можем да пренебрегнем класическата комбинация от бяло и зелено. Леко, ефирно и чисто на вид и по усещане, това съчетание е вечен победител. Ключът за заковаване на тази тенденция е в баланса. Само една част от обзавеждането в модерния за годината цвят ще предостави фокусна точка, докато белите стени ще осигурят идеалния фон. Накрая, може да внесете характер в цветовата схема с акценти в зелено за спокоен вид.

интериор дизайн

Инериор дизайн с реверанс към природата.

Някои казват, че синьо и зелено никога не трябва да се комбинират, но те работят заедно впечатляващо добре тук. Номерът е да изберете точните два цвята, които имитират природата. Тук, успокояващия ефект на зеленината се чувства в свои води като фон за едно смело платно от плат. Останалата част от декора е семпла – само в зелено и бяло – но дребната шарка на леглото внася достатъчно противоречие, за да се гарантира, че общият ефект е оживен и малко странен, но все пак изискан и релаксиращ.

източник:idealhome.co.uk