По женски

Как да се чувстваме уверени по бански

бански-в-черно-бяло

Как да се чувстваме уверени по бански, без да променяме тялото си?

Външният вид на тялото на всяка жена е деликатна и трудна тема, защото колкото и добре да изглежда, тя винаги иска да отслабне или да се стегне още малко, защото смята, че чак тогава ще изглежда по-добре…Особено през летните месеци, когато якетата и пуловерите са заменени от къси шорти, ефирни леки рокли и оскъдни потничета, заради топлото време, прикриването на зоните, които смятаме за „проблемни“ става трудно. Според проучванията, около 30 % от дамите се чувстват некомфортно да носят бански костюм. Макар това да е разбираемо, то съвсем не е приятно. Не бихте ли предпочели да се къпете в морето, да плувате в басейна с децата, да се пързаляте на водната пързалка в аква парка и да събирате бронзов тен, вместо да наблюдавате онези, които го правят, облечена с тениска?

Полезно е да имате повече самоувереност, да се наслаждавате повече на лятото и да се тревожите по-малко за фигурата си. Предлагаме ви 5 полезни съвета, с които ще се радвате на предстоящите топли дни, без да се срамувате от тялото си.

Как да се чувстваме уверени по бански

бански-костюм

1. Облечете това, което ви кара да се чувствате добре

Докато някои са аплодирани за смелостта да сложат малки триъгълни бански в две части, носейки нещо, от което се притеснявате, че ви накара повече да се тревожите за външния си вид, вместо да се забавлявате. Ще се чувствате много по-удобно ако сте облечени с нещо, което ви е удобно и което ви кара да се чувствате добре в него. Внимателно подберете това, което ще ви помогне да се харесате и да се наслаждавате на приятните мигове край водата, без да се чувствате прекалено разголена и некомфортно. Има различни видове бански костюми според формата на тялото, от които може да избирате.

2. Мислете позитивно

Лесно е да застанете пред огледалото и да изберете части в тялото си, които искате да изглеждат различно. Но колкото повече се фокусирате върху недостатъците си, толкова повече неприятното усещане за това се превръща в навик. Вместо това, всекидневно практикувайте позитивно мислене относно нещата, които обичате и харесвате в тялото си. По този начин ще приемете тялото си и ще се почувствате добре в кожата си.

как да се чувстваме уверени по бански

3. Подбирайте правилната компания

Ако има нещо, което ще ви накара да се чувствате по-неуверени относно вида на тялото ви, това е слушането как други жени коментират формите на някоя друга зад гърба й или своите собствени. Прекарвайте времето си в компанията на хора, които харесват себе си и търсят хубавото в останалите, вместо с такива, които предпочитат да критикуват. Така че се почувствате по-удобно в собствената си кожа и ще придобиете навик за положително отношение към себе си.

как да се чувстваме уверени по бански

4. Открийте истината за телата

Като че ли всекидневно ни се налага еталон за начина, по който телата трябва да изглеждат най-добре. Това са кориците на списанията, снимките на звездите или манекенките. И понеже тези картини ни се набиват в очите решаваме, че това е начина, по който трябва да изглежда привлекателната жена. Нека бъдем откровени – момичето от корицата не изглежда така в реалния живот, а актрисите и манекенките гладуват със седмици, за да се подготвят за събитието или конкретният повод, на които трябва да демонстрират перфектни пропорции. Социалните стандарти на обществото за красота са погрешни и нереалистични. Всички тела са красиви, щом са здрави и няма причина да се сравнявате с нелепите стандарти, установени от популярната култура.

шарен-бански

5. Фокусирайте се върху забавлението си

Лятото продължава само няколко кратки месеца. Преди да го усетите, децата отново ще започнат училище и листата от дърветата ще започнат да падат. Следващият път, когато имате възможност да прекарате деня под слънчевите лъчи с децата или приятна компания играйте във водата и се забавлявайте. Колкото по-весело си прекарвате времето, толкова по-малко ще се притеснявате за тялото си. След време спомените, които ще останат в мислите ви ще бъдат тези приятно споделени моменти и едва ли ще помните, с какво сте била облечена.