Всичко за косата

Прическите, които подмлядяват с поне 5 години

прическите

10 лесни трика за стилизиране на прическите, които ще ви подмладят поне с 5 години.

Вашата прическа играе решаваща роля за създаването на хармоничен образ, който ще ви позволи да изглеждате с няколко години по-млада. Ето защо съставихме някои практични и лесни за следване съвети, които ще ви помогнат винаги да изглеждате възможно най-добре. Четете надолу и си водете бележки!

И двете – идеалната права коса и прекалено стегнатите прически, могат да добавят няколко години към външния вид. Ако предпочитате да носите косата си на опашка, се погрижете да оставите няколко свободни кичура от страни на лицето си и не стягайте къдриците твърде много. От друга страна, ако предпочитате да носите косата си свободно пусната ви препоръчваме да създадете впечатление за небрежна лекота с леко къдрави краища. Тези, които предпочитат да носят косата си права, трябва да помислят за добавяне лек хаос в стилизирането чрез използване на асиметрични дамски прически, съчетани с няколко подчертани, оформени с вакса за коса, неравно изглеждащи кичури.

Прическите, които подмлядяват с поне 5 години

прическите

Възможности за подстрижка.

Когато става дума за стиловете за подстригване, най-добрият начин да направите себе си да изглеждате по-млада е да изберете прическите на слоеве, рамкиращи лицето и шията, в леко небрежен стил с по-дълги и по-къси кичури.

прическите

Тези жени, които не искат радикални промени във визията, ще посъветваме да опитат изсветляване на няколко избрани кичури. Това ще даде на кожата блясък и ще добави динамика на цялостнния образ.

прическите

Дължина.

Късата коса се свързва с активен начин на живот и младост, така че колкото повече остарявате, толкова по-къса трябва да стане прическата. Но бъдете внимателни и избягвайте крайности – момчешките ултра къси прически са склонни да подчертаят овала на лицето, което неминуемо става по-малко дефинирано с възрастта. Най-добрият вариант е да се изберат  дължини, които варират от брадичката до нивото на средата на шията.

прическите

Бретон.

Наличието на бретон може да бъде много подмладяващо – да крие бръчките на челото и да накара очите да изпъкнат. Оптималното решение е да се направят структурирани кичури със средна дебелина. Носенето на прическа с бретон, който е прекалено плътен и прав, може да претовари визията и да направи лицето да изглежда видимо по-късо и пълно.

прическите

Разделяне.

Носенето на равно разделена на път коса добавя строгост към външния вид, което видимо ви прави по-възрастни. Съветваме ви да използвате различни опции. Например, разделянето на кичурите на една страна ще направи очите ви да изглеждат по-големи и по-изразителни. Опитайте да експериментирате с разресването на косата си или да я стилизирате в зиг-заг модата. Това едновременно ще омекоти чертите и ще добави обем.

прическите

Цвят.

Експериментите с прическите, които си правят голяма част от любимите ни известни личности като Дрю Баримор не винаги се оказват добра идея.  Светлият цвят на косата създава подмладяващ ефект – това е едно от основните правила на фризьорите. Въпреки това, трябва да бъдете внимателни и да изберете правилния тон и отенък. Препоръчително е да направите косата си не повече от два или три тона по-светла от естествения й цвят. Също така, не забравяйте да изберете нюанса на базата на цвета на очите и на кожата си.

прическите

Обем.

Пригладената коса, като на Никол Кидман в ляво, ни кара да изглеждаме по-стари, така че е най-добре да си направите по-обемна прическа. Въпреки това, винаги трябва да се придържате към златната среда: твърде много обем може да добави няколко нежелани години към визията. Идеалният обем трябва да изглежда естествен и незабележим. Постигнете това, като  носите прически на етажи и накъдрени кичури. Също така препоръчваме да се прилага лак за коса (но не забравяйте да го използвате в умерени количества).

 

прическите

 Официални прически.

Когато се подготвяте да излязете вечерта, кажете НЕ назализаните перфектно назад фиксирани киччури, повдигнати в прически кок и ретро-вид стайлинг. Както и при всички други видове прически, стилните вечерни прически винаги трябва да изглеждат естествено. Освен това, можете да добавите игрив акцент по подобие на Ейми Адамс, която рискува да носи  плитки на важно социално събитие и само печели от това решение!

 

източник:brightside.me