nea kalikratiq

Стягате се за ново приключение и не знаете коя дестинация да си изберете? Ние ви препоръчваме красивите плажове и кристално чисти води за почивка в Гърция на Неа Каликратия.

Тя някога е билa малко селище на бежанци, които са идвали от Каликратия в Източна Тракия. В района имaло големи, проспериращи древни селища. Най-важната от тях е градът на Антигона, която е основана през 280 г. пр.н.е. от Македонския цар Антогоносом Гонатасом. Антигона има здрави древни стени и укрепления. Най-големите реликви от древното минало на Каликратия са в Археологическия музей на Солун. Днес, Неа Каликратия е един от най-популярните ваканционни дестинации на полуостров Халкидики. Животът кипи по крайбрежната алея с многото кафенета и ресторанти. Курортът е с отлична плажна ивица с чист пясък и кристално море.

Интересни неща, които да знаем за почивка в Неа Каликратия?

nea kalikratiq

Общата дължина на общинските пясъчни плажове на Неа Каликратия са 17 км. Киани или „Синият плаж“, е централният плаж на малкото градче, съответно и най-натовареният, но не винаги най-чистият. Плажът „Геопоника Микониатика“ е извън населеното място, в посока на Неа Мудания, с много по-различен ландшафт – хълмове почти стъпващи на плажа, покрити с гъсти борови дървета – и с много по-малко туристи. Пътуването от градчето с общинския автобус е за 5 минути, а спирката се нарича „Попай“. В почивни и празнични дни, плажовете са претъпкани от гърци от околните села и градове.

Почивка в Гърция на Неа Каликратия – спокойна, но оживена

nea kalikratiq

Неа Каликратия привлича този тип туристи, които искат да са в спокойна градска зона, която в същото време може да осигури отдих и забавления. Това е и от причините малкото рибарско селище да се превърне в туристически курорт с множество хотели. Пресните морски дарове, местното вино, кулинарията и гостоприемството, многобройните възможности за развлечения и модерното туристическо настаняване, обещават много приятна почивка на достъпни цени. Неа Каликратия се разработва от 1922 г. и днес е с активен градски живот и през зимата. В курорта има много магазини, супермаркети, пицарии, таверни, барове, дискотеки и много други удобства, които са благоприятни за активна почивка. Само на 30 км от Неа Каликратия има увеселителен парк Waterland и международното летище.