лед

Едно кубче лед – 5 ползи за красотата и здравето на кожата.

Макар всички  нови продукти и иновации, които обещават да подобрят външния ни вид по магически начин веднага да грабват интереса ни, оказва се, че най-добрите оръжия за красота могат да имат и по-скромен произход. Подобно на портокаловата кора, парчето лед е един от тези променящи играта продукти, за които никога не са знаели, че са ви необходими. А най-хубавото за него? Той не струва нито стотинка. От намаляване на болката до стягане на кожата, научете кои са петте начина, по които може да го използвате в ежедневието си.

Лед за красива кожа

 №1 – Стягане на кожата.

След като приключите с вечерната си рутинна грижа за кожата, увийте няколко кубчета лед в хартиена или тънка хавлиена кърпа и внимателно ги търкайте по лицето си в продължение на няколко минути. Това ще помогне да се стегне кожата на лицето, да се намали появата на пори и се свият фините линии и бръчки, преди да си легнете. Това също помага за насърчаване на кръвообращението, което е от съществено значение за обновяването на кожата. Само не забравяйте да не прилагате леда директно върху лицето си, тъй като това може да повреди капилярите.

     №2 – Свиване на подпухнали очи.

Ако зоната около очите ви е доказателство за празнуването ви до късно предната вечер, не се притеснявайте как ще се появите на работа. Просто направете чаша успокояващ кожата зелен чай и го излейте във формички за лед. След като замръзне, увийте кубчетата в кърпа и разтъркайте вързопа нежно под очите си, за да се намали подпухналостта в тази зона на лицето. Твърде мързеливи сте, за да направите чай? Замразете няколко влажни памучни тампони за грим, вместо него (те работят точно като резенчета краставица).

     №3 – Намаляване на зачервяванията.

Използване на медикаменти за лечение на акне е ефективно, но нежното триене на кубче лед върху засегнатите места, може да помогне да ги свие, както за намаляване на самото зачервяване на кожата. Освен това ще спомогне да се намали възпалението, свързано с тези досадни пъпки на брадичката или на ноздрите.

     №4 – Безболезнено скубане.

Оформянето на вежди, често предизвиква сълзене на очите. За да се предотврати това, много жени често търкат с кубче лед върху космите, преди да ги издърпат с пинсета. Ледът не само замразява областта и спомага за предотвратяване на болката, но също така помага за намаляване на подуването и зачервяването, които се получават в резултат на скубането – което означава, че няма да се налага да се криете, докато следите изчезнат.

     №5 – Успокояване при слънчево изгаряне.

Този съвет не е толкова необходим през по-хладните месеци, но повярвайте, че ще бъдете благодарни за това, когато температурата навън се повиши. За намаляване на парливата болка при слънчево изгаряне, просто се изсипва някакъв гел от алое вера във формички за кубчета лед с вода и се слагат във фризера. След това увийте кубовете в кърпа и разтрийте на болезнената изгоряла кожа за бързо облекчение.

източник:beautyheaven.com.au