съновник багаж

Съновник Багаж – как се тълкува символиката на това да сънувам багаж?

Сънищата за багаж могат да символизират емоционалния багаж, който носим от миналото в настоящите си отношения. Те може да представляват тежестта, отговорностите, нуждите и притесненията, които носим и които често пречат на живота и взаимоотношенията ни. Един сън с багаж може да подсети за нужда от почивка или за необходимост от измъкване от житейските ситуации за известно време.

Съдържанието на сънувания багаж може да представлява нашата самоличност, кои сме и като какви се представяме пред света. Онова, което носим като багаж насън и представлява нашите вещи, показва метафорично как / къде смятаме, че принадлежим в професионалните или социални среди.

съновник багаж

Ако сънуваме багаж, който подреждаме в куфар, това може да подскаже, че се подготвяме за някаква промяна или преход в живота. Вероятно се нуждаем от ваканция или очаквате да си вземем почивка. Сънищата с багаж, който приготвяме за някъде може да символизират поставянето на миналото зад нас или оставянето му „за съхранение“, така че да не можем или да не продължаваме да мислим за това.

Сънуването за разопаковане на багаж може да символизира пристигането в подходящата дестинация – там, където принадлежим. Вероятно може да сме достигнали до целта си, претърпяли сме промяна в себе си или в някакъв аспект от живота и сме готови да се установим.

съновник багаж

Сънят, свързан със загуба на багаж може да символизира изгубване на лична идентичност или принадлежност. Той е знак, че вероятно се чувстваме изгубени в реалния си живот. Може да сме готови за промяна и да сме подготвени да предефинираме или „да намерим себе си”.

В зависимост от това дали сънуваме лек или тежък багаж, това може да се отнесе по същия начин, както разговорно казваме: „Той /  тя носи много багаж“ – което означава, че е преживял някои неща, които „ му / й тежат“. С други думи, отново говорим за психически багаж.

Ако сънуваме, че ни е трудно да  пътуваме, защото имаме нереално огромно количество тежък багаж, който да вземем със себе си, тогава трябва да се запитаме как нашият собствен умствен и емоционален багаж ни забавя в личното ни развитие.

Може също да сънуваме, че закъсняваме да хванем ферибот, влак и т.н. и поради това не можем да съберем или просто да носим целия си багаж. Смисълът често е същият –  личната ни житейска история и преживяванията, които сме имали, предотвратяват личното ни развитие и сънят е намек, че има някакъв „багаж“, с който да започнем да се справяме.

От друга страна, можем да сънуваме, че забравяме багажа си някъде преди да тръгнем на път. Това може да ни затрудни (трудно е да се освободим от умствения багаж и понякога дори намираме комфорт и „сигурност“ в това, което познаваме –  багажа си – без значение колко ни тежи) или може да ни е ясно, че оставяме умишлено багажа си. Последното тълкуване е за това, как много ясно казваме „сбогом“ на това, което сме имали с нас, може би в продължение на много години, за да продължим живота си без този багаж.

Сънищата, свързани със страх от загуба на паспорта също могат да играят роля в сънуването на багаж. Често това символизира страхът от загуба на самоличността ни на  пътя на живота, на който се намираме.

Възможно е също така да сънуваме, че трескаво се опитваме да опаковаме нещо в куфар, който впоследствие да искаме да съхраним в затворена или заключена стая, в мазе и т.н. Това може да е образ за това, че се опитваме да поставим част от физическия си багаж, който може да бъде подходяща и неподходяща стратегия. Важното е, че с помощта на този сън, ние ставаме наясно с него.